72 Living Room Ceiling Lighting Storage Design Photos And Ideas

Wrapped in cypress wood inside and out, the home embodies the principles of organic architecture.
The crisp white walls contrast beautifully with the warm wooden floors throughout.
The lower level also features has a board-formed concrete fireplace.
The open-plan living room features a wall of glass with sliding doors that lead out to a pool.
Fitted with a new black-framed window unit, the new, light-filled living room features a sofa and coffee table from Beitili.
"There are two potential places to sleep in Marjorie, one is where the table is, but our favorite is where the two sofas are," says Bonnie. "I installed a small ledge right beneath the cushion and had a piece of wood cut to match its size. It lives underneath one of the cushions and at night, we slide it out to make a bed. The back cushions fit side by side on top of the wood to make it a complete king-size bed!"
The post-and-beam construction of the open-plan living room.
The Living room
Wilson transformed the interior of this 1974 airstream so it could be used for a variety of purposes, such as a dressing room for Iggy Pop and Beck during the Project Pabst Music Festival in Portland, Oregon.
The Dining and Living Room
In this house in the Mornington Peninsula in the south of Melbourne, materials like concrete, natural stone, steel and cedar are perfect backdrops for architecture and interior design firm SJB to use bold colors and edgy midcentury furniture.
To maximize space in this tiny 323-square-foot studio Budapest apartment, local design studio POSITION Collective used an elevated, plywood sleeping unit inspired by Japanese “tansu” mobile cabinetry, with secrete storage modules on the side of the steps leading up to the futon bed.
A cozy corner of the living room has access to a south-facing outdoor area where the family enjoys dinner on warm summer days.
The 24-by-36-inch peninsular counter offers nine more drawers for kitchen good storage below and perhaps our most used multifunctional surface above; used for meal prep, dining, games, office work,depending on the time of day
Garden Avenue Renovation - Living Room
A pullout desk is hidden underneath one of the shelves.
The fully-concealed workstation and storage next to a bench seat.
Timber floors add warmth to the compact apartment.
Now, looking towards the front of the bus, two couches face each other. The couches can seat the whole family and also be converted into a full-sized bed, if needed. There is storage in the couch bases and a shoe shelf by the front door. The Mayes Team writes on their blog: "This has been such a blessing and has helped us to keep the bus organized."
Wide French doors extend the indoors out to a gracious patio and fire pit.
Once the structural shell of a Deltec home is built, the interior is finished just as a traditionally constructed house would be.
Viewed from the entryway, the living room is the main gathering space of the home. Dated parquet floors were replaced with modern ceramic tile. All walls and ceilings were re-plastered, and old windows were upgraded with energy-efficient double-glazed glass.
Near a Gent wood-burning stove by Thorma in the living area, an IKEA Poäng chair and ottoman provide a cozy spot for reading. Thanks to the passive design strategies utilized by Ovchinnikov, the house stays warm through the winter with only minimal heating required.
The main room is conceived as a series of revolving scenes, bracketed by cabinets and a wall of FilzFelt, layered in panels to dampen sound.
When a Manhattan family approached Frame Design Lab to create a more private master bedroom, they imagined the firm would simply rework a few closet walls. Instead, partners Nina Cook John and Anne-Marie Singer proposed a bold plan to divide the space by adding a 60-square-foot unit in the middle of the floor plan to reorganize the flow.
All furnishings were purchased on a budget. The rug and Friheten sleeper sectional in the living room, the Luftig oven hood, Norrsjön sink, Sektion cabinetry, and countertop in the kitchen, and the small dining counter with Glenn bar stools were all sourced from IKEA.
Built in wood shelving sits below clerestory windows, opposite a large brick fireplace with a sculptural chute.  Expansive windows provide views of the Bay beyond.
Furniture throughout the house echoes the soft materiality of the architectural details, which include original pine floorboards refinished with lye and wood soap. The music room armchair and footstool are vintage, from Ercol; the blue-gray Grasshopper floor lamp is by Greta Grossman from Gubi.
In the living room, a custom chaise by Shimna and an Archibald Gran Comfort chair by Poltrona Frau surround a custom lacquer coffee table by BenchCraft.The lights, made from recycled cardboard, are by Seattle design studio Graypants.
The husband’s home office is furnished by a Toot lounge chair by Piero Lissoni for Cassina, a vintage Desk BO69 by Finn Juhl, and a Swivel chair by Hans Wegner. A custom picture rail, filled with family photos, is made of bands of wood that keep contents in place.
The settings for the Haiku Senseme fan by Big Ass Solutions can be adjusted via an app.
Graham Hill, a sustainability advocate whose TED talks have delved into the benefits of living small, put his own lessons into practice at his 350-square-foot apartment, which he shares with his partner and two dogs. Quick transitions, like drawing the FilzFelt curtain, convert the living space into a bedroom.
Plum accents, including a Saarinen Womb chair in aubergine Rivington fabric by KnollTextiles, complement the apartment’s exposed brick. The trio of Paper tables, designed by GamFratesi for Gubi, can nest in various formations, while a Clear Ice chandelier from ABC Carpet & Home and semisheer curtains made by Beckenstein Fabric & Interiors lend the room a soft glow.
Combining a prefab steel super-structure with concrete walls and insulated metal panels, Anthrazit House in Santa Barbara was designed by architects Pamela and Hector Magnus and built in collaboration with EcoSteel.“This wasn’t a traditional Santa Barbara site with large acreage,” Hector says. “It was small and steep.” Expansive windows on the second floor face a park.
In the living room, a vintage Danish chair faces a sectional upholstered  in Knoll fabric. The Nelson Ball clock is from Vitra and the throw pillows include a Jonathan Adler Seahorse design. Acacia flooring from Reward Hardwood Flooring was used throughout.
-
Santa Monica, California
Dwell Magazine : July / August 2017
From the 33rd floor, the view of Lake Michigan is expansive. Linen curtains from The Shade Store filter sunlight. Extra lighting is provided by LED ceiling lights, a Tatou F floor lamp by Patricia Urquiola, and a Copycat table lamp by Michael Anastassiades for Flos.
-
Chicago, Illinois
Dwell Magazine : September / October 2017
Remodeled by resident and interior decorator Jill McCoy and her husband David Hassall with the help of architect Paul Molina, the open-plan living space opens to a small outdoor area. French doors and a wall of windows bring in light. An Eames lounge chair and a Noguchi table add a modern sensibility.
Living room window connection with orchard beyond.
Subverting the traditional, conservatively cozy British barn conversion, Carl Turner created a getaway in rural Norfolk for himself and his friends to visit, repose, and consider the beauty of agrarian minimalism. Turner reclaimed most of the timber used for the flooring as he renovated buildings in London. He thought his stockpile was big enough for the Ochre Barn, but the scale of the place defeated him. The solution, surprisingly, was eBay, turning up an old mill’s worth of boards.

The modern living room is one of the busiest spots in the house. It is where family and friends alike gather to share stories, watch movies, read, and unwind. As you'll find in the projects below, there are endless ways to configure a fresh living space with modern options for chairs and sofas, sectionals, end and coffee tables, bookcases, benches, and more. Innovative fireplaces add a touch of warmth.