165 Living Room Floor Lighting End Tables Design Photos And Ideas

The open-plan living, dining, and kitchen spaces are located on the ground floor.
View to front sitting area from living room
The designs from the 1950s-60s capture the midcentury period, embracing classic lines and darker woods.
A Bensen Endless Sectional covered in Kvadrat Raf Simons fabrics sits in the living room.
A Bensen chair and shelves, along with a Diurne carpet from Salari, sit in the den.
The stairs lead up to a home office that can be closed off with bespoke folding doors to become an extra bedroom for guests.
"Given we had a free-flowing, open-plan approach for this house, we wanted the furniture to reflect that also, with largely selected furnishings that were lightweight," say the architects, noting that many pieces have splayed legs.
Exposed beams and shoji screens, which conceal the dining area, add to the home's charming character.
Iron louvers have been used along the western facade to create a narrow corridor between the screen and exterior walls of the main volume.
A view of the living room. "Craft is a key aspect of this building," explain the architects. "The makers—steelworkers, cabinetmakers, carpenters, and landscapers—are all carefully selected to add their skills to the project."
Living Room
Seen at night, the sumptuous living area features modern furnishings and a long wood-burning fireplace.
A peek at the nook in the living room.
The bright and airy interiors are a mix of lightly colored oak floors juxtaposed again dark fixtures and exposed steel beams.
are counterbalanced by pared-down concrete flooring and exposed bulbs. In the living area (below), a Tolomeo lamp from Artemide sits near two Longreach sofas from Thonet. A slatted cedar balustrade stretches to the ceiling of the voluminous parlor.
Viridian '
The living room takes full advantage of the homes' stunning views.
The upper level is home to the dining room, living room, and kitchen.
By redesigning the entire layout, Hope was able to create a more open concept, featuring a bright and airy atmosphere.
Corrugated steel ceilings are left exposed—a reminder that this is, after all, a container converted into a home. Spray foam insulation keeps the space from experiencing extreme temperature shifts.
The kitchen and living area are connected to a small sun-drenched balcony.
Concrete, which reflects the color of the surrounding dunes, serves as a coherent binding material that connects all the interior spaces.
The materials that have been used for the façade, together with the enfilade of spaces of the new volume, echo the local architecture of the elongated farmhouses in the area.
The large pendant lamp was designed by Arik Levy for Vibia, and the TamTam floor lamp was designed by Fabien Dumas for Marset.
Formal Living Room
Formal Living Room
The sofa had to be large and deep enough that the couple and their dog could lay back, watch TV and enjoy the space. So, we had a sectional custom made and upholstered in a heavy duty Kravet fabric.
The main living room becomes a central and multi-functional zone for the entire the family.
Materials enhance this natural connection, reflecting the silvery hues of the overcast sky of the Pacific Northwest and tying the building to the forest floor.
The concrete bearing walls are left exposed in the interior to tie the living spaces with the rock outcroppings.
The repurposed divider slides into place and helps trap heat generated from the wood-burning fireplace.
The timber doors of a former garage have been repurposed into a room partition that separates the main living area from the rest of the ground floor.
In the living area, Lou sits on a Room & Board sofa, while one of the family’s two Great Danes relaxes nearby; the fireplace is by Montigo.
Wraparound windows and sliding glass doors lead to the mahogany deck, giving the home a strong sense of indoor/outdoor living.
"I prefer to think of it as a lower level because it no longer has the feel of a basement," explains Silver. A large picture window lets in lots of natural light and frames an atrium filled with succulents.
The opening to the dining area has been increased, and the square footage added to the original footprint has allowed for a grand staircase that now connects the lower level.
Silver opened up and vaulted the ceiling, which instantly created a bright and airy, modern interior. He also centered the picture window and added sliding doors that lead out to two separate outside patios.
The vaulted ceiling adds an expansive airy feel that the original home lacked. Now, the wall of windows perfectly frames the gorgeous overlook.
This room feautres an Adrian Pearsall sofa, Workstead Sling Chairs, an antique British colonial mahogany bed that is used as a coffee table, Workstead Lodge Chandelier 3, and Jim Bindman floor lamps.
Raw concrete walls and polished concrete floors are used in the interior to form a neutral backdrop for built-in wood furniture and colorful rugs and artworks.
For the common areas, they choose more masculine, and contemporary design elements, and a darker color scheme to express the style preferences of the husband.
With plants both inside and out, the house feels immersed in nature.
Much of Zee's furniture is made by herself with Katie Gong including her coffee table, dining table, and large bench. The pendant lamps are by Sam Lee with a Saffron and Poe chair in the corner and Kudd Krig Home tapestry behind. The neon art on the wall is by Meryl Pataky, and the ceramic knots are by MQuan Studio.
The interiors are bright and airy thanks to high wood-paneled ceilings and expansive glazing that open to the outdoors.
A quiet spot for contemplation takes advantage of the surrounding scenery. Cedar screens provide privacy and filter light, while also picking up on the lines of the exterior vertical siding.
A solid brick enclosure has been used for the external north-facing wall.
In the living room, guests gather on a matching ebony sofa and daybed from Hudson and a pair of Jorge Zalszupin lounge chairs. An Yves Klein coffee table—filled with the artist’s signature International Klein Blue pigment— provides a vivid burst amid otherwise organic tones. The walnut-and-bronze cabinetry is a custom design.
Faulkner employed a strategic use of concrete, steel, wood, and glass to avoid “dating” the property.
StudioKCA designed a height-adjustable, expanding table for Dan to host get-togethers.
The roundness of the house lends itself perfectly to an open, wallless floor plan.
A view from the second floor. Floor-to-ceiling windows keep the interiors bright and airy, while full height curtains provide protection from the heat of the sun.
In the living area, Mori pendants by Rich Brilliant Willing hang above an Erased Heritage rug by Jan Kath.

The modern living room is one of the busiest spots in the house. It is where family and friends alike gather to share stories, watch movies, read, and unwind. As you'll find in the projects below, there are endless ways to configure a fresh living space with modern options for chairs and sofas, sectionals, end and coffee tables, bookcases, benches, and more. Innovative fireplaces add a touch of warmth.