95 Living Room Storage Pendant Lighting Chair Design Photos And Ideas

Encino oak enhances the warmth of the brick walls throughout the open-plan living space.
Living Room
Chen designed circular copper bases for the Bluestone to create a coffee table with gravitas. The light is the Artemide Aggregato ceiling light with a counterweight.
London-based husband and wife design duo Chan + Eayrs turned a loft apartment in a former shoe factory into the Beldi—a stunning, richly textured contemporary home.
"The angular geometry of the catwalk trusses, the kitchen island, and the bathroom projection together with the 60-degree pitched roof make the project’s geometry performative and visually interesting," says Edgar.
Natural light bounces off all-white color palette, enhancing both the home's sense of space and bright, airy aesthetic.
From the start, the clients wanted their home to have a "barn look," honoring the agrarian vernacular of the built environment around them. Interior walls and ceilings are clad in local pine, with a paint treatment to remove the yellow from the wood.
To help create the illusion of more spaces, the great room features a vaulted ceiling and opens up to the outdoors with 12-foot wall-to-wall glazed sliding doors.
A “cathedral” roof above the open-plan living area creates a sense of volume in the small space. The storage is all contained in carefully planned bespoke joinery units.
The living area’s cathedral ceiling extends outwards to become the northern veranda awning, which helps to shade the interior.
Two dividing orange bulkheads—which are the box gutters that protrudes through the house—separate the three pavilions. The family congregates in the central pavilion for meals around the dining table, and to relax in the lounge.
The built-in sofa anchors the living room and faces the existing fireplace. The Leather Oval Chair with a red steel base sits off to the side, and the coffee table was fashioned by attaching vintage steel legs to another tile sample board.
After: The industrial accents were kept at the ceiling in a nod to its past. The city required interior insulation to fulfill code, which meant McCuen was unable to expose the more rough, industrial texture on the walls.
Furniture is now placed within the confines of the platform to create a defined seating area.
At a 1954 midcentury home in the West hills of Portland, Penny Black Interiors deftly updated the residence with standout cabinetry, carefully-selected tile, and wallpaper galore. The renovation balanced preserving the home's innate character and updating its function for modern life.
Reveals at the ceiling highlight the wooden roof detail in this Taiwan apartment remodel.
Living space
Living space
Few changes were made to the living room space, which is warmed by natural light that pours in from clerestory windows along the rafters.
A door was replaced with an internal window that sheds light on the stairwell and a cat flap, so that the cats can move between rooms even if the kitchen door is closed.
The unit is 3.5 meters long and 2.4 meters tall, and is a chic focal point in the room.
The existing living room received modern built-in storage and blue paint that syncs with the addition.
The informal side entrance leads right into the open living space, which hosts a family room, dining room, and kitchen.
A Pluto Chandelier from One Kings Lane hovers over the relaxed seating area, complete with leather swivel chairs from Bed Bath & Beyond.
The fixed-gear bicycle hanging above the couch serves as an art piece; Chen no longer rides the bike. Le Corbusier Projecteur 165 pendant lights hang in the corner.
The original fireplace was cleaned up and repaired. "Also, the room previously had just a small passageway to the kitchen and no real place to put a television. We’re not big TV watchers, so we wanted to keep the mantle TV-free, so that it was not a focal point of the room," says Valencia. "We opened up the passage to the kitchen to give the home a modern layout and added a built-in TV/media cabinet (on the left wall)."
White paint considerably brightens up the space, and now the living room overlooks the pool.
As an architect who specializes in universal access design and ADA compliance and as a wheelchair user herself, Karen Braitmayer was no stranger to the challenges of accessible design. Although she had been able to take advantage of her 1954 home's single-level, open layout, as her daughter (also a wheelchair user) grew up, the family's accessibility needs also shifted. The main living area includes a more formal sitting area near the entrance, the dining area, Braitmayer’s workspace, and the kitchen—you can see the couple’s daughter working at the island. In the foreground is a pair of midcentury chairs; at left is a Heywood-Wakefield that Braitmayer found at an antiques shop. Seattle-based designer Lucy Johnson completed the interiors. The windows are from Lindal, and the exterior doors are from Marvin.
The sitting area is finished with dark surfaces and heavy, antique furnishings.
A casual bar area is immediately elevated by elegant hardwood, while a breezy sitting room is perfect for entertaining.
The focal point of the room is "Thunder Face" by Paul Fuentes, a David Bowie-inspired print that features the model Ronja Okane as a 21st-century superhero. The fabric on the walls, ceiling, and furniture were sourced from Gaston and Daniela.
Spaces flow freely from one to the next, creating a continuous open floor plan.
The design team sought to make rooms feel more like apartments, and so included reading nooks and hangout spots throughout, mixing jewel-toned furnishings with vintage finds and rock-and-roll ephemera.
The Zyklus chair in the sitting area has been reupholstered in Pierre Frey velvet.
The mansion has multiple spaces for entertaining, including this light-filled living room with bay windows.
The retro-chic vibe of Copenhagen's Hotel Alexsandra
The light-filled living area includes a Le Corbusier leather chair and a caned lounge chair. A door on the far wall opens up to a balcony space.
Jon's living room is anchored with a double-faced concrete masonry chimney with indoor and outdoor functionality. The steel stairs on the left lead up to a mezzanine study area.
"They wanted a very practical house, with separate zones for kids and adults," said Taugbøl. "Because of the split levels, the experience of the space varies when you walk through it," and ascend the staircase. "The acoustics are also great due to the wood paneling in the ceiling." The Raimond pendent lights are from moooi, and the fireplace seating is IKEA.
The view from the kitchen.
The renovation opened the kitchen to the living space and added an island for increased prep and storage space.
A large living space combines the best of all elements: exposed truss, steel framed windows, wood accents, simple pendant light,  and mod furnishings.
The living room flows into the kitchen.
A Cosmorelax Essex sofa sits in the living area, along with Maxalto Fulgens armchairs.
Primary colors and bold art dominate the home's decor. "The yellow and green Warhol flowers —that's my favorite Warhol. My last name means flowers in Italian. So I just l love flowers,
When the husband-and-wife team behind Austin-based Co(X)ist Studio set out to remodel their 1962 ranch-style house, they wanted to update it to suit their modern lifestyles—as well as demonstrate the design sensibilities of their young firm. The original home was dim, compartmentalized, and disconnected from the outdoors. Architects Frank and Megan Lin opened up the floor plan, created an addition, and built an expansive back porch, using several reclaimed materials in the process.
Luceplan Counterbalance floor lamp and Ditre Italia sofa.
Dawnsknoll optimizes the capture of natural light and cross ventilation, keeping down electrical costs. Interior/exterior courtyards, as well as the master and living room sliders, help circulate breezes. Sustainable heating is also introduced through radiant floor heating and domestic water heating throughout the house.
A view of the dining area and living space from the kitchen. The floors are polished concrete while the walls are lined in baltic birch. The lighting is by Hamster.
The original fireplace and stucco ceilings were retained in the living lounge.
The building was constructed with energy-, water-, and resource-efficient materials, as well as with materials and systems that reduced indoor air pollution.
The open-plan living room connects to the kitchen and outdoors.

The modern living room is one of the busiest spots in the house. It is where family and friends alike gather to share stories, watch movies, read, and unwind. As you'll find in the projects below, there are endless ways to configure a fresh living space with modern options for chairs and sofas, sectionals, end and coffee tables, bookcases, benches, and more. Innovative fireplaces add a touch of warmth.