29 Living Room Storage Pendant Lighting Bench Design Photos And Ideas

Inside, workaday concrete floors contrast with the home's clean lines and soft touches.
London-based husband and wife design duo Chan + Eayrs turned a loft apartment in a former shoe factory into the Beldi—a stunning, richly textured contemporary home.
With a budget of £10,400 (approximately $13,000), Intervention Architecture transformed a tiny apartment into a minimalist studio. The firm worked with a cabinetmaker to design a custom unit and centerpiece for the space.
A cantilevered addition creates more space for the kitchen and pantry, as well as this cozy new family nook.
The built-in sofa anchors the living room and faces the existing fireplace. The Leather Oval Chair with a red steel base sits off to the side, and the coffee table was fashioned by attaching vintage steel legs to another tile sample board.
The mezzanine above the laundry will eventually be used as a study. The orange joinery beneath it functions as part of the entertainment unit and as storage for wine glasses.
The original living room was converted into an open-plan kitchen and dining area with a living room that can be reconfigured into a bedroom. The use of natural materials and the large windows that flood the space with natural light and frame the views make the small space feel bright and airy.
Reveals at the ceiling highlight the wooden roof detail in this Taiwan apartment remodel.
Living space
Living space
Adding in live-edge details via countertops, freestanding furniture pieces, or built-in shelves is something that O’Donnell enjoys. "It’s fun to come up with uses for funky live edges and incorporate that into the design and still make it functional," he says.
The existing living room received modern built-in storage and blue paint that syncs with the addition.
The informal side entrance leads right into the open living space, which hosts a family room, dining room, and kitchen.
The fixed-gear bicycle hanging above the couch serves as an art piece; Chen no longer rides the bike. Le Corbusier Projecteur 165 pendant lights hang in the corner.
A Juliette balcony with double French doors allows the ocean breezes to fill this stylish retreat, which has high, vaulted ceilings.
The sitting area is finished with dark surfaces and heavy, antique furnishings.
A boldly patterned black-and-white cabinet is the star of this stair hall and entryway, which has accents of rich golds that shine against a neutral taupe wall. Sculptural light fixtures also help give the space a sense of personality and richness.
The use of light colors on the walls and ceiling of The Pacific Pioneer by Handcrafted Movement keeps the two lofted sleeping spaces at either end of the tiny home from feeling claustrophobic, while the blues, greens, and natural wood of the furniture and cabinetry are simple but thoughtful.
Ample storage is provided in the kitchen area and the steps leading up to the bed.
The two yellow hanging pendants contrast with the light green and hint at the punches of yellow also found in the bathroom.
The view from the kitchen.
Walnut storage, both open and closed, frames a black-painted wall with a fireplace at its center. The wall treatment can also hide a future television. "A dark wall is a great way to keep a large screen from feeling like a big black hole on the wall," notes the firm.
Wrapped in cypress wood inside and out, the home embodies the principles of organic architecture.
When the husband-and-wife team behind Austin-based Co(X)ist Studio set out to remodel their 1962 ranch-style house, they wanted to update it to suit their modern lifestyles—as well as demonstrate the design sensibilities of their young firm. The original home was dim, compartmentalized, and disconnected from the outdoors. Architects Frank and Megan Lin opened up the floor plan, created an addition, and built an expansive back porch, using several reclaimed materials in the process.
A view of the dining area and living space from the kitchen. The floors are polished concrete while the walls are lined in baltic birch. The lighting is by Hamster.
The dining table is the Bonaldo Tracks table, while the dining bench is from IKEA. The window seat provides additional seating.
A linear lacquer storage unit with a Corian top helped define the main living areas; now the residents spend more time enjoying the apartment’s northern exposure–one of two main sources of natural light in the floor-through loft.

The modern living room is one of the busiest spots in the house. It is where family and friends alike gather to share stories, watch movies, read, and unwind. As you'll find in the projects below, there are endless ways to configure a fresh living space with modern options for chairs and sofas, sectionals, end and coffee tables, bookcases, benches, and more. Innovative fireplaces add a touch of warmth.