100 Living Room Pendant Lighting Standard Layout Fireplace Design Photos And Ideas

Primary colors and bold art dominate the home's decor. "The yellow and green Warhol flowers —that's my favorite Warhol. My last name means flowers in Italian. So I just l love flowers,
The original fireplace and stucco ceilings were retained in the living lounge.
A living lounge with plenty of Victorian character.
The fireplace feature wall has a concrete hearth, oak paneling, and wall-mounted cabinetry with pre-finished door slabs from New Age Veneers in the "Ravenswood" finish. A steel box integrated to the side of the fireplace stores wood, and glass walls make the most of the small site.
Encarnacion's living room is warm and cozy, with floor cushions under the table for extra seating. "One of my favorite pieces in the house is this brass table that is in the living room," she tells us. "When our diffuser is on it, it looks like a person doing Warrior 2 pose."
The roofs of both wings converge at the garden to create a continuous porch around the house.
IOSA GHINI | Home and Showroom
IOSA GHINI | Home and Showroom
IOSA GHINI | Home and Showroom
A wood-burning brick fireplace anchors the space.
The vaulted tongue-and-groove ceiling and brick fireplace have both been painted white, a choice that further brightens the open-plan living space.
The picture rail and skirting board painted in khaki green frame the space, while the neutral walls make the trio of arched stone windows the standout feature of the room.
Canny 'The New' Dining / Living
Though much of the interior was gutted, the west-wall fireplace was left intact due to the risk that removal could have had on the building's structural integrity.
The clients restored the living room's marble fireplace and painted the grate Benjamin Moore Black. New crown molding was added and the walls painted Sherwin Williams Origami White.
High ceilings and a full-length brick fireplace are complemented by extensive glazing.
Key pieces of joinery were used to visually distinguish the thresholds defining the foyer, living and dining areas, kitchen, butler’s pantry, and study.
Approaching the remodel with a less-is-more philosophy, Downie North did minimal alterations to make the building's existing 6,782-square-feet footprint more efficient and intuitive.
The open-plan interior has been sheathed in light-colored wood to create a sense of enclosure, as well as an escape from the modern world. The low-lying exterior decks have been designed to not require railings, ensuring the sightline to the surrounding wilderness goes unimpeded.
are counterbalanced by pared-down concrete flooring and exposed bulbs. In the living area (below), a Tolomeo lamp from Artemide sits near two Longreach sofas from Thonet. A slatted cedar balustrade stretches to the ceiling of the voluminous parlor.
Natural light and wood features connect the existing living area to the addition.
The living room boasts original wood paneled ceiling and walls, and beautiful built-in bookshelves.
The living room takes full advantage of the homes' stunning views.
The upper level is home to the dining room, living room, and kitchen.
Before they began the renovation, Chan and Eayrs lived in the house for six months to get a good feel for the space.
In the main living space, two sofas are arranged around a fireplace, with long pendant lights hanging from the high ceiling.
The living room also features floor-to-ceiling windows, an original marble mantle, as well as a wood-burning fireplace.
In the living room, the horizontal lines of the timber beams at the ceiling echo the bespoke cabinetry that surrounds the gas fireplace. The dining room pendant is the Gubi Semi Pendant.
The owners asked for new common spaces with improved connectivity to the back garden and swimming pool.
The opening to the dining area has been increased, and the square footage added to the original footprint has allowed for a grand staircase that now connects the lower level.
Silver opened up and vaulted the ceiling, which instantly created a bright and airy, modern interior. He also centered the picture window and added sliding doors that lead out to two separate outside patios.
In the living room, the team raised the firebox, cladded the hearth in a tactile plaster finish, and installed a floating limestone bench that wraps the column. On the left (unseen) is integrated firewood storage, and a cozy reading nook sits on the right. "The bench was designed to be used as a social space/lounge, and is well-used," says Coffey. The wood beams and red brick were scraped and stripped many times to remove the silver paint and reclaim a natural state.
Horner remembers his first visit to the home: "The architecture in the main living area was fantastic, and we just wanted to preserve that and concentrate on the areas of the home that were ill-considered."
In the living room, the designers preserved the existing Douglas fir paneling on the ceiling and walls, the fireplace, and the firewood niche. The cooler tones in the sofa from Design Within Reach, rug from Kush Rugs, and knitted poufs from SMG Collective balance out the wood and dial up the cozy factor.
Another original Eichler element which the homeowners have chosen to keep is the concrete masonry fireplace.
The use of wood softens the industrial feel of the concrete.
The living spaces of house, built in 1972 or 1973, were originally divided into three—a kitchen, living and dining area, and an atrium (previous owners had covered the atrium with a roof). "The new owners wanted the interior space to flow as one, so we removed the glass doors and solid walls separating the enclosed atrium from the kitchen and living room," principal John Klopf says. "Some structural posts needed to remain to hold up the roof, but overall the space was opened up almost completely. The floor was leveled, and the plan freed up." The rainbow print is a 1960s Herman Miller trade poster, and the Vitamin Water print by a New York artist. A Sapien book tower from Design Within Reach sits next to the TV. The sofa is IKEA.
London's sophisticated new co-working space dubbed The AllBright has a name that pays homage to former U.S. Secretary of State Madeline Albright and her famous remark, "There's a special place in hell for women who don't support other women."
The living room also offers new lighting from Restoration Hardware, a decorative fireplace, and newly installed wide-plank oak floors.
The entry foyer features San Felipe tiles from Arto Brick, and the living room has all new windows with beautiful architectural lines.
Respecting the existing site, Suyama and his team left all of the trees in place. They also ensured the trees were fully protected during the excavation process.
The sitting room is an updated homage to the past that references the home’s history while keeping a distinctly contemporary vibe. "However, she did want to make one room that felt old," explains Yun.
The entire parlor floor now serves as an open-plan kitchen, dining, and living area.
With its walls of windows, stone fireplace, and wood floors, this living area was kept much as Emery designed it.
A stone heart anchors the grand space.  Custom Wright designed furnishings, titled Taliesin Wright Chairs, purposefully designed for the human scale, provide a variety of seating options, covered in rich velvet textiles.
The spacious open living/dining room has an original wood burning fireplace.
The chairs pictured above are from Room and Board.

The modern living room is one of the busiest spots in the house. It is where family and friends alike gather to share stories, watch movies, read, and unwind. As you'll find in the projects below, there are endless ways to configure a fresh living space with modern options for chairs and sofas, sectionals, end and coffee tables, bookcases, benches, and more. Innovative fireplaces add a touch of warmth.