3 Living Room Storage Pendant Lighting Table Recessed Lighting Shelves Design Photos And Ideas

The living area’s cathedral ceiling extends outwards to become the northern veranda awning, which helps to shade the interior.
When the husband-and-wife team behind Austin-based Co(X)ist Studio set out to remodel their 1962 ranch-style house, they wanted to update it to suit their modern lifestyles—as well as demonstrate the design sensibilities of their young firm. The original home was dim, compartmentalized, and disconnected from the outdoors. Architects Frank and Megan Lin opened up the floor plan, created an addition, and built an expansive back porch, using several reclaimed materials in the process.
Dawnsknoll optimizes the capture of natural light and cross ventilation, keeping down electrical costs. Interior/exterior courtyards, as well as the master and living room sliders, help circulate breezes. Sustainable heating is also introduced through radiant floor heating and domestic water heating throughout the house.