165 Living Room Ceiling Lighting Lamps Design Photos And Ideas

The two living rooms at the front of the home sit on slightly different levels. The more formal living room features a linen sofa by Pure Interiors and classic CH22 and CH26 timber chairs by Hans J. Wegner for Carl Hansen & Son.
The casual living room on the ground floor features a vintage cane chair, a Togo sofa by Michel Ducaroy for Ligne Roset, and a portrait titled Matriarch by contemporary Danish artist Henrik Godsk.
When Thomas and McCoy of Thomboy Properties came across the once-neglected home, they immediately recognized its potential and made an offer within 30 minutes of viewing. Paying careful attention to historical details, the design duo reimagined the space for modern living.
The second floor is where all three generations come together to eat, play, work, and gather around the fireplace.
The entry between the living room and dining room was widened.
A coat of Dunn Edwards "Frosting Cream" brightens up the surroundings significantly.
Rossi kept important features of the old home throughout, such as the built-ins, fireplace, and original floors.
The couch is a vintage Milo Baughman, along side the Bessarabian rug, also vintage.
A playful mixture of antiques and mid-century furnishings adds personality to the white-box interior of a cottage.
Taking cues from their style-conscious clients, Jessica Helgerson Interior Design transformed an Amagansett home into a light-filled, Scandinavian-inspired getaway.
In contrast to the dark exterior, the interior of the main residence is dressed in a stark shade of white, complementing the original hardwoods lining the floor throughout. Various sized windows line the walls, inviting an abundance of natural light inside.
2020 is canceled due to the Coronavirus—but here’s your opportunity to take advantage of time spent at home.
Solid timber windows add warmth to every room. The solid timber flooring in the living/dining area provides additional character.
Two dividing orange bulkheads—which are the box gutters that protrudes through the house—separate the three pavilions. The family congregates in the central pavilion for meals around the dining table, and to relax in the lounge.
As an homage to the original owners and their art collection, Will and Mark commissioned a digital work by Chicago-based artist duo Luftwerk that can be projected onto the large wall in the living area.
The materials used in the house—concrete blocks and oak floors—are modest, and the detailing is very simple and often workmanlike. The white concrete block walls were repainted in Benjamin Moore’s Chantilly Lace during the renovation.
In the living room, a new faceted, blackened-steel fireplace surround is juxtaposed with leaded glass windows. "The existing portions of the house offer more formal and internal spaces for cozy entertaining and lounging," says Chadbourne.
Paint was removed from the original brick walls wherever possible, leaving an irregular patina. The smooth, clean finish of the new walls contrasts with the color and texture of the bricks.
The built-in sofa anchors the living room and faces the existing fireplace. The Leather Oval Chair with a red steel base sits off to the side, and the coffee table was fashioned by attaching vintage steel legs to another tile sample board.
Plenty of natural light comes in via the rear glass wall.
After: The industrial accents were kept at the ceiling in a nod to its past. The city required interior insulation to fulfill code, which meant McCuen was unable to expose the more rough, industrial texture on the walls.
A semi-private sitting room in the entrance block offers a cozier space to relax in compared to the expansive main living room.
A large, open living room seamlessly flows from the kitchen.
Built-in seating maximizes space in the living room, and old pin-up calendars that were found on site have been framed as decor.
A look at the living room in the Callister-designed structure. The large room offers built-in seating, as well as custom shutters and paneling along the ceiling.
In the living area and kitchen, materials such as concrete and ceramic tiles were chosen for affordability and durability. The angled skylight above the living room provides a void in the slab that could be utilized for a stair or ladder should a third story need to be added in the future.
A bespoke timber joinery unit separates the bedroom from the living space. It has been designed so that it can be easily reconfigured if the need arises for another bedroom in part of the living space.
The open-plan residential floor has been designed so that it can be easily adapted in the future. The joinery between the bedroom and the living space offers privacy without completely separating the two areas.
Boiserie panels made of zebrawood create a cozy nook in the main living area and also form a picture rail to display the client’s art collection.
Preda elegantly reallocated the space to contain a side-by-side living room and dining room area, with the latter defined by a custom Cor-Ten steel and zebrawood bookcase designed by the firm. The dining table is by Alepreda for miduny, the firm’s sister furniture company. The fireplace is an ethanol model, since incorporating a chimney wasn’t possible in the building.
