457 Living Room Pendant Lighting Chair Design Photos And Ideas

Thanks to the expansive walls of glass, the living space absorbs a strong sense of the surrounding nature.
The bright and airy living room, dining area, and kitchen extend straight out to the wraparound terrace.
The screen helps to better ventilate the interiors. Shifting shadows cast patterns on the walls of the house as the western sun streams through the corridor.
The clients restored the living room's marble fireplace and painted the grate Benjamin Moore Black. New crown molding was added and the walls painted Sherwin Williams Origami White.
A wooden chair and fiddle leaf fern are calming accents in the sleeping area.
Sutherland opened the second story and converted it into a loft, which matches the ample seating below.
"The green room is a space I created for the members to sit back and enjoy themselves after a hard day's work,
"The triangular highlight frames views of the old Edwardian pressed metal roof and chimneys," the architects say of the triangular window to the left. "Like a traveler reflecting upon their hometown from abroad, we look back at the original part of the house, see its foibles and imperfections, and love it all the more for these eccentricities."
A look at the small reading nook located on the level between the bedroom and ground floor.
The floors are built of exposed concrete, while the brick walls have been painted white.
High ceilings and a full-length brick fireplace are complemented by extensive glazing.
The open-plan layout is a fitting setting to embrace a minimalist, Scandinavian-inspired aesthetic.
The bright and airy interiors are a mix of lightly colored oak floors juxtaposed again dark fixtures and exposed steel beams.
A white beamed ceiling adds structure to the open and airy living space bookended by immersive views of nature.
Modern Danish design informed the minimalist interior that’s dressed in cozy fabrics and a muted natural palette.
An overview of the open-plan interior space.
Key pieces of joinery were used to visually distinguish the thresholds defining the foyer, living and dining areas, kitchen, butler’s pantry, and study.
Approaching the remodel with a less-is-more philosophy, Downie North did minimal alterations to make the building's existing 6,782-square-feet footprint more efficient and intuitive.
Living Room
Melanie van der Merwe of Women Unleashed furnished the interiors with bespoke and off-the-shelf pieces.
Natural light and wood features connect the existing living area to the addition.
Living Room
The living room boasts original wood paneled ceiling and walls, and beautiful built-in bookshelves.
The living room takes full advantage of the homes' stunning views.
The upper level is home to the dining room, living room, and kitchen.
Sutherland opened the second story and converted it into a loft, which matches the ample seating below.
Original wood features mix with airy daybeds at the front of the property.
Before they began the renovation, Chan and Eayrs lived in the house for six months to get a good feel for the space.
The view out to the garden.
Living Room
Floor-to-ceiling glass walls on both sides of the main living room allow sweeping views straight through the house.
The nave contains the living and studio space. Taking full advantage of the height and scale of the original structure, the main area allows for adaptation over the lifetime of the building.
The large pendant lamp was designed by Arik Levy for Vibia, and the TamTam floor lamp was designed by Fabien Dumas for Marset.
The living room features two sofas by Patricia Urquiola designed for Kettal and a Polder sofa by Hella Jongerius for Vitra. The Slow Chairs were designed by the Bouroullec brothers for Vitra.
The main floor has an open living, dining, and kitchen area with unobstructed views since support beams were unnecessary for the domed structure. The floors are concrete with a decorative finish.
A look at the living room looking toward the dining area.
The living room also features floor-to-ceiling windows, an original marble mantle, as well as a wood-burning fireplace.
A detail of the original brick wood-burning fireplace.
The post-and-beam ceiling is highlighted with pendant globe lights.
The expansive open-plan living area is also bright and airy.
Wraparound windows and sliding glass doors lead to the mahogany deck, giving the home a strong sense of indoor/outdoor living.
The bed is attached to the ceiling and hangs on a platform two meters above the floor. Elevating the bed allows the main living areas and storage to be tucked below.
In the living room, the horizontal lines of the timber beams at the ceiling echo the bespoke cabinetry that surrounds the gas fireplace. The dining room pendant is the Gubi Semi Pendant.
The owners asked for new common spaces with improved connectivity to the back garden and swimming pool.
The open-plan living room, kitchen, and dining area are handsomely punctuated with Lightyears Caravaggio pendant lights and the dramatic Moooi Random Lights.
The floor in which the living and dining rooms are located on is made of reclaimed wood. The space takes on a midcentury vibe and has been furnished with pieces from Brazilian designers from the 1950s and 60s, such as Jorge Zalszupin and Sergio Rodrigues.
Solar panels provide enough energy to power lighting and electrical outlets.
"A minimalistic color spectrum was used in order not to distract from the main accent—the view from the window," adds the architects.
A cozy family room has been created off the kitchen, and includes a custom built-in breakfast nook and sofa.
Here are the masterminds behind this renovation, Robert Highsmith and his wife, Stefanie Brechbuehler—co-founders of Workstead.
This room feautres an Adrian Pearsall sofa, Workstead Sling Chairs, an antique British colonial mahogany bed that is used as a coffee table, Workstead Lodge Chandelier 3, and Jim Bindman floor lamps.
This room houses a Lawson Fenning Moreno sofa and lounge chairs, an antique mosaic-horn coffee table, and Workstead Signal globe and sconce lights.
A fluted glass partition separates an intimate lounge area adjacent the front lobby from the main public space.

The modern living room is one of the busiest spots in the house. It is where family and friends alike gather to share stories, watch movies, read, and unwind. As you'll find in the projects below, there are endless ways to configure a fresh living space with modern options for chairs and sofas, sectionals, end and coffee tables, bookcases, benches, and more. Innovative fireplaces add a touch of warmth.