476 Living Room Sofa Ceiling Lighting Design Photos And Ideas

Artwork by local artists can be found throughout the communal spaces and individual rooms.
Living 02
A vertical garden decorates the far end of the dining room.
Large wood-framed windows with multi-plane glass help bring more light into the interiors.
The open-plan living, dining, and kitchen spaces are located on the ground floor.
A great way to spend the day reading a book.
Upstairs Living Area
Living room: with oak herringbone floor, custom made 5 meter long tv-bench made of birch plywood. Treated with natural soap and osmo wax. Dining table also made of same materials with doubled 18 mm plywood glued together and added brass details. By creating an open space plan, the living room looks more spacious with the natural light added. LED lighting on the transition of wall/ceiling and on the tv bench.
Sliding glass doors integrate internal and exterior spaces, allowing a full use of the terrain.
Steel “waterfall” style shaped staircase, visually unattached, allows unobstructed view of the entire living space.
Longitudinal implantation takes advantage of the natural ventilation and light, with sliding glass doors serving as an interface between inside and outside.
Living Room Area Interior Design,  Loving the Velvet couch
The dining room sits just off the living room.
A brick fireplace creates a strong centerpiece for the living space, which is bright an airy thanks to ample natural lighting.
The glass walls of the open-plan living space overlook the atrium and the backyard, bringing in a strong sense of the outdoors.
Canny 'The New' Dining / Living
Canny 'The New' Formal Living Room
Fireplace Detail w/ Custom Hinged Screen
A Bensen Endless Sectional covered in Kvadrat Raf Simons fabrics sits in the living room.
The living room opens out to an alfresco area with a pool.
A lavish, velvet-upholstered red sofa in the living room.
The residence also features a basement with an additional living room.
A look inside the Spaceship, which is built around a hanging fireplace. Although Gleason originally intended to use the space for storage, it can be adapted to house guests.
The updated interiors of the airstream are a mix of wood-paneling and the RVs iconic shiny silver finish.
Seen at night, the sumptuous living area features modern furnishings and a long wood-burning fireplace.
The open-plan layout is a fitting setting to embrace a minimalist, Scandinavian-inspired aesthetic.
Double height living area opens onto the home's interconnecting courtyard and floods the living space with natural light.
The team reinforced the building’s framework, and unified the height of the entire building.
Feng Shui principles have informed the placement of the mirrored surfaces. In the living room, the mirrored panel has been placed so that the tenant can't see himself in the mirror when sitting on the sofa.
The living area has been carved out from the space between the yellow kitchen box and the wood-paneled entertainment box.
In this view of the living room, the landscaped courtyard is visible. "External spaces become an extension of living zones, maximizing the usable area of the site and contributing to the sense of generosity of space," the architects explain.
The extensive glass walls are composed of sliding panels in order to create complete indoor/outdoor flow with the courtyards on either side. "The two main courtyards are oriented to maximize morning sunlight into the home and permit cross ventilation," note the architects.
The glass addition wraps a tiled courtyard with a slim lap pool that is bordered on the other side with another landscaped courtyard.
Approaching the remodel with a less-is-more philosophy, Downie North did minimal alterations to make the building's existing 6,782-square-feet footprint more efficient and intuitive.
Playroom
The open living, dining and kitchen space opens out on to the rear garden.
Double height living space opens to the North. The use of reclaimed bricks adds textural diversity.
Corrugated steel ceilings are left exposed—a reminder that this is, after all, a container converted into a home. Spray foam insulation keeps the space from experiencing extreme temperature shifts.
Fireplace
Because much of the building’s original, historically significant interior features no longer existed, Chan + Eayrs were free to reinvent the space, adding their own twist to the Huguenot building’s vernacular vocabulary.
The living room.
Main living room view.
Interior view West
Interior view East
View from addition interior to outdoor garden
living room and kitchen
View of living area with new clerestory windows, wood paneling and casework.

The modern living room is one of the busiest spots in the house. It is where family and friends alike gather to share stories, watch movies, read, and unwind. As you'll find in the projects below, there are endless ways to configure a fresh living space with modern options for chairs and sofas, sectionals, end and coffee tables, bookcases, benches, and more. Innovative fireplaces add a touch of warmth.