42 Living Room Storage Table Coffee Tables Design Photos And Ideas

In the living area, a pair of rattan chairs found at the Paul Bert flea market in Paris join a coffee table designed by Guillerme et Chambron, also a flea-market find. A custom rug by CODIMAT was made in Madagascar.
A “cathedral” roof above the open-plan living area creates a sense of volume in the small space. The storage is all contained in carefully planned bespoke joinery units.
The living area’s cathedral ceiling extends outwards to become the northern veranda awning, which helps to shade the interior.
Fitted with a new black-framed window unit, the new, light-filled living room features a sofa and coffee table from Beitili.
Using a natural material palette helps Ridge Mountain Residence by Ehrlich Yanai Rhee Chaney Architects blend in with its surroundings: the concrete complements the light browns and tans of the surrounding mountains, while Cor-ten steel cladding provides a naturally weathering material.
After: The industrial accents were kept at the ceiling in a nod to its past. The city required interior insulation to fulfill code, which meant McCuen was unable to expose the more rough, industrial texture on the walls.
Living space
Living space
Adding in live-edge details via countertops, freestanding furniture pieces, or built-in shelves is something that O’Donnell enjoys. "It’s fun to come up with uses for funky live edges and incorporate that into the design and still make it functional," he says.
Different shades of brown can bring a calm, earthy feel to living rooms and studies.
Architect Rebal Knayzeh's favorite detail is "the flush door which aligns perfectly with the 'window' in the room, and the door to the apartment. Making sure that this object-interface remains self-contained without any hardware sticking out was important."
The lower-level family room has a wet bar, a kitchenette, and doors leading to the backyard.
As an architect who specializes in universal access design and ADA compliance and as a wheelchair user herself, Karen Braitmayer was no stranger to the challenges of accessible design. Although she had been able to take advantage of her 1954 home's single-level, open layout, as her daughter (also a wheelchair user) grew up, the family's accessibility needs also shifted. The main living area includes a more formal sitting area near the entrance, the dining area, Braitmayer’s workspace, and the kitchen—you can see the couple’s daughter working at the island. In the foreground is a pair of midcentury chairs; at left is a Heywood-Wakefield that Braitmayer found at an antiques shop. Seattle-based designer Lucy Johnson completed the interiors. The windows are from Lindal, and the exterior doors are from Marvin.
"They wanted a very practical house, with separate zones for kids and adults," said Taugbøl. "Because of the split levels, the experience of the space varies when you walk through it," and ascend the staircase. "The acoustics are also great due to the wood paneling in the ceiling." The Raimond pendent lights are from moooi, and the fireplace seating is IKEA.
Most of the furnishings are from from Globe West.
Retractable walls allow the interior to fluidly merge with its natural surroundings. Per the architects: "While trying to always maintain the relationship between built and wild, the indoors opens completely to allow the breeze and the red sunset light to inundate the space."
The cedar-clad interior provides protection from the sun and orients views towards the ocean.
The home has the feel of a time capsule.
When the husband-and-wife team behind Austin-based Co(X)ist Studio set out to remodel their 1962 ranch-style house, they wanted to update it to suit their modern lifestyles—as well as demonstrate the design sensibilities of their young firm. The original home was dim, compartmentalized, and disconnected from the outdoors. Architects Frank and Megan Lin opened up the floor plan, created an addition, and built an expansive back porch, using several reclaimed materials in the process.
Dawnsknoll optimizes the capture of natural light and cross ventilation, keeping down electrical costs. Interior/exterior courtyards, as well as the master and living room sliders, help circulate breezes. Sustainable heating is also introduced through radiant floor heating and domestic water heating throughout the house.
The dining table is the Bonaldo Tracks table, while the dining bench is from IKEA. The window seat provides additional seating.
Unité d'Habitation in Marseille, France
The Dining and Living Room
The living area now feels open and bright and showcases the couple’s appreciation for furniture design and artwork. The family opted for a Camber sectional and rug from Design Within Reach, coffee table from Steven Alan Home, and replica Eames Lounge to outfit the space.
Once the structural shell of a Deltec home is built, the interior is finished just as a traditionally constructed house would be.
In the living room, a custom chaise by Shimna and an Archibald Gran Comfort chair by Poltrona Frau surround a custom lacquer coffee table by BenchCraft.The lights, made from recycled cardboard, are by Seattle design studio Graypants.
In the living room, a vintage Danish chair faces a sectional upholstered  in Knoll fabric. The Nelson Ball clock is from Vitra and the throw pillows include a Jonathan Adler Seahorse design. Acacia flooring from Reward Hardwood Flooring was used throughout.
-
Santa Monica, California
Dwell Magazine : July / August 2017
Living Room
The family room features custom-designed furnishings by the homeowner using exotic wood slabs.

The modern living room is one of the busiest spots in the house. It is where family and friends alike gather to share stories, watch movies, read, and unwind. As you'll find in the projects below, there are endless ways to configure a fresh living space with modern options for chairs and sofas, sectionals, end and coffee tables, bookcases, benches, and more. Innovative fireplaces add a touch of warmth.