39 Living Room Stools Recessed Lighting Design Photos And Ideas

The open kitchen gently tucks under the upper floors and the wood and metal stair that delicately weaves its way upward. The large bay windows draw daylight in from both sides.
Reclaimed Douglas fir lines the 11-foot-tall ceilings, while stone-tiled floors with built-in radiant heating are located underfoot.
The den, located above the living room, connects to an at-grade fire pit terrace to the south, as well as an elevated deck with views of the lake to the north.
Fronting Alamo Square Park, the living room’s pitched ceiling creates an expansive space for socializing and relaxing. The space is accented by a custom sofa and window seat by Franciscan Interiors, rocking chairs from B&B Italia, a Lake low credenza by BDDW. The fireplace-adjacent bench seating is upholstered in William Yeoward Alverdia fabric in Ocean, complementing the teal accents in the adjoining dining room and kitchen.
With a sleek, contemporary profile, the Drake is equally comfortable in rugged terrain or a more refined setting. Here is a look at the ladder accessing the storage soffit. The bathroom window extends your sight-line through the space and outward.
The minimalist material palette is picked up on the interiors as well, where a black concrete fireplace plays off the polished aggregate concrete floors.
Living room daybed and fireplace composition.
When redesigning “Madmen” actor Vincent Kartheiser’s Hollywood cabin, architect Funn Roberts installed custom shoji-style screens of to conceal the closet and provide privacy for the adjacent shower and soaking tub.
An overview of the spaces.
The enclosed terrace now has a bar and a den-like area.
The open plan great room is bright and airy thanks to the insertion of the center courtyard .
The transformation is unrecognizable.
Large windows at the front of the home drawn in an abundance of natural light. Custom millwork frames the windows while also providing storage in the living room. Hues of pink and green splash between furnishings, textiles,  and plantings.
The couple share the master bedroom with a sliding door.
Since the owner wanted as much of an open concept as possible, Revollo used a small but impactful detail to designate each space: color. The kitchen is defined by black, the living areas by gray, and the outdoor space by honey.
A wood burning fireplace in the living room.
Retracting walls of glass encourages indoor-outdoor living.
Expansive windows on both sides of the open living area bring the outside in. Marvin doors, the Ultimate Swinging French door, flank the mahogany-wrapped fireplace and provide easy access to the screened porch.
Flooring includes Teragren bamboo, cork in the kitchen, and porcelain at entry points. American Yellow Birch was used for the cabinets and trimming.

Photo by: Eric Hausman Photography
Belgium, North of the West-Flemish village of Westouter one can find a plot in an open and rural landscape, heavily influenced by the typical agricultural activities in the area. The setting has had a great impact on the design of this single family house, which is solemnly surrounded by a few farms and a group of trees here and there. The atypical shape of the parcel, together with the not so ideal orientation of the plot have been transformed into remarkable assets for the project.
Tung takes in the wooded view from the house’s back deck. Inside, the Goetz sofa, Eames lounge chair and ottoman, and Aalto stool are all from Herman Miller.The rug and throw are by Emma Gardner.
Common space
Villa K look to views of the Atlas Mountains.
© Vojteck Ketz courtesy of Marta Nowicka & Co.
The Dune House is a RIBA Award-winning home created through Living Architecture, a UK-based organization that commissions world-class architects to build holiday rental homes with an overarching goal of expanding the conversation of what constitutes good design. The home, which sits nestled among coastal dunes just steps from the sea, was designed by Jarmund/Vigsnæs Architects as a modern take on English seaside buildings. The roof—constructed to echo the style of local dwellings—features orange steel alloy, which reflects the changing colors of the surrounding landscape. The interior is flanked by banks of windows that overlook the sea and sky for a serene and immersive experience.
An Anglican church in Melbourne dating back to 1892 was converted by Bagnato Architects to include a modern addition and interior renovation. Spread over multiple levels, the home features a variety of natural materials, like reclaimed wood, limestone, marble, and granite, giving the inside a warm and cozy feel.
Living room window connection with orchard beyond.
Like a Murphy bed, the dining table tucks into the wall when not in use.
Laurelhurst Residence

The modern living room is one of the busiest spots in the house. It is where family and friends alike gather to share stories, watch movies, read, and unwind. As you'll find in the projects below, there are endless ways to configure a fresh living space with modern options for chairs and sofas, sectionals, end and coffee tables, bookcases, benches, and more. Innovative fireplaces add a touch of warmth.