185 Living Room Pendant Lighting Light Hardwood Floors Design Photos And Ideas

White walls, natural light, and a neutral color palette provide an ideal setting for displaying the owners' art collection.
Formerly the garage, the new living room feels bright and spacious thanks to large windows, white walls, and a vaulted ceiling.
The open-plan living room connects to the kitchen and outdoors.
Aside from Bisazza tiles, “all American materials” were used for the fitouts and finishings.
A great way to spend the day reading a book.
Canny 'The New' Dining / Living
The stairs lead up to a home office that can be closed off with bespoke folding doors to become an extra bedroom for guests.
The dining and coffee tables are from Ercol. The chairs are from HAY.
"Given we had a free-flowing, open-plan approach for this house, we wanted the furniture to reflect that also, with largely selected furnishings that were lightweight," say the architects, noting that many pieces have splayed legs.
This reading nook offers a calm environment to rest and relax.
Thanks to the expansive walls of glass, the living space absorbs a strong sense of the surrounding nature.
The bright and airy living room, dining area, and kitchen extend straight out to the wraparound terrace.
The clients restored the living room's marble fireplace and painted the grate Benjamin Moore Black. New crown molding was added and the walls painted Sherwin Williams Origami White.
The open-plan layout is a fitting setting to embrace a minimalist, Scandinavian-inspired aesthetic.
The bright and airy interiors are a mix of lightly colored oak floors juxtaposed again dark fixtures and exposed steel beams.
A white beamed ceiling adds structure to the open and airy living space bookended by immersive views of nature.
Modern Danish design has informed the minimalist interior, which is dressed in cozy fabrics and a muted natural palette.
Key pieces of joinery were used to visually distinguish the thresholds defining the foyer, living and dining areas, kitchen, butler’s pantry, and study.
Approaching the remodel with a less-is-more philosophy, Downie North did minimal alterations to make the building's existing 6,782-square-feet footprint more efficient and intuitive.
The glass entryway of the home opens straight into the living room.
The open-plan interior has been sheathed in light-colored wood to create a sense of enclosure, as well as an escape from the modern world. The low-lying exterior decks have been designed to not require railings, ensuring the sightline to the surrounding wilderness goes unimpeded.
Living Room
The large pendant lamp was designed by Arik Levy for Vibia, and the TamTam floor lamp was designed by Fabien Dumas for Marset.
The living room features two sofas by Patricia Urquiola designed for Kettal and a Polder sofa by Hella Jongerius for Vitra. The Slow Chairs were designed by the Bouroullec brothers for Vitra.
The living room also features floor-to-ceiling windows, an original marble mantle, as well as a wood-burning fireplace.
Wraparound windows and sliding glass doors lead to the mahogany deck, giving the home a strong sense of indoor/outdoor living.
The owners asked for new common spaces with improved connectivity to the back garden and swimming pool.
The opening to the dining area has been increased, and the square footage added to the original footprint has allowed for a grand staircase that now connects the lower level.
Silver opened up and vaulted the ceiling, which instantly created a bright and airy, modern interior. He also centered the picture window and added sliding doors that lead out to two separate outside patios.
A cozy family room has been created off the kitchen, and includes a custom built-in breakfast nook and sofa.
living room with navy blue couch, original artwork, and crown molding
In the living room, the team raised the firebox, cladded the hearth in a tactile plaster finish, and installed a floating limestone bench that wraps the column. On the left (unseen) is integrated firewood storage, and a cozy reading nook sits on the right. "The bench was designed to be used as a social space/lounge, and is well-used," says Coffey. The wood beams and red brick were scraped and stripped many times to remove the silver paint and reclaim a natural state.
This structure encloses the interior wall at an axis of 45 degrees on the plane.
A built-in bench by the window is a cozy perch for Tyler. The herringbone flooring looks like wood but is actually man-made.
Inside, the open-plan layout features a kitchen which morphs into the living area with a raised built-in bench/reading nook, along with an upper level that overlooks the space.
