81 Living Room Floor Lighting Chair Concrete Floors Design Photos And Ideas

The open-plan kitchen, dining area, and living area is located in the heart of the home.
A non-load bearing window wall—a characteristic feature of Usonian houses—dominates the living room.
Formerly the site of a French polishing company in the 20th century, this building in Clerkenwell, London, was converted by Chris Dyson Architects in 2015 into a residence with an expanded basement and triple-height living space that allows a dramatic feature staircase to take center stage.
A light gray sofa sits in the living lounge.
Large wood-framed windows with multi-plane glass help bring more light into the interiors.
The open-plan living, dining, and kitchen spaces are located on the ground floor.
The Living room
The minimalist interiors feature a mainly monochromatic palette with white walls and black surfaces, including the granite island top and window trim. Small pops of color help break up the color scheme.
The living room is anchored by a wood-burning stove. The sofas in this room are by Ligne Roset.
The screen helps to better ventilate the interiors. Shifting shadows cast patterns on the walls of the house as the western sun streams through the corridor.
Iron louvers have been used along the western facade to create a narrow corridor between the screen and exterior walls of the main volume.
Seen at night, the sumptuous living area features modern furnishings and a long wood-burning fireplace.
Faced with a giant wall of glass, the new concrete extension houses an open-plan living area, dining room and kitchen.
Formerly used as a kitchen, the space next to the master bedroom has been turned into a living area. Retractable shades cover the glazed ceiling and are remotely controlled.
The living spaces on the ground floor now consist of exposed steelwork with polished concrete, timber surfaces, and large Crittall windows.
The new addition had to flow seamlessly into the more traditional spaces of the home.
Viridian '
One of the key goals of the renovation was to create more natural light in the living space and kitchen.
Living Room
A pink Wassily chair reworked by Anne Suttles, Noah Marion, and Austin Powder Coating.
A sofa from Conran Shop, and a vintage boucherouite rug from Pink Rug Co.
"We are able to...take full advantage of the northern orientation, introducing passive solar design techniques, which allows the design to maximize its thermal efficiency," says MODO founder Michael Ong.
What can't be obviously ascertained from this sleek reading chair? How the Northern sunlight warms the concrete slab floor in winter to help maintain a consistent internal temperature, "regularly achieving 25 degrees Celsius without heating in winter," said the architects. "It was important to create a space where the occupants could enjoy the summer warmth, as well as remaining at ease during the cold Ballarat winters."
In the living room, the horizontal lines of the timber beams at the ceiling echo the bespoke cabinetry that surrounds the gas fireplace. The dining room pendant is the Gubi Semi Pendant.
Raw concrete walls and polished concrete floors are used in the interior to form a neutral backdrop for built-in wood furniture and colorful rugs and artworks.
A look at the dining table by Habitat and colorful IKEA dining chairs.
The use of wood softens the industrial feel of the concrete.
The minimalist material palette is picked up on the interiors as well, where a black concrete fireplace plays off the polished aggregate concrete floors.
Faulkner employed a strategic use of concrete, steel, wood, and glass to avoid “dating” the property.
The living room resembles a Sticotti furniture showroom: The architect designed the couch, coffee tables, and stumplike stools. The fireplace is made of stacked stone from San Juan, a nearby province.
A den-like nook with a sofa in the corner.
A long sofa in the center faces a coffee table topped with a slab of elm that was designed by Moss.
The open plan great room is bright and airy thanks to the insertion of the center courtyard .
The transformation is unrecognizable.
Polished concrete blocks and a concrete floor are contrasted by a birch plywood tray ceiling. Paola and Jason cut the vertical strips in the ceiling themselves and placed fabric behind to soften the acoustics. Custom brackets were added to the modular seating from West Elm, the table top and legs were found on Etsy, and the chandelier is by Avenue Lighting.
The spacious open living/dining room has an original wood burning fireplace.
The property has a soaring sense of space thanks to the vaulted ceilings.
Rooms don't come with televisions to encourage guests to disconnect (but don't worry—there's Wi-Fi). Pool Suites come with a private plunge pool.
A custom bleached walnut live edge slab coffee table by Alexander Design and Spark and dowel,  sofa and cushions by Alexander Design, and an Illum Wikkelsø armchair.
The home is a series of open and enclosed spaces with ample glazing to provide plenty of natural light.
An Italian architecture studio offers an updated take on the vacation cabin. 
It's an ideal setting for a getaway: rolling hills dotted with villages and castles in Italy's Oltre Po Pavese region. A young Milanese couple wanted a small vacation home on their 3000-square-meter lot there—and 35a Studio delivered, by way of this 120-square-meter cabin decked out in textural concrete and strategically accented with wood.
The mezzanine level
A bespoke flue was manufactured for the wood-burning fireplace to reach the 10-meter ceiling height.
The Dune House is a RIBA Award-winning home created through Living Architecture, a UK-based organization that commissions world-class architects to build holiday rental homes with an overarching goal of expanding the conversation of what constitutes good design. The home, which sits nestled among coastal dunes just steps from the sea, was designed by Jarmund/Vigsnæs Architects as a modern take on English seaside buildings. The roof—constructed to echo the style of local dwellings—features orange steel alloy, which reflects the changing colors of the surrounding landscape. The interior is flanked by banks of windows that overlook the sea and sky for a serene and immersive experience.
The living room includes a table from Normann Copenhagen, chairs by Annansilmät-Aitta, and Alvar Aalto’s A810 lamp for Artek, all on a poured concrete floor.

The modern living room is one of the busiest spots in the house. It is where family and friends alike gather to share stories, watch movies, read, and unwind. As you'll find in the projects below, there are endless ways to configure a fresh living space with modern options for chairs and sofas, sectionals, end and coffee tables, bookcases, benches, and more. Innovative fireplaces add a touch of warmth.