189 Living Room Pendant Lighting Concrete Floors Design Photos And Ideas

A full-height wall of glass brings additional natural light into the open-plan living area. The step down creates a cozy divide in the space.
Alspec Aluminum and Dowell Windows products facilitate a strong indoor/outdoor connection.
Jon's living room is anchored with a double-faced concrete masonry chimney with indoor and outdoor functionality. The steel stairs on the left lead up to a mezzanine study area.
A wood-burning fireplace and custom wood built-ins adorn the ground-floor living space. Large openings on both sides make the interior space feel like it is part of the outdoors.
Large openings and minimal interiors make the tropical garden and pool area a focal point. The home offers outdoor living at its finest.
An Eames lounge and a rug from HD Buttercup.
Rows of globe lights featured throughout the rooms cast light in all directions—including up at the ceiling.
Living room and Kitchen (and Louie the dog)
Thanks to an extensive DIY renovation, a 480-square-foot homestead in Joshua Tree, California, receives a stunning new look.
Walls of glass fill the home with natural light.
The tongue-and-groove ceiling has not been painted, and globe pendant lighting abounds.
Ample storage is provided in the kitchen area and the steps leading up to the bed.
The two yellow hanging pendants contrast with the light green and hint at the punches of yellow also found in the bathroom.
A wall of glass provides a strong connection with the surroundings and easy garden access.
The tongue-and-groove vaulted ceiling defines the living space.
The new open-plan living/dining/kitchen space benefits from the raised ceiling height and the addition of the clerestory windows on the south, west and north sides.
The view from the kitchen.
The renovation opened the kitchen to the living space and added an island for increased prep and storage space.
The Sofa is Floyd’s newest product.
A large living space combines the best of all elements: exposed truss, steel framed windows, wood accents, simple pendant light,  and mod furnishings.
Sliding doors connect the space with the outdoors.
The polished concrete floors add a sophisticated touch.
The living room flows into the dining room and the kitchen for easy entertaining.
Rico lounges in Marcel Wanders’ Cloud Sofa from Moooi.
The living area features a HK Living canvas sofa from Homer Edinburgh and cushions by Bluebell Gray Morar. A wooden staircase leads up to the bedroom.
Light cross-laminated timber panels give the interior, a bright, clean, and contemporary look.
Owner Jenny Cowan says that the cottage was inspired by Scandinavian cabins.
The dining area features a distinctive cinder block fireplace. Molded plastic side chairs are arranged around a Segmented Base table, all by Charles and Ray Eames for Herman Miller. The space is illuminated by a Saucer pendant lamp by George Nelson from Modernica.
Chandelier commissioned by Rani Blancpain from Murano, Italy.
The dining table and chairs were designed by Tim Sharpe.
Located in Portola Valley, California, this renovation of a William Wurster Ranch house began with a study of the home’s history. Inspired by original photos of the 1950s home, the renovation refreshed its significant architectural past without detracting from its Wurster essence.
A bespoke kitchen counter effortlessly blends into the living room, where a Diciotto x2 chandelier hangs to provide warm, cozy lighting.
A Cosmorelax Essex sofa sits in the living area, along with Maxalto Fulgens armchairs.
Traditional three-coat stucco was used for the interior walls. Furnishings are from Scott and Cooner and Urbanspace Interiors.
Dawnsknoll optimizes the capture of natural light and cross ventilation, keeping down electrical costs. Interior/exterior courtyards, as well as the master and living room sliders, help circulate breezes. Sustainable heating is also introduced through radiant floor heating and domestic water heating throughout the house.
Vertical strips of white-painted populus paneling clads the exterior wall of the second-floor bedroom, creating a house-within-a-house effect. The sofa is by EBD and the chairs by APPAREILarchitecture.
A view of the dining area and living space from the kitchen. The floors are polished concrete while the walls are lined in baltic birch. The lighting is by Hamster.
The fireplace feature wall has a concrete hearth, oak paneling, and wall-mounted cabinetry with pre-finished door slabs from New Age Veneers in the "Ravenswood" finish. A steel box integrated to the side of the fireplace stores wood, and glass walls make the most of the small site.
The roofs of both wings converge at the garden to create a continuous porch around the house.
The building was constructed with energy-, water-, and resource-efficient materials, as well as with materials and systems that reduced indoor air pollution.
The space between the sleeping nook and balcony functions as a flexible living area.
The perforated structure enables ample light penetration, allowing the owners to look out to the street while still maintaining their privacy.
Here, you can see the spatial interplay of private and public rooms across the plan from the main bathroom through the pavilion to the landscaped setting beyond.
A volumetrically expansive double-height living area serves as a generously proportioned "garden room," capturing vast sky and landscape views.
A look at the living areas with two smaller rooms crafted at one end of the pavilion volume—a ground-level kitchen and an upper-floor sitting room, which can be easily adapted as a bedroom and/or study.
After: The kitchen faces the back garden and benefits from a double height atrium space. Pine has been used for the kitchen flooring and cabinets. Extensive glazing gives the ground floor living spaces a direct visual link with the courtyard and terrace.
A light gray sofa sits in the living lounge.
The front of the wall that separates the kitchen from this playroom is a chalkboard where the couple’s son can play and draw.
Overall living area with dual aspects and connections to an interstitial garden court and rear landscaped yard beyond its concrete terrace
The living space in the open-plan kitchen/dining/living spaces flows out onto the south-facing terrace. The soft gray color scheme works with Cornwall's cool light and large skies.
The minimalist interiors feature a mainly monochromatic palette with white walls and black surfaces, including the granite island top and window trim. Small pops of color help break up the color scheme.
The screen helps to better ventilate the interiors. Shifting shadows cast patterns on the walls of the house as the western sun streams through the corridor.
"The triangular highlight frames views of the old Edwardian pressed metal roof and chimneys," the architects say of the triangular window to the left. "Like a traveler reflecting upon their hometown from abroad, we look back at the original part of the house, see its foibles and imperfections, and love it all the more for these eccentricities."
A look at the small reading nook located on the level between the bedroom and ground floor.
The floors are built of exposed concrete, while the brick walls have been painted white.
In the library, black plywood joinery offers a pause from the entryway before the floorplan pivots to reveal a sunken concrete living area in the original front room.
Living Room

The modern living room is one of the busiest spots in the house. It is where family and friends alike gather to share stories, watch movies, read, and unwind. As you'll find in the projects below, there are endless ways to configure a fresh living space with modern options for chairs and sofas, sectionals, end and coffee tables, bookcases, benches, and more. Innovative fireplaces add a touch of warmth.