75 Living Room Stools Sofa Design Photos And Ideas

The open kitchen gently tucks under the upper floors and the wood and metal stair that delicately weaves its way upward. The large bay windows draw daylight in from both sides.
Reclaimed Douglas fir lines the 11-foot-tall ceilings, while stone-tiled floors with built-in radiant heating are located underfoot.
The den, located above the living room, connects to an at-grade fire pit terrace to the south, as well as an elevated deck with views of the lake to the north.
"I wanted our home to have as many windows as possible," Jorie says. "I love how the plywood ceilings turned out looking so clean and natural."
The second-floor vacation suite has a convertible Softline sofa and cardboard stools from Stange Design. The storage unit is clad in black MDF.
Fronting Alamo Square Park, the living room’s pitched ceiling creates an expansive space for socializing and relaxing. The space is accented by a custom sofa and window seat by Franciscan Interiors, rocking chairs from B&B Italia, a Lake low credenza by BDDW. The fireplace-adjacent bench seating is upholstered in William Yeoward Alverdia fabric in Ocean, complementing the teal accents in the adjoining dining room and kitchen.
Climbing vines form a green wall and ceiling in the communal lounge area, providing some privacy without disturbing the natural setting.
The starbust cedar wall was constructed by local carpenter Nathan Mcconnell.
Matilda Midnight Parlor
An overview of the spaces.
The enclosed terrace now has a bar and a den-like area.
The stair is partially suspended from the ceiling above, allowing the living space to maintain its usable space and height.
Large windows at the front of the home drawn in an abundance of natural light. Custom millwork frames the windows while also providing storage in the living room. Hues of pink and green splash between furnishings, textiles,  and plantings.
The couple share the master bedroom with a sliding door.
Since the owner wanted as much of an open concept as possible, Revollo used a small but impactful detail to designate each space: color. The kitchen is defined by black, the living areas by gray, and the outdoor space by honey.
The walls are original Philippine mahogany and offer authentic midcentury charm.
The ceilings have been painted white creating a more expansive sense of space.
The open plan kitchen living area was designed for entertaining.
Stairs lead up to the upper level.
A wood burning fireplace in the living room.
Retracting walls of glass encourages indoor-outdoor living.
Expansive windows on both sides of the open living area bring the outside in. Marvin doors, the Ultimate Swinging French door, flank the mahogany-wrapped fireplace and provide easy access to the screened porch.
Flooring includes Teragren bamboo, cork in the kitchen, and porcelain at entry points. American Yellow Birch was used for the cabinets and trimming.

Photo by: Eric Hausman Photography
Belgium, North of the West-Flemish village of Westouter one can find a plot in an open and rural landscape, heavily influenced by the typical agricultural activities in the area. The setting has had a great impact on the design of this single family house, which is solemnly surrounded by a few farms and a group of trees here and there. The atypical shape of the parcel, together with the not so ideal orientation of the plot have been transformed into remarkable assets for the project.
Tung takes in the wooded view from the house’s back deck. Inside, the Goetz sofa, Eames lounge chair and ottoman, and Aalto stool are all from Herman Miller.The rug and throw are by Emma Gardner.
Architect: Waind Gohil + Potter Architects
Photography: Anthony Coleman
Custom white oak by Contempo Floor Coverings spreads across the floor in the open living area.  Malibu Market and Design supplied the metal coffee table, and the rug was picked up at Restoration Hardware.
In the great room, the curved ceiling reaches 16 feet. A Roche Bobois sofa faces a double-sided, indoor/outdoor fireplace made of board-formed concrete.
When the house’s existing slab proved too damaged, Gelpi opted for a terrazzo floor tile by Perpetua in the same dimensions as the exterior tiles.
-
Miami, Florida
Dwell Magazine : July / August 2017
When a Manhattan family approached Frame Design Lab to create a more private master bedroom, they imagined the firm would simply rework a few closet walls. Instead, partners Nina Cook John and Anne-Marie Singer proposed a bold plan to divide the space by adding a 60-square-foot unit in the middle of the floor plan to reorganize the flow.
A vintage sofa purchased from Open Air Modern mixes with Low Pad chairs, by Jasper Morrison for Vitra, in the living room, which features a window inspired by Marcel Breuer’s Whitney Museum of American Art.
The living room is defined by large glass sliders by Fleetwood that open up to the backyard, allowing light to flood the downstairs space. The room features a Crosby sofa by West Elm, CH25 lounge chairs by Hans J. Wegner for Carl Hansen & Son, and a OW 150 daybed by Ole Wanscher.
Exposed structural beams are a historic nod to the loft’s previous life as a 19th-century warehouse and shipping dock. For the Copes, inspiration for creative projects never draws far from home; they named Calico after their cat, Irie.
The Dune House is a RIBA Award-winning home created through Living Architecture, a UK-based organization that commissions world-class architects to build holiday rental homes with an overarching goal of expanding the conversation of what constitutes good design. The home, which sits nestled among coastal dunes just steps from the sea, was designed by Jarmund/Vigsnæs Architects as a modern take on English seaside buildings. The roof—constructed to echo the style of local dwellings—features orange steel alloy, which reflects the changing colors of the surrounding landscape. The interior is flanked by banks of windows that overlook the sea and sky for a serene and immersive experience.
Steven and Tata relax in their living room. “The house has always been deemed the ‘great escape,’” says Steven. “It’s a very special place for us.” The Superheroes stool and table are by Swedish designers Glimpt Studio for Cappellini, the blush-colored rug is from ABC Carpet & Home, and the Pan Pan rabbit figurine is by Ligne Roset.
An Anglican church in Melbourne dating back to 1892 was converted by Bagnato Architects to include a modern addition and interior renovation. Spread over multiple levels, the home features a variety of natural materials, like reclaimed wood, limestone, marble, and granite, giving the inside a warm and cozy feel.
In the living room, a custom chaise by Shimna and an Archibald Gran Comfort chair by Poltrona Frau surround a custom lacquer coffee table by BenchCraft.The lights, made from recycled cardboard, are by Seattle design studio Graypants.
Jay and Jaclyn Lieber worked with Erla Dögg Ingjaldsdóttir and Tryggvi Thorsteinsson of Minarc to design a house using the designers’ mnmMOD panels, which can be assembled with a screw gun.
Living Room towards Entry
Great Room with Living Room in foreground.  Kitchen at left and Dining Room at right with firepit at exterior beyond
Living room
As his parents look on, Apolo plans his commute under a fire-top piece by the artist Michael Ricardo Andreev and alongside a Wiggle chair by Frank Gehry.

The modern living room is one of the busiest spots in the house. It is where family and friends alike gather to share stories, watch movies, read, and unwind. As you'll find in the projects below, there are endless ways to configure a fresh living space with modern options for chairs and sofas, sectionals, end and coffee tables, bookcases, benches, and more. Innovative fireplaces add a touch of warmth.