111 Living Room Sofa Stools Design Photos And Ideas

Traditional three-coat stucco was used for the interior walls. Furnishings are from Scott and Cooner and Urbanspace Interiors.
The lower level also features has a board-formed concrete fireplace.
White resin was used for the flooring in the living room.
The view from the kitchen to the living area above and atelier below.
The generous, double-height entrance lounge is equipped with washer/dryer utilities tucked under the stair with a cantilevered mezzanine "book nook" right above it.
Pots from Australian brand Pop & Scott.
Except for the ceiling and bathroom floor, the entire interior is clad in blackbutt timber, which is also used for all the joinery.
Lined with new terrazzo flooring edged with blue tile, the open-plan living room is anchored by a corner gas fireplace.
The interiors lead to a large, covered terrace through generous sliding doors.
Large windows surround the home to frame spectacular views of the outdoors and also bathe the interiors with natural light.
Living Room and Open Kitchen
Inside, large windows and vaulted ceilings create a bright and cheery atmosphere.
A soaring ceiling delivers a sense of drama to the open-plan great room.
The floors throughout the home are rift-cut American White Oak finished with Rubio Monocoat.
The walls are white-painted sheetrock and the floors are lined with local pine.
Along with creating the custom cabinetry, the former owner also converted the garage into a spacious guest suite.
Full-height glazing wraps around the home for spectacular views of the woods.
The bright and airy living room, dining area, and kitchen extend straight out to the wraparound terrace.
The open-plan layout is a fitting setting to embrace a minimalist, Scandinavian-inspired aesthetic.
The bright and airy interiors are a mix of lightly colored oak floors juxtaposed again dark fixtures and exposed steel beams.
The glass entryway of the home opens straight into the living room.
Because much of the building’s original, historically significant interior features no longer existed, Chan + Eayrs were free to reinvent the space, adding their own twist to the Huguenot building’s vernacular vocabulary.
The living room features stunning views of the infinity pool and beyond.
Pederson locally sourced the El Dorado tile arranged in a 3D pattern for the fireplace and entrance wall.
The interiors are a mix of vibrant wallpapers that create murals to provide color and design, geometrically patterned Mexican tiles and designer furniture.
Inside the southern pavilion, there is the primary open-plan living space, a study, a laundry room, and a guest bedroom and bath. The northwestern pavilion (not seen here) is more private and is occupied by the master bedroom and ensuite. The two structures are linked by a breezeway with an outdoor shower.
Wraparound windows and sliding glass doors lead to the mahogany deck, giving the home a strong sense of indoor/outdoor living.
The owners asked for new common spaces with improved connectivity to the back garden and swimming pool.
A highly efficient ductless mini-split system provides heating and cooling.
The open kitchen gently tucks under the upper floors and the wood and metal stair that delicately weaves its way upward. The large bay windows draw daylight in from both sides.
Reclaimed Douglas fir lines the 11-foot-tall ceilings, while stone-tiled floors with built-in radiant heating are located underfoot.
The den, located above the living room, connects to an at-grade fire pit terrace to the south, as well as an elevated deck with views of the lake to the north.
The second-floor vacation suite has a convertible Softline sofa and cardboard stools from Stange Design. The storage unit is clad in black MDF.
Fronting Alamo Square Park, the living room’s pitched ceiling creates an expansive space for socializing and relaxing. The space is accented by a custom sofa and window seat by Franciscan Interiors, rocking chairs from B&B Italia, a Lake low credenza by BDDW. The fireplace-adjacent bench seating is upholstered in William Yeoward Alverdia fabric in Ocean, complementing the teal accents in the adjoining dining room and kitchen.
Climbing vines form a green wall and ceiling in the communal lounge area, providing some privacy without disturbing the natural setting.
The starbust cedar wall was constructed by local carpenter Nathan Mcconnell.
Matilda Midnight Parlor
An overview of the spaces.
The enclosed terrace now has a bar and a den-like area.
The stair is partially suspended from the ceiling above, allowing the living space to maintain its usable space and height.
Large windows at the front of the home drawn in an abundance of natural light. Custom millwork frames the windows while also providing storage in the living room. Hues of pink and green splash between furnishings, textiles,  and plantings.
A new double-height fireplace column is the focal point of the new living room and underscores the room's graceful proportions.
The couple share the master bedroom with a sliding door.
Since the owner wanted as much of an open concept as possible, Revollo used a small but impactful detail to designate each space: color. The kitchen is defined by black, the living areas by gray, and the outdoor space by honey.
The walls are original Philippine mahogany and offer authentic midcentury charm.
The ceilings have been painted white creating a more expansive sense of space.
The open plan kitchen living area was designed for entertaining.
Stairs lead up to the upper level.
A wood burning fireplace in the living room.
Retracting walls of glass encourages indoor-outdoor living.
Expansive windows on both sides of the open living area bring the outside in. Marvin doors, the Ultimate Swinging French door, flank the mahogany-wrapped fireplace and provide easy access to the screened porch.
Flooring includes Teragren bamboo, cork in the kitchen, and porcelain at entry points. American Yellow Birch was used for the cabinets and trimming.

Photo by: Eric Hausman Photography
Belgium, North of the West-Flemish village of Westouter one can find a plot in an open and rural landscape, heavily influenced by the typical agricultural activities in the area. The setting has had a great impact on the design of this single family house, which is solemnly surrounded by a few farms and a group of trees here and there. The atypical shape of the parcel, together with the not so ideal orientation of the plot have been transformed into remarkable assets for the project.

The modern living room is one of the busiest spots in the house. It is where family and friends alike gather to share stories, watch movies, read, and unwind. As you'll find in the projects below, there are endless ways to configure a fresh living space with modern options for chairs and sofas, sectionals, end and coffee tables, bookcases, benches, and more. Innovative fireplaces add a touch of warmth.