83 Living Room Floor Lighting Chair Recessed Lighting Design Photos And Ideas

La Vinya, PGA Golf Resort | Studio RHE
Designer Sarah Sherman Samuel sought to populate the living room with low-lying, sculptural furnishings that wouldn't block the views to the exterior and detract from Zook's seamless indoor/outdoor approach. Everything, from the curved couch to the metal coffee table with a rose gold finish, is from AllModern.
The new open-plan living/dining/kitchen space benefits from the raised ceiling height and the addition of the clerestory windows on the south, west and north sides.
The view from the kitchen.
The open-plan interiors are flooded with natural light, which streams through a wall of east-facing windows to the clerestory that step up and down with the design.
When the husband-and-wife team behind Austin-based Co(X)ist Studio set out to remodel their 1962 ranch-style house, they wanted to update it to suit their modern lifestyles—as well as demonstrate the design sensibilities of their young firm. The original home was dim, compartmentalized, and disconnected from the outdoors. Architects Frank and Megan Lin opened up the floor plan, created an addition, and built an expansive back porch, using several reclaimed materials in the process.
New cork floors replaced the original carpet in the second unit.
The Great Room is stylishly fitted out with a Holly Hunt coffee table, Stefan Heiliger "De Sede" chairs, Thayer Coggin Lloyd sofas, a Robert James Nantucket Occasional Table, and sconces by Lianne Gold for Ralph Pucci.
The building was constructed with energy-, water-, and resource-efficient materials, as well as with materials and systems that reduced indoor air pollution.
A non-load bearing window wall—a characteristic feature of Usonian houses—dominates the living room.
The neutral color palette was carried over to the interior design, a collaborative effort between Connie Wone, the senior interior designer at Swatt Miers Architects, and Elisa Chambers of Snake River Interiors.
A view of the living area from the kitchen. The luxury gas fireplace is from Ortal.
The screen helps to better ventilate the interiors. Shifting shadows cast patterns on the walls of the house as the western sun streams through the corridor.
Iron louvers have been used along the western facade to create a narrow corridor between the screen and exterior walls of the main volume.
 A central staircase with perforated metal treads and risers allows natural light to filter down from the roof-deck level through the center of the home.
Angled balconies at the first and second levels are accessed by floor-to-ceiling sliding doors, enhancing the indoor/outdoor living experience and allowing natural ventilation.
Living Room
Faced with a giant wall of glass, the new concrete extension houses an open-plan living area, dining room and kitchen.
The bright and airy interiors are a mix of lightly colored oak floors juxtaposed again dark fixtures and exposed steel beams.
SysHaus completed their first project—a 2,217-square-foot, single-story home in  São Paulo—in collaboration with local architecture studio Arthur Casas Design, who was responsible for the furniture selection, utility systems, finishes, and interior accessories.
An off-center skylight brings natural light into the living room, where the existing fireplace (inset) was refinished in metallic paint. A fiberglass Koishi pouf by Naoto Fukasawa for Linea sits by an Eames sofa. The painting is by Vanessa Prager.
The upper level is home to the dining room, living room, and kitchen.
The kitchen and living area are connected to a small sun-drenched balcony.
A pink Wassily chair reworked by Anne Suttles, Noah Marion, and Austin Powder Coating.
A sofa from Conran Shop, and a vintage boucherouite rug from Pink Rug Co.
In the main living space, brightly colored furnishings—including an iconic womb chair and a sofa from Ligne Roset—create a playful interior space for lounging. A laminated glass floor allows light to pass further between the various levels.
Wraparound windows and sliding glass doors lead to the mahogany deck, giving the home a strong sense of indoor/outdoor living.
An alternate view of the living room.
Here is a peek at the living room looking toward the entry.
The use of wood softens the industrial feel of the concrete.
The minimalist material palette is picked up on the interiors as well, where a black concrete fireplace plays off the polished aggregate concrete floors.
Neutral, earthy tones and a mix of materials give the living room a warm and cozy vibe.
A long sofa in the center faces a coffee table topped with a slab of elm that was designed by Moss.
The open plan great room is bright and airy thanks to the insertion of the center courtyard .
The transformation is unrecognizable.
In the living quarters of Lightroom 2.0, Carpenter’s daughter Esme chats with her boyfriend, who is seated on a Milo Baughman Case Sofa.
This house is one of the five homes that are part of the Auhaus Release. Only 10 of each design will be built.
Since the owner wanted as much of an open concept as possible, Revollo used a small but impactful detail to designate each space: color. The kitchen is defined by black, the living areas by gray, and the outdoor space by honey.
Living Area
The living-dining area is outfitted with a Karlstad sofa from Ikea and a fireplace from European Home.
The home is a series of open and enclosed spaces with ample glazing to provide plenty of natural light.
An alternate view of the living space and wood-paneled fireplace.
Uninterrupted walls of glass in the living area offer views of the Indian Canyons Golf Course, the Disney fountain, and the picturesque mountain range.
Built-in storage solutions and floating shelves provide ample storage in the main living space.  Homerwood Hickory flooring and exposed structure reach outwards to the views beyond.
Vintage chairs and a sofa reference the history of the apartment building, complementing the impact of the original brick wall.
The Dune House is a RIBA Award-winning home created through Living Architecture, a UK-based organization that commissions world-class architects to build holiday rental homes with an overarching goal of expanding the conversation of what constitutes good design. The home, which sits nestled among coastal dunes just steps from the sea, was designed by Jarmund/Vigsnæs Architects as a modern take on English seaside buildings. The roof—constructed to echo the style of local dwellings—features orange steel alloy, which reflects the changing colors of the surrounding landscape. The interior is flanked by banks of windows that overlook the sea and sky for a serene and immersive experience.
In the humidor-like living room, modern classics like the off-white armchairs by Hans Wegner complement pieces of Segal’s own design, such as the coffee table and long leather seating.

The modern living room is one of the busiest spots in the house. It is where family and friends alike gather to share stories, watch movies, read, and unwind. As you'll find in the projects below, there are endless ways to configure a fresh living space with modern options for chairs and sofas, sectionals, end and coffee tables, bookcases, benches, and more. Innovative fireplaces add a touch of warmth.