469 Living Room Sofa End Tables Design Photos And Ideas

A fireplace with a floating chimney is the central element of this part of the lobby.
Numazu Club in Numazu, Japan
The open-plan living, dining, and kitchen spaces are located on the ground floor.
A cozy den with an original fireplace sits just off the kitchen. The fireplace, which appears in photographs taken by Shulman, originally had a two-story tall flue and was suspended from chains. Now, it sits securely on a stone platform and the flue ends at the first-floor ceiling.
Floor-to-ceiling glass walls on both sides of the main living room allow sweeping views straight through the house.
The drama of the exterior is matched by a breathtaking interior, where soaring ceilings and large stained-glass windows bring ample natural light and connection to the landscape indoors.
Leaving behind the Lounge, one re-enters the Living lined with white walls. Beyond the Black Wall is the Dining.
Upstairs Living Area
Living room: with oak herringbone floor, custom made 5 meter long tv-bench made of birch plywood. Treated with natural soap and osmo wax. Dining table also made of same materials with doubled 18 mm plywood glued together and added brass details. By creating an open space plan, the living room looks more spacious with the natural light added. LED lighting on the transition of wall/ceiling and on the tv bench.
A brick fireplace creates a strong centerpiece for the living space, which is bright an airy thanks to ample natural lighting.
The glass walls of the open-plan living space overlook the atrium and the backyard, bringing in a strong sense of the outdoors.
Eden Locke in Edinburgh, Scotland
A spatial interplay of private and public rooms across the plan from the main bathroom through the pavilion to the landscaped setting beyond
Overall living area with dual aspects and connections to an interstitial garden court and rear landscaped yard beyond its concrete terrace
Living areas with two smaller rooms crafted at one end of the pavilion volume - a ground level kitchen and an upper floor sitting room which is flexibly adapted for use as a bedroom and study
A Bensen Endless Sectional covered in Kvadrat Raf Simons fabrics sits in the living room.
"We’ve developed a great working relationship where we understand and respect what each brings to a project. Bear understands the architectural intent and interprets it skillfully and successfully. This not only enhances the finished building, it ensures a seamless process along the way," says Bornas.
The floors throughout the home are rift-cut American White Oak finished with Rubio Monocoat.
Floor-to-ceiling Lift/Slide doors by Weiland and clerestory glazing usher the outdoors in to the open-plan living and dining areas.
In the living room, the slanted, open-joist ceiling rises to almost 10 ½ feet. A fusuma door leads  to the dining room. The torso sculptures are by Janice Trimpe.
The sofa and side table are from West Elm. The pillow  is adorned with a stylized sun that Girard created for the New York restaurant La Fonda del Sol.
The brick walls extend indoors, where Girard used a hearth to  organize the living area, presaging his and Eero Saarinen’s revolutionary concept for the conversation  pit at the Miller House.
The ceiling slopes upward at the edges of the house to reinforce the sense of expansiveness created by the panoramic views.
Moveable glass walls allow the home to open completely to the garden.
Interior designer Tici Andriani sourced furnishings from Casual Móveis. Galeria Eduardo Fernandes curated the home's extensive artwork.
Slatted wood folding doors divide the public and private areas to create visual separation without compromising the home’s inherent openness.
The walls are white-painted sheetrock and the floors are lined with local pine.
Black Richlite also wraps around the living area as an interior band above the wooden shelf.
Between the garden courtyard and sheltered decks that lead out to a pool is an internal living wing. Here, the slope of the timber clad has been carefully placed to provide shelter from the common high winds.
The stairs lead up to a home office that can be closed off with bespoke folding doors to become an extra bedroom for guests.
"Given we had a free-flowing, open-plan approach for this house, we wanted the furniture to reflect that also, with largely selected furnishings that were lightweight," say the architects, noting that many pieces have splayed legs.
Exposed beams and shoji screens, which conceal the dining area, add to the home's charming character.
The open living/dining/kitchen area features a wall of glass, post-and-beam vaulted ceilings, Eichler's signature brick fireplace, as well as radiant floor heating throughout.
Expansive glazing provides continuous visual connections to the outdoors.
Living Room
Seen at night, the sumptuous living area features modern furnishings and a long wood-burning fireplace.
A peek at the nook in the living room.
The bright and airy interiors are a mix of lightly colored oak floors juxtaposed again dark fixtures and exposed steel beams.
In this view of the living room, the landscaped courtyard is visible. "External spaces become an extension of living zones, maximizing the usable area of the site and contributing to the sense of generosity of space," the architects explain.
The extensive glass walls are composed of sliding panels in order to create complete indoor/outdoor flow with the courtyards on either side. "The two main courtyards are oriented to maximize morning sunlight into the home and permit cross ventilation," note the architects.
The glass addition wraps a tiled courtyard with a slim lap pool that is bordered on the other side with another landscaped courtyard.
North-facing skylights were cut out from the roof to brighten the interiors and establish a visual connection to the bushy site.
Key pieces of joinery were used to visually distinguish the thresholds defining the foyer, living and dining areas, kitchen, butler’s pantry, and study.
Approaching the remodel with a less-is-more philosophy, Downie North did minimal alterations to make the building's existing 6,782-square-feet footprint more efficient and intuitive.
Floor-to-ceiling glass was custom-produced by Fleetwood to allow for various vistas throughout the home—capturing the hills, wildlife, and valley views.
are counterbalanced by pared-down concrete flooring and exposed bulbs. In the living area (below), a Tolomeo lamp from Artemide sits near two Longreach sofas from Thonet. A slatted cedar balustrade stretches to the ceiling of the voluminous parlor.
The living room boasts original wood paneled ceiling and walls, and beautiful built-in bookshelves.
The living room takes full advantage of the homes' stunning views.
The upper level is home to the dining room, living room, and kitchen.
By redesigning the entire layout, Hope was able to create a more open concept, featuring a bright and airy atmosphere.
Corrugated steel ceilings are left exposed—a reminder that this is, after all, a container converted into a home. Spray foam insulation keeps the space from experiencing extreme temperature shifts.
Main living room view.

The modern living room is one of the busiest spots in the house. It is where family and friends alike gather to share stories, watch movies, read, and unwind. As you'll find in the projects below, there are endless ways to configure a fresh living space with modern options for chairs and sofas, sectionals, end and coffee tables, bookcases, benches, and more. Innovative fireplaces add a touch of warmth.