113 Living Room Sofa Recessed Lighting Ceiling Lighting Design Photos And Ideas

A few steps lead up to the dining room area.
The elegant space is anchored by a brick, wood-burning fireplace.
The floor-to-ceiling windows look out onto the stone terrace and provide a strong connection with the outdoors.
Clerestory windows line the top edge of the room.
The interior includes furnishings from Nirvana Home, Article, and Restoration Hardware. The open staircase with clear balustrades keeps sight-lines clear and uncluttered.
Interior spaces, such as the main living area, deliberately frame exterior views. Per the architects: "Thus, the beautiful oak trees on the opposite side of the creek are still 'belonging' to this house by the use of a technique called shakkei or borrowed scenery—to expand limits visually."
Fronting Alamo Square Park, the living room’s pitched ceiling creates an expansive space for socializing and relaxing. The space is accented by a custom sofa and window seat by Franciscan Interiors, rocking chairs from B&B Italia, a Lake low credenza by BDDW. The fireplace-adjacent bench seating is upholstered in William Yeoward Alverdia fabric in Ocean, complementing the teal accents in the adjoining dining room and kitchen.
The floor-to-ceiling windows are made from tempered glass that can withstand temperatures up to 450 degrees. The windows provide stunning views from the Sunset Strip to the ocean.
The living room features a wood-burning fireplace, as well as a tongue-and-groove ceiling that has been painted white.
A three-dimensional bronze work of art by Denver–based Yoshitomo Saito hangs above the fireplace. From afar, it appears to be inspired by the surrounding bird sanctuary; however, up close, it resembles leaves. The wood-paneled ceiling and the wood columns are both original features.
The kitchen sits just off the living room area for easy entertaining. The roller shades are from J Geiger.
Floor-to-ceiling windows frame the stunning, panoramic view.
On the other side of the Cor-Ten fireplace is the living room. The custom Augustin sectional and the cocktail table are from Christian Liaigre, and paired with Ib Kofod-Larsen's Seal chair and ottoman.
The open-plan interiors are flooded with natural light, which streams through a wall of east-facing windows to the clerestory that step up and down with the design.
The lower level also features has a board-formed concrete fireplace.
A large piece of natural granite bedrock forms the backdrop to the game room, which is furnished with Round Iron Gear Table by Jerome Abel Segun and a Thayer Coggin 'Baxter' sofa. "This large element in the game room features a small bar area which is also the transition zone from the sophisticated finishes of the majority of the house to a mine shaft theme, as one travels back into the mechanical area along rough-cut bedrock walls," adds the firm.
Recessed lighting keeps the interiors elegant and bright.
Sliding doors lead to the central courtyard, providing easy indoor/outdoor living and effortless entertaining.
living area
Greene's golden retriever, Hudson, hanging out in the living room.
Fireplace Detail w/ Custom Hinged Screen
The open-plan layout is a fitting setting to embrace a minimalist, Scandinavian-inspired aesthetic.
Feng Shui principles have informed the placement of the mirrored surfaces. In the living room, the mirrored panel has been placed so that the tenant can't see himself in the mirror when sitting on the sofa.
The living area has been carved out from the space between the yellow kitchen box and the wood-paneled entertainment box.
Playroom
Main living room view.
living room and kitchen
An original brick wall with an arch opening frames views of The Press Room, a cozy lounge lined with paneled walls painted a deep cranberry hue to match the Press Room bar front.
Deep overhangs keep the harsh sun at bay.
For the common areas, they choose more masculine, and contemporary design elements, and a darker color scheme to express the style preferences of the husband.
Gorgeous metallic inspiration from Woodsin Rummsfeld.
In order to open up the space, Klopf Architecture took out some walls that were supporting beams. Klopf explains, “We used a structural trick by putting a cross-beam on the roof, which you don’t see. The ceiling now has an open, more expansive feeling—more post-and-beam.”
Since the original siding was in bad condition, they installed new vertical Western red cedar siding throughout the house, which is also reflected on both the interior and exterior. Klopf explained that one of the challenges of the project was finding a low-VOC stain that would match the color of the original siding.
Glass surfaces act as transparent room dividers throughout the home. Here, an open living area is divided by a ridged glass-and-steel-framed french window.
On the first floor, solid steel plates transform into a perforated metal spine, which cuts right through the building to the top floor.
In the living quarters of Lightroom 2.0, Carpenter’s daughter Esme chats with her boyfriend, who is seated on a Milo Baughman Case Sofa.
Media Room
Partial View of Los Angeles at Night
Partial View of Los Angeles
Reclaimed Walnut and View to Stairway Skylight
Welcome Home
A green Finnjuhl sofa and table at fireplace, and pendants from Foscarini.
The living room.
Entering the house.
The dining, kitchen, and living areas flow along one long gallery-like wing of the main house, creating an easy space to entertain in.
All furnishings were purchased on a budget. The rug and Friheten sleeper sectional in the living room, the Luftig oven hood, Norrsjön sink, Sektion cabinetry, and countertop in the kitchen, and the small dining counter with Glenn bar stools were all sourced from IKEA.

The modern living room is one of the busiest spots in the house. It is where family and friends alike gather to share stories, watch movies, read, and unwind. As you'll find in the projects below, there are endless ways to configure a fresh living space with modern options for chairs and sofas, sectionals, end and coffee tables, bookcases, benches, and more. Innovative fireplaces add a touch of warmth.