324 Living Room Sofa Recessed Lighting Design Photos And Ideas

Sideboard by Sebastian Cox for The New Craftsmen.
The cabinetry in the kitchen flows into the living area. Here, the dining table can be linked and extended to accommodate up to 12 guests.
The view out to the garden.
Main living room view.
Potrero Residence Living-Dining-Kitchen
living room and kitchen
Family Room
The kitchen and living area are connected to a small sun-drenched balcony.
A pink Wassily chair reworked by Anne Suttles, Noah Marion, and Austin Powder Coating.
A sofa from Conran Shop, and a vintage boucherouite rug from Pink Rug Co.
Floor-to-ceiling glass walls on both sides of the main living room allow sweeping views straight through the house.
The living room features stunning views of the infinity pool and beyond.
Walls of glass create a seamless flow—integrating the home into its surroundings.
Pederson locally sourced the El Dorado tile arranged in a 3D pattern for the fireplace and entrance wall.
Stadt Architecture’s Christopher Kitterman transformed a generic studio in Chelsea into a bright one-bedroom apartment for Vancouver couple Dale Steele and Dan Nguyen. The living room features a Hans Wegner GE290 lounge chair upholstered in leather by Spinneybeck, a round rug and Cobble Hill Adams sofa from ABC Carpet & Home, a Pedrera coffee table by Gubi, and a Bob side table by Poltrona Frau. An automated lift raises a TV from inside the custom millwork under the window. Acid-etched tempered glass doors lead to the bedroom.
In the main living space, brightly colored furnishings—including an iconic womb chair and a sofa from Ligne Roset—create a playful interior space for lounging. A laminated glass floor allows light to pass further between the various levels.
Wooden ceilings ground some of the home's more industrial features in its organic setting.
In the living area, Lou sits on a Room & Board sofa, while one of the family’s two Great Danes relaxes nearby; the fireplace is by Montigo.
Wraparound windows and sliding glass doors lead to the mahogany deck, giving the home a strong sense of indoor/outdoor living.
Upon entering the house, one immediately sees right through to the rear garden from the main corridor.
A minimalist staircase links the living room to the upper level.
Sliding pocket doors by NuVista create a seamless indoor-outdoor living experience.
The open plan living, dining, and kitchen areas.
Thanks to the glazed partition, views from the living room continue directly into the kitchen area and bedroom.
The open plan was designed for family gatherings and easy entertaining.
The floor in which the living and dining rooms are located on is made of reclaimed wood. The space takes on a midcentury vibe and has been furnished with pieces from Brazilian designers from the 1950s and 60s, such as Jorge Zalszupin and Sergio Rodrigues.
An alternate view of the living room.
Here is a peek at the living room looking toward the entry.
An original brick wall with an arch opening frames views of The Press Room, a cozy lounge lined with paneled walls painted a deep cranberry hue to match the Press Room bar front.
A peek at the open-plan living, dining, and kitchen areas.
Here is a glimpse of the mesmerizing views the home frames of the surrounding Bay Area.
The team also worked with Nouel to incorporate the expressive maximalism that the couple naturally gravitate toward.
Thanks to the help of Nouel, the newly-expanded space now incorporates bright pops of color by way of paintings, furniture, and accessories.
 The firm's mandate was to create architecture that worked, yet "disappeared."
One of the architects' main focuses during the remodel was opening up the interior space.
The open kitchen gently tucks under the upper floors and the wood and metal stair that delicately weaves its way upward. The large bay windows draw daylight in from both sides.
Reclaimed Douglas fir lines the 11-foot-tall ceilings, while stone-tiled floors with built-in radiant heating are located underfoot.
Deep overhangs keep the harsh sun at bay.
Dining & Living
Family Room
The den, located above the living room, connects to an at-grade fire pit terrace to the south, as well as an elevated deck with views of the lake to the north.
The double-height space includes a built-in reading nook, a coffee cubby, a minibar, and cupboards stacked high with board games.
The great room is anchored by a 25-foot-high granite, wood-burning fireplace with a reclaimed timber mantle located beneath Alumicor skylights.
In lieu of a checkerboard effect, Kovel kept his carpet squares all vibrantly verdant. With the bamboo cabinets and countertops the whole space has a pastoral feel. “I wanted it to be like the Bradys’ backyard,” he says.
The original flooring was a mix of parquet and carpets, with black slate stone at the entry and in the bathrooms and kitchen. During the renovation, the original HVAC system was replaced with radiant floor-heating technology, and the slab was recasted. The main rooms were then finished with solid walnut parquet throughout.
In the main living areas, two vertical veils divide the high, inclined ceilings, and also serve as partitions for the kitchen, dining room, and living room without completely separating the volumes. The living room is also connected to an outdoor gazebo.
For the common areas, they choose more masculine, and contemporary design elements, and a darker color scheme to express the style preferences of the husband.
Gorgeous metallic inspiration from Woodsin Rummsfeld.
Fronting Alamo Square Park, the living room’s pitched ceiling creates an expansive space for socializing and relaxing. The space is accented by a custom sofa and window seat by Franciscan Interiors, rocking chairs from B&B Italia, a Lake low credenza by BDDW. The fireplace-adjacent bench seating is upholstered in William Yeoward Alverdia fabric in Ocean, complementing the teal accents in the adjoining dining room and kitchen.
In order to open up the space, Klopf Architecture took out some walls that were supporting beams. Klopf explains, “We used a structural trick by putting a cross-beam on the roof, which you don’t see. The ceiling now has an open, more expansive feeling—more post-and-beam.”
The sofa in the living room is also by IKEA.
A solid brick enclosure has been used for the external north-facing wall.
The large windows open to the deck, giving the room a strong connection to the outdoors.

The modern living room is one of the busiest spots in the house. It is where family and friends alike gather to share stories, watch movies, read, and unwind. As you'll find in the projects below, there are endless ways to configure a fresh living space with modern options for chairs and sofas, sectionals, end and coffee tables, bookcases, benches, and more. Innovative fireplaces add a touch of warmth.