14 Living Room Pendant Lighting Concrete Floors Table Recessed Lighting Design Photos And Ideas

Living, dining, and kitchen spaces flow into one another in the soaring great room. Here, the Sacramento firm placed new, polished concrete slabs over the original ones to alleviate unsightly cracks.
The communal dining table in the main house was custom-made by a local woodworker and island timber mill owner, Joe Romano, in collaboration with WindowCraft. Raw metal supports for the table were fabricated by Salish Metalworks on Orcas Island, a sister island to San Juan.
When a couple approached Colorado-based Cottle Carr Yaw (CCY) Architects for a modern mountain retreat, they brought with them images of what would be the founding inspiration behind the new design—a simple and rugged cabin in Norway where the husband and his relatives had been gathering since the 1950s. Much like this ancestral Norwegian cabin, the new getaway is designed with the same rustic charms and deference to the landscape, as well as an inviting environment for friends and family to gather for generations to come.
The renovation opened the kitchen to the living space and added an island for increased prep and storage space.
Dawnsknoll optimizes the capture of natural light and cross ventilation, keeping down electrical costs. Interior/exterior courtyards, as well as the master and living room sliders, help circulate breezes. Sustainable heating is also introduced through radiant floor heating and domestic water heating throughout the house.
The front of the wall that separates the kitchen from this playroom is a chalkboard where the couple’s son can play and draw.
The view out to the garden.
The use of wood softens the industrial feel of the concrete.
The front great room is intentionally public; the furniture-like wall (inspired by Mies’ Farnsworth house) creates privacy for all other rooms—even with no window coverings. No rooms have interior walls that connect with the outer perimeter of the house, echoing a design element of our 1958 E. Stewart Williams house in Palm Springs, CA.
A neutral palette for furniture keeps the interior feeling light and sun-drenched.
Though loads of natural light comes in from the courtyard, these large skylights also afford a view of the sky. The coffee table is from Modernica and the Eames Lounge is from Herman Miller.
Trout Lake | Olson Kundig
Modern interior , kitchen and living room  designed  bye Nathalie milazzo.