218 Living Room Table Sofa Coffee Tables Design Photos And Ideas

Second Living Room through to Dining Room with Raked Ceiling, Pool & Outdoor Entertaining
It’s a good idea to read reviews about specific pieces before buying them, which can help prepare you for the unexpected.
While much of the furniture was part of Ginger’s collection, the stools at the kitchen island were custom made by local woodworker Evan Boyle of Burl & Barrel to accommodate the unusually high bar counter.  The coffee table is from local midcentury shop Hawaii Modern.
After architect Andrew Berman renovated a 2,800-square-foot, two-bedroom SoHo loft, designer Justin Charette fitted out the interior with minimalist furnishings and built-ins to complement the landmark building’s industrial and historical features—including a pressed tin ceiling and exposed wood beams. Designed as a pied-à-terre for a bicoastal client, the converted loft retains its high ceilings and tall windows that flood the open-plan interior with natural light while introducing a more streamlined aesthetic that includes a neutral palette of white oak, exposed brick walls painted white, and sleek contemporary furnishings—many of which were sourced from local New York designers and makers.
Wallpaper, ceiling features, George Nelson bubble lamps, and a slatted wood wall help differentiate areas in the open space. "I went a little crazy with wallpaper," says Flore. "I think it's more interesting than paint. But the best wallpaper here is this ocean. It’s good for creativity, good for life."
Artist Christopher Florentino created this studio to be a source of inspiration. "This space is for me as an artist—to create in, to keep me inspired," he says. "I don’t think there are many spaces that have a Keith Haring and Shiro Kuramata chair in the same space. I’m trying to show who I am as a designer and as an artist."
Den
The living room on the first floor is the main family gathering space. “It is the collection zone for togetherness, and offers an abundance of natural light and extended views out to the bay and beyond,” says architect Tony Vella.
Every room in the house has a view out to the landscape and another up into the trees or the sky. “In some places, you will see a branch or a treetop framed by a skylight, and in other places it’s about looking up at the changing sky,” says architect Peter Tolkin. The casual dining and lounge area in the kitchen volume, for example, looks over the hills in the distance.
The large, round Douglas fir trunk contrasts with the rectangular ceiling beams and provides raw, organic texture in the open-plan living room.
Jane Austen's restored family home in Bath, England, is now a rental on Airbnb. Sunlight from a central courtyard pours into the living area, which features a cosy seating area and several nooks for writing or reading.
A ribbon-like spiral staircase leads from the open-plan living area to the second level, where the bedrooms are located.
The living, kitchen, and outdoor porch areas in the primary residence are situated to enjoy sunset. The living room opens directly to the screened outdoor dining porch and a timber deck that overlooks the surrounding hills.
Vaulted ceilings, arched windows, and Bauhaus-inspired design make The Deacon an ideal backdrop for weddings, reunions, and other parties.
David and Annemie's daughter swings in the living room. A door provides access to the lush backyard and surrounding area. “The kids have a lot of freedom. They have a big area where they can go and play without needing supervision,” says Annemie.
A gentle site crossfall offered an opportunity to experiment with internal level changes. “I just loved the idea of a conversation pit,” says architect Jeremy Bull. “It is a quirky oak and leather bench which gets used for most of our sitting, meals, board games, and spilling things.”
A “cathedral” roof above the open-plan living area creates a sense of volume in the small space. The storage is all contained in carefully planned bespoke joinery units.
The living area’s cathedral ceiling extends outwards to become the northern veranda awning, which helps to shade the interior.
Fitted with a new black-framed window unit, the new, light-filled living room features a sofa and coffee table from Beitili.
A look at the open living area of the prefab house in Canelones, Uruguay, designed by MAPA. The roof is made of precast concrete slabs more commonly used to build bridges.
Using a natural material palette helps Ridge Mountain Residence by Ehrlich Yanai Rhee Chaney Architects blend in with its surroundings: the concrete complements the light browns and tans of the surrounding mountains, while Cor-ten steel cladding provides a naturally weathering material.
To ensure acoustic separation between the homes, the living spaces are located at either end, while service spaces are stacked adjacent to the central wall.
After: The industrial accents were kept at the ceiling in a nod to its past. The city required interior insulation to fulfill code, which meant McCuen was unable to expose the more rough, industrial texture on the walls.
