146 Living Room Ceiling Lighting Medium Hardwood Floors Design Photos And Ideas

The updated interiors of the airstream are a mix of wood-paneling and the RVs iconic shiny silver finish.
Double height living area opens onto the home's interconnecting courtyard and floods the living space with natural light.
Double height living space opens to the North. The use of reclaimed bricks adds textural diversity.
The shallow plan helps with cross ventilation, while a deep overhang to the north provides shade for the living areas in the summer.
Overhead storage and wall cabinetry were removed to make the interior more spacious.
The living room was revitalized by Decor Aid with several new furniture additions and refined accents. The balance of the space also had to be perfected with object placement. Each sculptural piece incorporates a different material, adding further layers of visual interest.
Glazing on both sides gives the television room an airy, pavilion-like feel.
Bold, saturated tones contrast beautifully with the metallic finishes and neutral colors that characterize the furnishings in the living room.
An original brick wall with an arch opening frames views of The Press Room, a cozy lounge lined with paneled walls painted a deep cranberry hue to match the Press Room bar front.
Colourful furnishings animate the space. Thonet armchair, Jardan Nook lounge and Hay side tables provide a comfortable, deliberately low key setting.
They started with the 24-feet Payette model and made the lofted areas higher by expanding the standard gable roofline to allow for more headroom.
The couple were impressed by one of TruForm's earlier projects, a Payette model named "Tess." While they adored Tess’s excellent craftsmanship, they knew they needed more space for their growing children, so they experimented with a variety of customization options using TruForm's online design feature.
The cabins—all designed in-house—sport a minimalist aesthetic, deliberately pared-down to let nature take the spotlight.
The Books and Records Library
The Dining and Living Room
In this house in the Mornington Peninsula in the south of Melbourne, materials like concrete, natural stone, steel and cedar are perfect backdrops for architecture and interior design firm SJB to use bold colors and edgy midcentury furniture.
Masahiro and Mao Harada of Mount Fuji Architects Studio wanted to break with the traditional definition of a house when they designed this small Tokyo home. They achieved their goal by using the same material for the ceiling, the walls, and the floor, creating a space that flows beautifully. 

Photo by Ryota Atarashi.
An open plan kitchen, dining and living room features high wood-paneled ceilings and plenty of natural light.
Partitioned off from the living room with glass and iron the home office is integrated into the space.
The floor-to-ceiling windows give dramatic proportions and a sweeping view of the city.
All of the rooms are bright, airy and embrace a modern minimalist aesthetic.
An additional entertaining area leads out to the pool area.
Stairs lead up to the upper level.
"There is a moment when the sun enters through the bathroom skylight when you can feel the stillness and calm settle over you," says Studio PCH founder and principal Severine Tatangelo. "That’s the sensibility we aimed to capture in the rooms, patios, and gardens that really makes Nobu Ryokan a retreat destination."
Timber floors add warmth to the compact apartment.
In another one of Aumas' vignettes, he pairs a stuffed fawn from the Parisian store Design et Nature with a disco ball he used in a window display.
The view from the living area.
The high-ceilinged living area overlooks the courtyard.
A green Finnjuhl sofa and table at fireplace, and pendants from Foscarini.
A raw steel box inserted into one of the concrete walls serves as a storage system for the owners’ collection of rare vintage vinyl records.
The inlaid stone fireplace.
The living/dining area.
A fireplace in the den.
The mixed-wood floor includes cherry with maple parquet. The Pol chair is by Mark Albrecht Studio.
Interior
The kitchen features a porcelain tile backsplash and a quartz countertop.
The remaining floor area was freed up, so the owner had room for to create a small living lounge.
Once the structural shell of a Deltec home is built, the interior is finished just as a traditionally constructed house would be.
Vintage pieces furnish the library, which occupies the ground floor of the modular addition.
Near a Gent wood-burning stove by Thorma in the living area, an IKEA Poäng chair and ottoman provide a cozy spot for reading. Thanks to the passive design strategies utilized by Ovchinnikov, the house stays warm through the winter with only minimal heating required.
All furnishings were purchased on a budget. The rug and Friheten sleeper sectional in the living room, the Luftig oven hood, Norrsjön sink, Sektion cabinetry, and countertop in the kitchen, and the small dining counter with Glenn bar stools were all sourced from IKEA.

The modern living room is one of the busiest spots in the house. It is where family and friends alike gather to share stories, watch movies, read, and unwind. As you'll find in the projects below, there are endless ways to configure a fresh living space with modern options for chairs and sofas, sectionals, end and coffee tables, bookcases, benches, and more. Innovative fireplaces add a touch of warmth.