117 Living Room Sofa Track Lighting Design Photos And Ideas

Lined with new terrazzo flooring edged with blue tile, the open-plan living room is anchored by a corner gas fireplace.
A close-up view of the sitting area.
The spacious living room also receives ample natural light via the atrium.
A look at the wood-burning fireplace in the living lounge.
The living and dining areas have been relocated closer to the fully glazed exterior walls, where they can now enjoy more light.
The optimized layout includes an open-plan living room, dining area, and kitchen, along with three bedrooms and three-and-a-half baths.
The living areas are smartly furnished with designer items, including an Airborne AO Table and a pair of Galvanitas S16 chairs.
For added flexibility, the designers have inserted a rotating table that can pivot outward to accommodate larger gatherings.
Globe pendant lighting adds an authentic midcentury touch.
The open-plan living room features expanses of glass, integrating the lush surroundings into the bright and airy space.
In the living room, a burned spruce ceiling—inspired by shou sugi ban, the Japanese technique of charring cedar—contrasts with rendered concrete walls and a polished white concrete floor divided into rectangles by thin brass insets. A Toot sofa by Piero Lissoni for Cassina is paired with Mad Queen armchairs by Marcel Wanders for Poliform and Pebble coffee tables by Air Division for Ligne Roset. The antique rug was bought at the Casablanca souk.
“Stone, timber, heaviness, masculinity were definitely very big a few years ago, but now it’s becoming more feminine, intricate, and delicate as far as architecture,” explains architect Jamie Daugaard.
The family room.
The integrity of the house’s midcentury spirit are expressed in its tongue-and-groove construction, clerestory windows, exposed posts and beams, and vaulted ceilings. Concrete block, redwood siding, Douglas fir plywood fit-outs create a warm and textured material contrast.
Flagstone flooring flows between the open living spaces. A stone fireplace anchors the main living space, while cedar wood decking extends between spaces above. A blue entry partition adds a pop of modern color.
A fireplace with a floating chimney is the central element of this part of the lobby.
The living room opens out to an alfresco area with a pool.
"We’ve developed a great working relationship where we understand and respect what each brings to a project. Bear understands the architectural intent and interprets it skillfully and successfully. This not only enhances the finished building, it ensures a seamless process along the way," says Bornas.
In the living room, the slanted, open-joist ceiling rises to almost 10 ½ feet. A fusuma door leads  to the dining room. The torso sculptures are by Janice Trimpe.
The open living/dining/kitchen area features a wall of glass, post-and-beam vaulted ceilings, Eichler's signature brick fireplace, as well as radiant floor heating throughout.
From the living room wall, a panel folds down to reveal a bookshelf, while also forming a table.
Slim, white, brise soleil-like beams run along the length of the ceiling in the mid-section of the apartment.
In this view of the living room, the landscaped courtyard is visible. "External spaces become an extension of living zones, maximizing the usable area of the site and contributing to the sense of generosity of space," the architects explain.
The extensive glass walls are composed of sliding panels in order to create complete indoor/outdoor flow with the courtyards on either side. "The two main courtyards are oriented to maximize morning sunlight into the home and permit cross ventilation," note the architects.
The glass addition wraps a tiled courtyard with a slim lap pool that is bordered on the other side with another landscaped courtyard.
By redesigning the entire layout, Hope was able to create a more open concept, featuring a bright and airy atmosphere.
White-painted plaster walls and tall ceilings make the living space feel bright and airy.
A giant wall of glass connects the living spaces with the outdoors. The double-glazed, low-e windows are thermally broken with black-powder coated frames.
Concrete, which reflects the color of the surrounding dunes, serves as a coherent binding material that connects all the interior spaces.
Wooden ceilings ground some of the home's more industrial features in its organic setting.
Golden light floods through the Clerestory windows in the living area, accenting the wooden coffee table from Restoration Hardware and the weathered antique bench the couple scored from Robins Egg Bleu in Winthrop, WA.
In the living area, Lou sits on a Room & Board sofa, while one of the family’s two Great Danes relaxes nearby; the fireplace is by Montigo.
Inside the southern pavilion, there is the primary open-plan living space, a study, a laundry room, and a guest bedroom and bath. The northwestern pavilion (not seen here) is more private and is occupied by the master bedroom and ensuite. The two structures are linked by a breezeway with an outdoor shower.
The eco-friendly home is equipped with rainwater harvesting, hydronic heating, and a compost and vegetable garden.
Sustainable features include locally and sustainably harvested Victorian hardwood with low VOC finishes and formaldehyde-free plywood.
The owners asked for new common spaces with improved connectivity to the back garden and swimming pool.
WARC Studio founder Andrew Wilson came up with a design solution that would open up the interiors to the garden and pool, but still protect the home from the harsh afternoon sun from the west.
In the lounge, a Theatre Two-Seater sofa joins two U-Turn Swivel Chairs, all from Design Within Reach. The rug is by Scott Group.
Mary Barensfeld grew up in a colonial-style home near Pittsburgh that was built by her grandfather and enlarged by her parents. In 2016, she and fellow architect Yvonne Riggie added a pair of rustic modern wings. One, a dining pavilion, includes a lounge that is warmed by a Bodart & Gonay woodstove. The entire room opens to the outdoors through a folding wall system by Hope’s Windows.
The den, located above the living room, connects to an at-grade fire pit terrace to the south, as well as an elevated deck with views of the lake to the north.
The family's favorite Kandinsky (shown above) served as inspiration for the interiors.
The architects created a new entrance for the home which leads directly into the new addition.
Visitors to the house are greeted by an art-filled living room anchored by a B&B Italia Charles sofa and a pair of vintage Hans Wegner CH22 chairs. Track lighting from WAC Lighting Co. helps showcase individual pieces from the couple’s collection. “My favorite thing is walking in the front door,” Tetreault says.
A tree-stump end table adds a dose of organic style to the modern living area.
WeWork, Hay, and Sonos took over the Palazzo Clerici and filled it with living and working environments.
014.CASA PEX
View back towards Entry and Stair
The living area at the heart of the house ascends up to the bedroom and bathroom.
The home exemplifies the indoor-outdoor lifestyle of Southern California.
The interior are a flawless visual study of vertical and horizontal forms and many rooms feature Redwood ceilings.
Layered concrete walls and ceilings add a raw masculinity to the interiors.
With its lofty ceilings, the cathedral is home to a conference and exhibition room.

The modern living room is one of the busiest spots in the house. It is where family and friends alike gather to share stories, watch movies, read, and unwind. As you'll find in the projects below, there are endless ways to configure a fresh living space with modern options for chairs and sofas, sectionals, end and coffee tables, bookcases, benches, and more. Innovative fireplaces add a touch of warmth.