39 Living Room Storage Medium Hardwood Floors Lamps Design Photos And Ideas

Having spent more time at home in recent months, Nina and her family are truly experiencing the "essence" of her design, she says. Their library corner, a space that was once underused, has become a place of respite for the family where they can gather on the Nanimarquina Rangoli rug and listen to records.
The two living rooms at the front of the home sit on slightly different levels. The more formal living room features a linen sofa by Pure Interiors and classic CH22 and CH26 timber chairs by Hans J. Wegner for Carl Hansen & Son.
The casual living room on the ground floor features a vintage cane chair, a Togo sofa by Michel Ducaroy for Ligne Roset, and a portrait titled Matriarch by contemporary Danish artist Henrik Godsk.
The entry between the living room and dining room was widened.
Two dividing orange bulkheads—which are the box gutters that protrudes through the house—separate the three pavilions. The family congregates in the central pavilion for meals around the dining table, and to relax in the lounge.
As an homage to the original owners and their art collection, Will and Mark commissioned a digital work by Chicago-based artist duo Luftwerk that can be projected onto the large wall in the living area.
The materials used in the house—concrete blocks and oak floors—are modest, and the detailing is very simple and often workmanlike. The white concrete block walls were repainted in Benjamin Moore’s Chantilly Lace during the renovation.
The built-in sofa anchors the living room and faces the existing fireplace. The Leather Oval Chair with a red steel base sits off to the side, and the coffee table was fashioned by attaching vintage steel legs to another tile sample board.
Plenty of natural light comes in via the rear glass wall.
The wood-wrapped alcove produces "an intimate space for the sofa," says Preda, and seamlessly integrates the support pillars into the design.
Boiserie panels made of zebrawood create a cozy nook in the main living area and also form a picture rail to display the client’s art collection.
Preda elegantly reallocated the space to contain a side-by-side living room and dining room area, with the latter defined by a custom Cor-Ten steel and zebrawood bookcase designed by the firm. The dining table is by Alepreda for miduny, the firm’s sister furniture company. The fireplace is an ethanol model, since incorporating a chimney wasn’t possible in the building.
Living Area
Living Area
The wood paneling continues all throughout the home, creating a stylish, uniformed aesthetic. The living area contains a plush couch, as well as built-in closet space and shelving. The small bedroom is located toward the back, featuring a nicely sized window that opens up to a smaller deck. The bathroom is also sited in the back.
A Juliette balcony with double French doors allows the ocean breezes to fill this stylish retreat, which has high, vaulted ceilings.
The muted guestroom palette makes way for white oak subtly trimmed in Shinola blue.
Cozy textures like rattan and fur give each apartment complex a homely feel.
The airy living room shows off a monochrome landscape by Petros Koublis framed by an Interior Define sectional and Verellen coffee table. Extra accents include a floor lamp by Bungalow Decor in Westport, block print pillows by Susan Connor, aerrain plant pot, and black urns by Habitat Greenwich. Tying the space together is a rug from Restoration Hardware.
In the living room, the wood and concrete shell is accented with a steel stair railing and a window wall with a Mondrian pattern in the glazing.
The home has the feel of a time capsule.
When the husband-and-wife team behind Austin-based Co(X)ist Studio set out to remodel their 1962 ranch-style house, they wanted to update it to suit their modern lifestyles—as well as demonstrate the design sensibilities of their young firm. The original home was dim, compartmentalized, and disconnected from the outdoors. Architects Frank and Megan Lin opened up the floor plan, created an addition, and built an expansive back porch, using several reclaimed materials in the process.
Luceplan Counterbalance floor lamp and Ditre Italia sofa.
Buble Blob sofa, Duke coffee table, and black leather Pelle Plus chair by Arketipo.
The upper level is home to the dining room, living room, and kitchen.
The Dining and Living Room
Architect Albert Lanier transformed Kay Sekimachi and Bob Stockdale's Berkeley Victorian into a bright, open-plan residence that holds a treasure trove of work done by the couple and their friends. A small bedroom is tucked in the back of the upstairs aerie.
Cedar wood seamlessly extends from inside to outside, creating a continuous extension to the woods beyond.   Adirondack chairs provide the perfect viewing point from the balcony.
The windows on the right look out to Manhattan. The blue Acapulco chair echoes the aquatic tones of the bathroom tiles.
Built in wood shelving sits below clerestory windows, opposite a large brick fireplace with a sculptural chute.  Expansive windows provide views of the Bay beyond.
Like a Murphy bed, the dining table tucks into the wall when not in use.