37 Living Room Table Pendant Lighting Bench Design Photos And Ideas

Large windows bring ample natural light inside the 130-square-foot structure. While the toilet is positioned inside the cabin, the shower is located on the exterior and is hidden from view.
The communal dining table in the main house was custom-made by a local woodworker and island timber mill owner, Joe Romano, in collaboration with WindowCraft. Raw metal supports for the table were fabricated by Salish Metalworks on Orcas Island, a sister island to San Juan.
A muted color palette of mostly whites and grays is accented by green hues and natural wood finishes, as in the exposed wood beams above.
Living space
Living space
The kitchen is open to the conjoined living and dining area, providing connection between all social spaces with unobstructed views outward.
Adding in live-edge details via countertops, freestanding furniture pieces, or built-in shelves is something that O’Donnell enjoys. "It’s fun to come up with uses for funky live edges and incorporate that into the design and still make it functional," he says.
The existing wood structure and ceiling of the former saloon were completely refinished, and the exposed rafters were painted white for a brighter and more spacious feel. The old windows, floors, and finishes were replaced to create consistency with the new house.
Anchored by a gas and wood-burning fireplace, the living area is also intimately enclosed by custom-built wooden bookshelves.
The minimalist boat is fitted with bespoke wall sconces and custom-made upholstery.
Finding a wheelchair accessible home in New York City can be a challenge, but after a diving accident left David Carmel paralyzed from the waist down, Carmel knew he was looking for a home that was "accessible but not institutional." Working with Della Valle Bernheimer, they made an apartment that is both beautiful and accessible, with a lightweight sliding wall that closes off the bedroom from the living area.
When the casement windows are opened, family members can bask in sunlight while reading a book indoors.
cozy by the fire
The corner living/dining room offers both north and east exposures with Central Park and city views.
Located in Portola Valley, California, this renovation of a William Wurster Ranch house began with a study of the home’s history. Inspired by original photos of the 1950s home, the renovation refreshed its significant architectural past without detracting from its Wurster essence.
When the husband-and-wife team behind Austin-based Co(X)ist Studio set out to remodel their 1962 ranch-style house, they wanted to update it to suit their modern lifestyles—as well as demonstrate the design sensibilities of their young firm. The original home was dim, compartmentalized, and disconnected from the outdoors. Architects Frank and Megan Lin opened up the floor plan, created an addition, and built an expansive back porch, using several reclaimed materials in the process.
A view of the dining area and living space from the kitchen. The floors are polished concrete while the walls are lined in baltic birch. The lighting is by Hamster.
The roofs of both wings converge at the garden to create a continuous porch around the house.
The dining table is the Bonaldo Tracks table, while the dining bench is from IKEA. The window seat provides additional seating.
Modern Danish design has informed the minimalist interior, which is dressed in cozy fabrics and a muted natural palette.
The floor in which the living and dining rooms are located on is made of reclaimed wood. The space takes on a midcentury vibe and has been furnished with pieces from Brazilian designers from the 1950s and 60s, such as Jorge Zalszupin and Sergio Rodrigues.
A cozy family room has been created off the kitchen, and includes a custom built-in breakfast nook and sofa.
On one end of the top-floor communal space is a white volume that neatly contains the kitchen, pantry, and toilet.
For this 780-square-foot apartment Hong Kong apartment, local practice MNB Design Studio used plywood, smart storage solutions, and tapped into the principles of origami to create a highly structured, minimalist home.
Respecting the existing site, Suyama and his team left all of the trees in place. They also ensured the trees were fully protected during the excavation process.
Four rows of narrow “light shelves,” a stylistic signature of Stillwater Dwellings, wrap around a corner wall in the double-height living room. A modular carpet by FLOR covers eucalyptus planks from Cali Bamboo. The leather Violino sofa was purchased at an overstock warehouse.
The 1,130-square-foot home features a spacious main living area
Modern interior , kitchen and living room  designed  bye Nathalie milazzo.

The modern living room is one of the busiest spots in the house. It is where family and friends alike gather to share stories, watch movies, read, and unwind. As you'll find in the projects below, there are endless ways to configure a fresh living space with modern options for chairs and sofas, sectionals, end and coffee tables, bookcases, benches, and more. Innovative fireplaces add a touch of warmth.