241 Living Room Floor Lighting Rug Floors Design Photos And Ideas

Artwork by local artists can be found throughout the communal spaces and individual rooms.
Kate's diverse experiences begin with a degree in British history and literature, which translated to her role as a historical archivist. Then, she shifted into the startup world when she moved to San Francisco in 2012. Since then, she’s held various marketing roles and is currently a visual strategist at a tech company, which allows her to travel the world while promoting their brand.
A light gray sofa sits in the living lounge.
Large wood-framed windows with multi-plane glass help bring more light into the interiors.
The open-plan living, dining, and kitchen spaces are located on the ground floor.
The designs from the 1950s-60s capture the midcentury period, embracing classic lines and darker woods.
A Bensen chair and shelves, along with a Diurne carpet from Salari, sit in the den.
The neutral color palette was carried over to the interior design, a collaborative effort between Connie Wone, the senior interior designer at Swatt Miers Architects, and Elisa Chambers of Snake River Interiors.
A view of the living area from the kitchen. The luxury gas fireplace is from Ortal.
Over the last decade, architect Francine Monaco and her husband, David Bauer, have filled their bungalow on Long Island with rare furniture, art, and antiques. In the living room, midcentury Danish chairs join a camel saddle covered with an alpaca hide, used as an ottoman. Francine had round “lily pads” cut from gingham-patterned carpeting.
Most of the furniture items were sourced from Melbourne furniture retailer Luke Furniture.
Exposed beams and shoji screens, which conceal the dining area, add to the home's charming character.
The living room is anchored by a statement fireplace.
The screen helps to better ventilate the interiors. Shifting shadows cast patterns on the walls of the house as the western sun streams through the corridor.
Iron louvers have been used along the western facade to create a narrow corridor between the screen and exterior walls of the main volume.
The clients restored the living room's marble fireplace and painted the grate Benjamin Moore Black. New crown molding was added and the walls painted Sherwin Williams Origami White.
A view of the living room. "Craft is a key aspect of this building," explain the architects. "The makers—steelworkers, cabinetmakers, carpenters, and landscapers—are all carefully selected to add their skills to the project."
 A central staircase with perforated metal treads and risers allows natural light to filter down from the roof-deck level through the center of the home.
Angled balconies at the first and second levels are accessed by floor-to-ceiling sliding doors, enhancing the indoor/outdoor living experience and allowing natural ventilation.
Living Room
Seen at night, the sumptuous living area features modern furnishings and a long wood-burning fireplace.
Faced with a giant wall of glass, the new concrete extension houses an open-plan living area, dining room and kitchen.
Formerly used as a kitchen, the space next to the master bedroom has been turned into a living area. Retractable shades cover the glazed ceiling and are remotely controlled.
A peek at the nook in the living room.
The bright and airy interiors are a mix of lightly colored oak floors juxtaposed again dark fixtures and exposed steel beams.
The living room is bright and airy thanks to floor-to-ceiling glazing and a crisp white wall.
The ground floor consists of a large living room, dining area, and kitchen.
The living spaces on the ground floor now consist of exposed steelwork with polished concrete, timber surfaces, and large Crittall windows.
are counterbalanced by pared-down concrete flooring and exposed bulbs. In the living area (below), a Tolomeo lamp from Artemide sits near two Longreach sofas from Thonet. A slatted cedar balustrade stretches to the ceiling of the voluminous parlor.
The new addition had to flow seamlessly into the more traditional spaces of the home.
SysHaus completed their first project—a 2,217-square-foot, single-story home in  São Paulo—in collaboration with local architecture studio Arthur Casas Design, who was responsible for the furniture selection, utility systems, finishes, and interior accessories.
The houses are equipped with rainwater capture and reuse mechanisms, and photovoltaic panels for solar energy.
By redesigning the entire layout, Hope was able to create a more open concept, featuring a bright and airy atmosphere.
Reclaimed white-oak engineered flooring is used throughout the home.
The fireplace wall features custom-fabricated blackened steel with a sliding panel that can conceal the television when not in use.
Corrugated steel ceilings are left exposed—a reminder that this is, after all, a container converted into a home. Spray foam insulation keeps the space from experiencing extreme temperature shifts.
Within the largest of the three buildings is an open-plan living area and bedroom that’s separated by a bathroom and utility area.
Because much of the building’s original, historically significant interior features no longer existed, Chan + Eayrs were free to reinvent the space, adding their own twist to the Huguenot building’s vernacular vocabulary.
The kitchen and living area are connected to a small sun-drenched balcony.
A pink Wassily chair reworked by Anne Suttles, Noah Marion, and Austin Powder Coating.
A sofa from Conran Shop, and a vintage boucherouite rug from Pink Rug Co.
The materials that have been used for the façade, together with the enfilade of spaces of the new volume, echo the local architecture of the elongated farmhouses in the area.
In the main living space, brightly colored furnishings—including an iconic womb chair and a sofa from Ligne Roset—create a playful interior space for lounging. A laminated glass floor allows light to pass further between the various levels.
"We are able to...take full advantage of the northern orientation, introducing passive solar design techniques, which allows the design to maximize its thermal efficiency," says MODO founder Michael Ong.
The large pendant lamp was designed by Arik Levy for Vibia, and the TamTam floor lamp was designed by Fabien Dumas for Marset.
The interiors are a mix of vibrant wallpapers that create murals to provide color and design, geometrically patterned Mexican tiles and designer furniture.
The main living room becomes a central and multi-functional zone for the entire the family.
Materials enhance this natural connection, reflecting the silvery hues of the overcast sky of the Pacific Northwest and tying the building to the forest floor.
The concrete bearing walls are left exposed in the interior to tie the living spaces with the rock outcroppings.
The repurposed divider slides into place and helps trap heat generated from the wood-burning fireplace.
The timber doors of a former garage have been repurposed into a room partition that separates the main living area from the rest of the ground floor.

The modern living room is one of the busiest spots in the house. It is where family and friends alike gather to share stories, watch movies, read, and unwind. As you'll find in the projects below, there are endless ways to configure a fresh living space with modern options for chairs and sofas, sectionals, end and coffee tables, bookcases, benches, and more. Innovative fireplaces add a touch of warmth.