189 Living Room Storage Chair Design Photos And Ideas

The living room flows into the kitchen.
A Cosmorelax Essex sofa sits in the living area, along with Maxalto Fulgens armchairs.
Large living spaces embody modern comfort.  A stone clad wood-burning fireplace, lush furnishings in rich colors, soft textiles, and custom built-ins create a retreat worth staying in.
The lower level also features has a board-formed concrete fireplace.
A collaboration between YUN Architecture and interior designer Penelope August, a renovated, 19th-century townhouse with landmark status used to be an egg and poultry distributor. Now virtually unrecognizable, the parlor floor is the home's open-plan living area. A formerly defunct fireplace was reactivated and clad with a custom-made, limestone mantle.
The Amish barn star on the mantel is made from roof cladding; the striped rug is vintage.

Pett Level, England
Dwell Magazine : November / December 2017
Primary colors and bold art dominate the home's decor. "The yellow and green Warhol flowers —that's my favorite Warhol. My last name means flowers in Italian. So I just l love flowers,
When the husband-and-wife team behind Austin-based Co(X)ist Studio set out to remodel their 1962 ranch-style house, they wanted to update it to suit their modern lifestyles—as well as demonstrate the design sensibilities of their young firm. The original home was dim, compartmentalized, and disconnected from the outdoors. Architects Frank and Megan Lin opened up the floor plan, created an addition, and built an expansive back porch, using several reclaimed materials in the process.
Luceplan Counterbalance floor lamp and Ditre Italia sofa.
Buble Blob sofa, Duke coffee table, and black leather Pelle Plus chair by Arketipo.
Dawnsknoll optimizes the capture of natural light and cross ventilation, keeping down electrical costs. Interior/exterior courtyards, as well as the master and living room sliders, help circulate breezes. Sustainable heating is also introduced through radiant floor heating and domestic water heating throughout the house.
A view of the dining area and living space from the kitchen. The floors are polished concrete while the walls are lined in baltic birch. The lighting is by Hamster.
The original fireplace and stucco ceilings were retained in the living lounge.
A hanging fireplace in Madrona brings warmth while staying compact.
White resin was used for the flooring in the living room.
The open-plan living room features a wall of glass with sliding doors that lead out to a pool.
The family room.
The integrity of the house’s midcentury spirit are expressed in its tongue-and-groove construction, clerestory windows, exposed posts and beams, and vaulted ceilings. Concrete block, redwood siding, Douglas fir plywood fit-outs create a warm and textured material contrast.
The open-plan living room connects to the kitchen and outdoors.
Fritz Hansen armchair; Ox table lamp; auxiliar tables by Meritxell Ribé -The Room Studio.
From the open-plan living and dining area to the adjoining bedroom, the owner can enjoy spectacular views of the sea.
The living room from the other angle.
The post-and-beam construction of the open-plan living room.
The blue cabinets of the kitchen run through into the living area with a softer natural oak top tying the room together. A modular sofa can be moved in different configurations.
The Living room
Unité d'Habitation in Marseille, France
The in-between spaces between the walls of glass and the wooden shutters become exterior living spaces.
The cool midcentury fireplace was designed in 1965 by Spanish architects Alfonso Mila and Federico Correa.
RIGI Design reshaped the form and functionality of the interior layout.
The living spaces on the ground floor now consist of exposed steelwork with polished concrete, timber surfaces, and large Crittall windows.
The new addition had to flow seamlessly into the more traditional spaces of the home.
The primary living space is located at the corner of the condo offering views to downtown.
The living room boasts original wood paneled ceiling and walls, and beautiful built-in bookshelves.
The upper level is home to the dining room, living room, and kitchen.
The view out to the garden.
The bed is attached to the ceiling and hangs on a platform two meters above the floor. Elevating the bed allows the main living areas and storage to be tucked below.
The open-plan living room and dining area feature a cementitious floor covering, ERCO recessed LEDs, and EDL cabinetry laminates.
What can't be obviously ascertained from this sleek reading chair? How the Northern sunlight warms the concrete slab floor in winter to help maintain a consistent internal temperature, "regularly achieving 25 degrees Celsius without heating in winter," said the architects. "It was important to create a space where the occupants could enjoy the summer warmth, as well as remaining at ease during the cold Ballarat winters."
In the living room, the horizontal lines of the timber beams at the ceiling echo the bespoke cabinetry that surrounds the gas fireplace. The dining room pendant is the Gubi Semi Pendant.
Solar panels provide enough energy to power lighting and electrical outlets.
Horner remembers his first visit to the home: "The architecture in the main living area was fantastic, and we just wanted to preserve that and concentrate on the areas of the home that were ill-considered."
The living room sports a panoply of wood: Douglas fir for the ceiling, hemlock for the walls, and stained oak for the floor. The sofa is the Neo model by Bensen and the rug is vintage.
This structure encloses the interior wall at an axis of 45 degrees on the plane.
Eric Schneider and Michael Chen take in the space-efficient renovation.
The Dining and Living Room
A vintage Womb Chair was reupholstered with a nubby custom fabric from Cowtan & Tout. The floor lamp is from Atelier de Troupe, and the rug is a vintage Moroccan flatweave.
Terrazzo tile floors with solid brass are featured throughout the open plan layout. The cork inserts between the ceiling's vaulted beams were inspired by home's original design.
To maximize space in this tiny 323-square-foot studio Budapest apartment, local design studio POSITION Collective used an elevated, plywood sleeping unit inspired by Japanese “tansu” mobile cabinetry, with secrete storage modules on the side of the steps leading up to the futon bed.

Photo courtesy of Tobias Laarmann
A cozy corner of the living room has access to a south-facing outdoor area where the family enjoys dinner on warm summer days.
Floor-to-ceiling glazing provides unobstructed views of the ocean.

The modern living room is one of the busiest spots in the house. It is where family and friends alike gather to share stories, watch movies, read, and unwind. As you'll find in the projects below, there are endless ways to configure a fresh living space with modern options for chairs and sofas, sectionals, end and coffee tables, bookcases, benches, and more. Innovative fireplaces add a touch of warmth.