Designed to adapt to a variety of weather conditions, Gapahuk – a prefab cabin by Norwegian architecture firm Snøhetta – has a twisted roof that folds down on one side to offer wind protection, or tilts up on the other to capture more sunlight. The home was designed for Rindalshytter, Norway's leading producer of leisure homes, as a combination of tradition and innovation; the name of the cabin, Gapahuk, is a Norwegian word for a simple wooden structure with two or three walls and a roof often created as a shelter from rough weather conditions. Drawing inspiration from the traditional gapahuk, the cabin is shaped with the aim of adapting to varying weather conditions.
The open-plan living and dining room look out to the forest and pool through operative glass panels. The kitchen is partially concealed behind cabinetry at the far end of this space.
Built-in seating maximizes space in the living room, and old pin-up calendars that were found on site have been framed as decor.
When a couple approached Colorado-based Cottle Carr Yaw (CCY) Architects for a modern mountain retreat, they brought with them images of what would be the founding inspiration behind the new design—a simple and rugged cabin in Norway where the husband and his relatives had been gathering since the 1950s. Much like this ancestral Norwegian cabin, the new getaway is designed with the same rustic charms and deference to the landscape, as well as an inviting environment for friends and family to gather for generations to come.
The living space has been painted white and has a bright and airy feel.
The open-plan living space is anchored by a classic stone-inlay, wood-burning fireplace. Large sliding glass doors lead out to the backyard pool area and make for easy indoor/outdoor living and entertaining.
The compact living area is flanked by floor-to-ceiling glazing to bring the outdoors in. The show unit has been furnished with a Futón Tanoshi sofa, a Bandido Studio coffee table, and a Natural Urbano floor lamp.
The impressive living room has polished concrete floors which are contrasted with a white ash plywood ceiling.
Living space
Living space
The firm raised the height and increased the width of the new opening between the kitchen and dining room.
The space after renovations, with cantilevering cabinetry along the perimeter to preserve and protect Hall's original radiant heating vents in the windowsills—an example of his innovative solutions for meeting the space's functional needs.
Having served as her birthplace and childhood home where her parents and grandparents lived, the 1953 apartment that a client asked Brazilian studio Cupertino Arquitetura to renovate was steeped in family history.
The open-plan dining and living areas, awash in natural light.
Tasked by John Powers and Jennifer Bostic with renovating a run-down cottage that was never meant to be lived in year round, Otto Ruano of Lead Studios transformed the space while keeping as much of it intact as possible. Potence lamps by Jean Prouvé illuminate the kitchen and living area. The bifold doors are by Loewen.
The cabins are holdovers from when the site used to be a KOA; Geremia Design renewed the interiors.
Different shades of brown can bring a calm, earthy feel to living rooms and studies.
Full of chandeliers, the expansive living room also features hand-painted ceilings.
Sprawling across 2,098 square feet, the historic home features an open floor plan with the living room, kitchen, and dining area all seamlessly connected.
Architect Rebal Knayzeh's favorite detail is "the flush door which aligns perfectly with the 'window' in the room, and the door to the apartment. Making sure that this object-interface remains self-contained without any hardware sticking out was important."
The sprawling residence opens itself up to the garden at every opportunity, allowing for a breezy outdoor connection.
With floor-to-ceiling windows and doors, the bright and airy studio welcomes plenty of warm, natural light throughout the day.
The living room features a red concrete floor and warm Philippine mahogany furniture designed by Wright.
In Lorne, Victoria, Austin Maynard Architects gave an old shack near the beach a modern revamp and a timber extension that allows for elevated sea views. With interiors lined in recycled Silvertop Ash, the house oozes a cozy, cabin-like feel.
DS House provides its inhabitants with a relaxed, private atmosphere. Planned Living Architects' extensive use of timber complements the raw, tactile character of the in situ concrete walls.
"The idea of the building is to ‘hang’ it over the valley and open it to the valley by continuous windows," says the firm.
A gray onyx and bronze fireplace mantel is flanked by turquoise glass sconces and a vintage Fontana Arte mirror. Alongside sits a bone console and a sculptural stainless steel shelving unit by François Monnet. The room features a painting by artist Ilona Savdie, and drawings by Karin Haas.
Walls of glass bring in views of the outdoors.

The modern living room is one of the busiest spots in the house. It is where family and friends alike gather to share stories, watch movies, read, and unwind. As you'll find in the projects below, there are endless ways to configure a fresh living space with modern options for chairs and sofas, sectionals, end and coffee tables, bookcases, benches, and more. Innovative fireplaces add a touch of warmth.