70 Living Room Storage Concrete Floors Design Photos And Ideas

The interior stonework echoes the exterior, so that it feels as though the structure has been carved from the hillside.
Retractable walls allow the interior to fluidly merge with its natural surroundings. Per the architects: "While trying to always maintain the relationship between built and wild, the indoors opens completely to allow the breeze and the red sunset light to inundate the space."
The cedar-clad interior provides protection from the sun and orients views towards the ocean.
A dining area on the lower level, and a study on the upper level.
Ample storage is provided in the kitchen area and the steps leading up to the bed.
The two yellow hanging pendants contrast with the light green and hint at the punches of yellow also found in the bathroom.
The view from the kitchen.
The renovation opened the kitchen to the living space and added an island for increased prep and storage space.
A large living space combines the best of all elements: exposed truss, steel framed windows, wood accents, simple pendant light,  and mod furnishings.
The leather sofas in the living area are designed by Brazilian designer Jose Rodrigues.
The living lounge opens to a small balcony.
High ceilings with exposed rafters let the Granny Pad live larger than its small footprint, while strategically placed windows and skylights bring in lots of natural light. The couch is from West Elm and the coffee table is a Room and Board find.
A Cosmorelax Essex sofa sits in the living area, along with Maxalto Fulgens armchairs.
Planted with Japanese maples, visitors notice these sunken gardens while walking across glass plank walkways en route to the front door.
The lower level also features has a board-formed concrete fireplace.
Dawnsknoll optimizes the capture of natural light and cross ventilation, keeping down electrical costs. Interior/exterior courtyards, as well as the master and living room sliders, help circulate breezes. Sustainable heating is also introduced through radiant floor heating and domestic water heating throughout the house.
A view of the dining area and living space from the kitchen. The floors are polished concrete while the walls are lined in baltic birch. The lighting is by Hamster.
Recycled bricks form a core wall and support the central staircase. A white metal railing is another layer of texture in the scheme. "The project relied heavily on craft, detailing, and a raw material or 'wabi-sabi' spec to provide amenity and delight in the small footprint," say the architects.
Crittall windows cast playful sun squares along the floors, and deep exposed joists imbue the interiors with a warm golden glow.
The space between the sleeping nook and balcony functions as a flexible living area.
The perforated structure enables ample light penetration, allowing the owners to look out to the street while still maintaining their privacy.
From the open-plan living and dining area to the adjoining bedroom, the owner can enjoy spectacular views of the sea.
The Living room
Bar Detail in bent Metal sheet
A vibrant corner flourishes with plants and music.
Washed oak joinery and textured tiles add warmth to the space, providing a soft contrast to the crisp concrete and brick.
The cool midcentury fireplace was designed in 1965 by Spanish architects Alfonso Mila and Federico Correa.
The living spaces on the ground floor now consist of exposed steelwork with polished concrete, timber surfaces, and large Crittall windows.
The new addition had to flow seamlessly into the more traditional spaces of the home.
The primary living space is located at the corner of the condo offering views to downtown.
The view out to the garden.
The bed is attached to the ceiling and hangs on a platform two meters above the floor. Elevating the bed allows the main living areas and storage to be tucked below.
The open-plan living room and dining area feature a cementitious floor covering, ERCO recessed LEDs, and EDL cabinetry laminates.
What can't be obviously ascertained from this sleek reading chair? How the Northern sunlight warms the concrete slab floor in winter to help maintain a consistent internal temperature, "regularly achieving 25 degrees Celsius without heating in winter," said the architects. "It was important to create a space where the occupants could enjoy the summer warmth, as well as remaining at ease during the cold Ballarat winters."
In the living room, the horizontal lines of the timber beams at the ceiling echo the bespoke cabinetry that surrounds the gas fireplace. The dining room pendant is the Gubi Semi Pendant.
A highly efficient ductless mini-split system provides heating and cooling.
Contemporary materials like concrete and steel are a wonderful contrast to the ancient stone walls.
"The asymmetrical volume, enveloping form, chiaroscuro effect of the curved corridor, shadows, margins, thresholds, voids, and raw materials allow the unique atmosphere of the place to emerge without concealing the structural logic of the house," says Antonio Di Bacco of Atelier Barda.
A cozy corner of the living room has access to a south-facing outdoor area where the family enjoys dinner on warm summer days.
014.CASA PEX
family room with barn door
An industrial style steel staircase gives the space a cool Manhattan warehouse look.
The mezzanine level
A handful of modernist classics—an Eames Lounge, a Bubble Lamp by George Nelson, and a shell armchair from Modernica—kit out the living room and kitchen.
A suspended oak sideboard runs the length of the living room. The project leads designed that piece and the black-painted metal shelves on the wall; both were fabricated by Giuseppe Motta,a local artisan. A 14.1 pendant by Omer Arbel for Bocci hangs near one end.
Combining a prefab steel super-structure with concrete walls and insulated metal panels, Anthrazit House in Santa Barbara was designed by architects Pamela and Hector Magnus and built in collaboration with EcoSteel.“This wasn’t a traditional Santa Barbara site with large acreage,” Hector says. “It was small and steep.” Expansive windows on the second floor face a park.
Plasterboard was used on the walls and ceilings of the interiors to accentuate an abundance of natural light.

The modern living room is one of the busiest spots in the house. It is where family and friends alike gather to share stories, watch movies, read, and unwind. As you'll find in the projects below, there are endless ways to configure a fresh living space with modern options for chairs and sofas, sectionals, end and coffee tables, bookcases, benches, and more. Innovative fireplaces add a touch of warmth.