A band of clerestory windows runs along the south side of the garden room. Sliding glass doors separate the space from a formal dining area.
The star of the home is a two-story garden room. A wall of floor-to-ceiling windows ushers sunlight into the voluminous space, from which several other living areas branch off.
For this Eichler remodel, the objective was to respect the original bones with more thoughtful updates than what had come before. "Our goal was to design a beautiful mix of finishes that respected the timeless design intention of Eichler homes," say Sommer and Costello. "Rather than focus purely on historical renovation, we wanted to update the finishes and layout to ensure it lives on for the next generation."
Living Room
The impressive living room has polished concrete floors which are contrasted with a white ash plywood ceiling.
Walls of windows usher in an abundance of light throughout the home's spacious, open layout.
Italian designer Renzo Mongiardino revamped the 269-year-old property in the 1980s, enhancing the home's neoclassical and Middle Eastern design detailing.
Upon arrival, a box-stepped doorway leads into one of the home’s living areas, where colorful artwork contrasts with various original detailing, such as ornate, wrought-iron fixtures.
The living room boasts a bright blue epoxy “rug” and tables fashioned from logs.
The Country French style is more apparent in the family room, which features a cathedral ceiling strapped with wooden beams. Natural light seeps into the space from large windows and doors along both sides of the room, as well as dormer windows along the ceiling.
Wall-length windows and 18-to-32-foot-high ceilings effortlessly capture views of the city's skyline, while also ushering in an abundance of natural light.
Few changes were made to the living room space, which is warmed by natural light that pours in from clerestory windows along the rafters.
Revised landscaping at the back of the house enhances the indoor/outdoor feel of the home’s original architecture. The rug is from Target and the Mobile Chandelier is from West Elm.
In the living room, a large built-in sectional with integrated storage frees up floor space and can accommodate more people than freestanding furniture, which would chop up the interior.
The exterior materials are carried inside to a slatted entryway that conceals a utility unit and closet.
The family room across from the open bedroom features a Nelson Bubble Globe pendant, IKEA Alseda floor stools, and an heirloom tapestry wall hanging.
On the home’s lower level, an open bedroom area includes a Sierra chair by Croft House and a Nelson Bubble Cigar pendant by George Nelson for Herman Miller.
A multi-use podium runs the length of the wall under the windows and facilitates impromptu performances for the creative family that lives here.
Living Area
Living Area
The former gallery was enclosed in order to create space for two guest bedrooms and a bathroom upstairs. An elevated walkway stretches over the former nave and leads to a master suite opposite, separated from the other bedrooms for privacy.
The view from the tiled bedroom/bathroom cube. The Alta Lounge Chair, with its swooping lacquered wood base, was designed by Brazilian architect Oscar Niemeyer and his daughter in 1971. Nildo José designed the marble coffee table, as well as the pair of concrete coffee tables.
Originally built in 1949 by Richard Neutra, Alexander Ban, and Josef Van Der Kar, the Millard Kaufman Residence is located in the Hollywood Hills of Los Angeles, California.
In the sitting area next to the bedroom wing, the exterior panels take the form of interior bookshelves. Framed with glass above, below, and between, the shelves allow nature to peek through.
The couple purchased the living room’s H.W. Klein chairs with the house. Another existing piece was the mezzanine’s daybed, designed by Peter Hvidt and Orlando Mølgaard Nielsen. An original floating staircase leads to the mezzanine and then up to the second floor. The open, straight-forward spaces speak to one of Christian’s guiding principles: “Simplicity is the key,” he says.
Manhattan Daybed by Guy Rogers.
In the study, an Anglepoise lamp complements the custom drapes by Moon Fabrics.
The living area—or “dance floor,” as the Womersley family called it—has an expansive feel, thanks to high ceilings and full-length windows.
Oiled oak was used for the cladding of the walls, ceiling, floor, and built-in furniture. The gabled windows and expansive glazing allow natural light to flood throughout.

The modern living room is one of the busiest spots in the house. It is where family and friends alike gather to share stories, watch movies, read, and unwind. As you'll find in the projects below, there are endless ways to configure a fresh living space with modern options for chairs and sofas, sectionals, end and coffee tables, bookcases, benches, and more. Innovative fireplaces add a touch of warmth.