 A study area on the mezzanine level overlooks the kitchen. Extensive glazing gives the ground floor living spaces a direct visual link with the courtyard and terrace.
The Kelleys furnished the cottage with help from Suzanne’s daughter Betsy Burbank of Betsy Burbank Interiors. Classic modernist icons, such as a Saarinen Womb chair for Knoll, a Herman Miller Eames lounge chair, and an Eileen Grey E1027 side table look at home alongside present-day pieces such as an Encore sofa (which handily folds down into a sleeping surface) from Room & Board and a Doka rug designed and produced by Stephanie Odegard. The Wohlert pendant lights from Louis Poulsen were designed by Vilhelm Wohlert in 1959, but grouped as such, they appear distinctly contemporary.
Graham Hill, a sustainability advocate whose TED talks have delved into the benefits of living small, put his own lessons into practice at his 350-square-foot apartment, which he shares with his partner and two dogs. Quick transitions, like drawing the FilzFelt curtain, convert the living space into a bedroom.
The modules’ steel beams are painted Folkstone 6005 by Sherwin-Williams, while the walls are Decorator’s White by Benjamin Moore. Vitsœ shelving by Dieter Rams holds books and curios.
The living spaces of house, built in 1972 or 1973, were originally divided into three—a kitchen, living and dining area, and an atrium (previous owners had covered the atrium with a roof). "The new owners wanted the interior space to flow as one, so we removed the glass doors and solid walls separating the enclosed atrium from the kitchen and living room," principal John Klopf says. "Some structural posts needed to remain to hold up the roof, but overall the space was opened up almost completely. The floor was leveled, and the plan freed up." The rainbow print is a 1960s Herman Miller trade poster, and the Vitamin Water print by a New York artist. A Sapien book tower from Design Within Reach sits next to the TV. The sofa is IKEA.
For this 780-square-foot apartment Hong Kong apartment, local practice MNB Design Studio used plywood, smart storage solutions, and tapped into the principles of origami to create a highly structured, minimalist home.
Designer Melanie Coddington of Coddington Design tranformed the family room into her "Unapologetically Pink Rosé Lounge." Inspired by edginess and fueled by French rosé wine, the lounge is modern, opulent, and without a doubt, unapologetically pink. The lounge revolves around a geometric marble and walnut cocktail table with brass inlaid rings to mimic wine stains. Nearby sits a midcentury-style gondola sofa with custom fabric and a classic American 1950s swivel chair.
The sitting room is an updated homage to the past that references the home’s history while keeping a distinctly contemporary vibe. "However, she did want to make one room that felt old," explains Yun.
“With a single contribution of natural light -- the windowed facade facing street -- the apartment is designed to be 'turned' towards this light, with its glass rooms. Elements holding the old garage function were kept as witnesses and graphic structures of the apartment,” says Pelcé.
The concrete ceilings and beams from the original garage were retained.
Designed to adapt and expand with the changing needs and budget or its owner, Swallowtail’s structure, and floor plan allows for a flexible arrangement of furniture.
Set at a subtle angle to the barn, The northern façade of the main house is set at an angle to the barn and overlooks a large spring-fed swimming pond, rolling pastures, and the mixed northern hardwood forests that make up the property.
A sectional designed by the residents joins a coffee table that Trey devised out of marble left over from a bathroom floor. The teak lounge chair by S.A. Andersen & Erik Andersen and Palle Pedersen for Horsnaes Møbler and the Jens Risom side table are both vintage. The painting is by Wesley Kimler.
Interiors include an open floor plan, high ceilings, radiant heat, and hardwood floors throughout.

The modern living room is one of the busiest spots in the house. It is where family and friends alike gather to share stories, watch movies, read, and unwind. As you'll find in the projects below, there are endless ways to configure a fresh living space with modern options for chairs and sofas, sectionals, end and coffee tables, bookcases, benches, and more. Innovative fireplaces add a touch of warmth.