203 Living Room Pendant Lighting Medium Hardwood Floors Sofa Design Photos And Ideas

For outdoor enthusiasts Bob and Pam Norton, the town of Big Sky, Montana, was a natural choice for the location of their second home. Having purchased a remote lot with views of Lone Peak, Pioneer Mountain, and Cedar Mountain, they envisioned a private, year-round retreat that integrated with the terrain. “We wanted to live in the view,” says Pam. “We wanted the outdoors to come in.”
A “cathedral” roof above the open-plan living area creates a sense of volume in the small space. The storage is all contained in carefully planned bespoke joinery units.
The living area’s cathedral ceiling extends outwards to become the northern veranda awning, which helps to shade the interior.
The interior of the cabin is constructed out of salvaged Douglas fir.
The living room is the largest and brightest space of the home. A bisecting staircase leads to the bedroom, kitchen, and living/dining room. As per the client’s desire for privacy and discretion, the furnishings have been staged by Etel Design.
The first step was to tear out the existing wall-to-wall carpeting and replace it with cabin-grade, oak flooring to give the house a classic feel and to help anchor the more modern walls and trim. They ordered the flooring from a large company and despite it being the cheapest option offered, the total expense came to $2,300 for materials, making the wood floors—according to Anderson—their biggest splurge.
Solid timber windows add warmth to every room. The solid timber flooring in the living/dining area provides additional character.
Two dividing orange bulkheads—which are the box gutters that protrudes through the house—separate the three pavilions. The family congregates in the central pavilion for meals around the dining table, and to relax in the lounge.
A look inside the 1,800-square-foot, three-bedroom, 2.5-bath barnHouse with a soaring living room ceiling.
The built-in sofa anchors the living room and faces the existing fireplace. The Leather Oval Chair with a red steel base sits off to the side, and the coffee table was fashioned by attaching vintage steel legs to another tile sample board.
The living room, located adjacent to the dining area, leads to the backyard.
Homeowners Luciano Bedoya and Liya Moya worked with interior designer Augusta Pastor on the furnishings. The Ghost sofa is by Paola Navone for Gervasoni, the Beni Ourain rug is from Mascarpone Originale, the About A Lounge 92 chair is by Hay, and the coffee table is by Primas.
To add more space to her petite Florence apartment originally designed by Roberto Monsani, architect Silvia Allori incorporated fold-down furniture and storage into the white laminate walls that also support bookshelves.
A modern farmhouse outside Tahoe National Forest stands as a vacation home and gallery for the owner’s art. Designed by architect Clare Walton, Martis Camp House consists of four gable forms divided by stone-clad volumes. Inside, the spaces are a collaboration between the owner, an artist and art collector, and interior designer Brittany Haines of ABD Studio. A departure from the owner’s main residence that exudes a more traditional style, the summer and winter getaway is teeming with bespoke furniture, vintage finds, and personal art.
The larger upper unit is spread out across two floors, with three large bedrooms, two baths, and access to two elevated garden spaces.
For this Eichler remodel, the objective was to respect the original bones with more thoughtful updates than what had come before. "Our goal was to design a beautiful mix of finishes that respected the timeless design intention of Eichler homes," say Sommer and Costello. "Rather than focus purely on historical renovation, we wanted to update the finishes and layout to ensure it lives on for the next generation."
Sliding glass doors open the lower-level living room to the outdoors. Stone steps bridge the sunken biofilter pond surrounding the home.
A long, slender skylight illuminates the top-floor lounge area. "The home’s location on the eastern slope of the creek ensures prolonged sunlight throughout the year, while also being optimally exposed to the prevailing rising air currents in the valley," states the firm.
A look inside the post-and-beam screen porch built with locally sourced eastern white pine. The floors are Port Orford cedar.
Sixteen-foot-long sliding doors open to a deck that feels more like a continuation of the living area than a distinctly outdoor space.
A loft takes advantage of the tall ceiling height in the main living space, whose unusual form is emphasized by wood ribs.
One of the highlights of the home is the glass bi-fold doors, which emphasize the L.A. residents' embrace of indoor-outdoor living.
The open-plan living area in a restrained palette of neutrals.
The open floor plan features a whitewashed interior, beamed wood ceilings, splashes of hardwood, and a freestanding vintage fire drum fireplace sourced by Wilson’s wife Coco.
Thanks to passive cooling techniques such as natural ventilation, the House for Hermes does not need air conditioning in the summer.
The most important aspect of designing this home was capturing the views from every angle. By placing the home on stilts, Herbst was able to make the best use of the surroundings.
Light floods into the indoor/outdoor living area.
The living area includes a Cannon fireplace, a Muuto pendant, and a Dahlia sofa from Freedom.
Frances Bacon, the couple’s French bulldog, rests on the screened-in porch.
In the living room, the original carpet was ripped up and replaced with hardwood flooring.
The upper floor of one of the cabins features a wood-burning stove, beanbag chairs, and a hanging paper lantern.
The existing wood structure and ceiling of the former saloon were completely refinished, and the exposed rafters were painted white for a brighter and more spacious feel. The old windows, floors, and finishes were replaced to create consistency with the new house.
 “It feels very much like a home, where we mixed products from our design partners together very organically, whether they be books, textiles, ceramics or furniture, so there is a sense of inspiration and discovery," says McKinley.
Living Room
Living Room
Living Room
A view of Sir Victor's entryway and lobby.
The largest beams in the home are made of cenizaro—a native tree that's larger than teak but has a similar grain.
Pine plywood complements the home's bright white walls and beams, while the heightened ceilings and multiple windows make the space feel larger than its 527 square feet.
The Glass House Dream & Charme combines innovative technology with modern design and Italian architecture. Located in the heart of Monferrato, this stunning villa boasts floor to ceiling windows with 360-degree views of the surrounding hills.
The existing living room received modern built-in storage and blue paint that syncs with the addition.
The living room features a dramatic stone fireplace and vaulted tongue-and-groove ceilings.
The living room faces the canal. A wall of sliding glass doors open to a patio.
In Lorne, Victoria, Austin Maynard Architects gave an old shack near the beach a modern revamp and a timber extension that allows for elevated sea views. With interiors lined in recycled Silvertop Ash, the house oozes a cozy, cabin-like feel.
A warm, voluminous family room is located off the kitchen, overlooking beautiful ocean views.
"The idea of the building is to ‘hang’ it over the valley and open it to the valley by continuous windows," says the firm.
The original fireplace was cleaned up and repaired. "Also, the room previously had just a small passageway to the kitchen and no real place to put a television. We’re not big TV watchers, so we wanted to keep the mantle TV-free, so that it was not a focal point of the room," says Valencia. "We opened up the passage to the kitchen to give the home a modern layout and added a built-in TV/media cabinet (on the left wall)."
White paint considerably brightens up the space, and now the living room overlooks the pool.
The minimalist living room includes built-in seating.
The angle of the roof is oriented to take full advantage of sun and views. The ceiling is a simple white surface that reflects light.

The modern living room is one of the busiest spots in the house. It is where family and friends alike gather to share stories, watch movies, read, and unwind. As you'll find in the projects below, there are endless ways to configure a fresh living space with modern options for chairs and sofas, sectionals, end and coffee tables, bookcases, benches, and more. Innovative fireplaces add a touch of warmth.