189 Living Room Sofa Console Tables Design Photos And Ideas

A bespoke kitchen counter effortlessly blends into the living room, where a Diciotto x2 chandelier hangs to provide warm, cozy lighting.
Built at the end of the 19th century, 411 Vanderbilt Avenue is a brick carriage houses that originally sheltered the horses and coachmen for an upscale estate on Clinton Avenue. The luminous living room features built-in shelving, custom cabinetry, and a gas fireplace with a customized wood mantel by Fitzhugh Karol further enhance the interiors.
New cork floors replaced the original carpet in the second unit.
The generous, double-height entrance lounge is equipped with washer/dryer utilities tucked under the stair with a cantilevered mezzanine "book nook" right above it.
"The wood adds warmth and consistency to the space, balancing the tough exterior," explains architect Harley Graham.
The dramatic, double-height great room is defined by its massive walls of glass that look out to the landscape.
Recessed lighting keeps the interiors elegant and bright.
"Originally the living room was on the first floor, but we moved it to the second floor so that this area would enjoy more daylight and wind," says Sumiou Mizumoto, director of Alts Design Office.
In contrast to the bright interior colors that originally dressed the home in the 1950s, the Bergren Residence now has a more restrained and subdued appearance that highlights the material palette.
A look at the living and dining spaces housed in the guest wing.
Crittall windows cast playful sun squares along the floors, and deep exposed joists imbue the interiors with a warm golden glow.
Simple wood and brick contrast the industrial character of the concrete and steel, while also serving as sound dampeners.
Lined with new terrazzo flooring edged with blue tile, the open-plan living room is anchored by a corner gas fireplace.
Bigwood Residence | Olson Kundig
Bigwood Residence | Olson Kundig
Bigwood Residence | Olson Kundig
Large windows surround the home to frame spectacular views of the outdoors and also bathe the interiors with natural light.
The living room opens to an airy enclosed sunroom.
Living Room
Expansive VistaLuxe® Collection windows provide an unobstructed view of the outdoors.
In Situ Design and Lilian B Interiors adapted a six-story brownstone in midtown Manhattan into a boutique hotel with 33 guest suites. Each floor received what the designers call a “visceral” color treatment using Benjamin Moore paints, including Outrageous Orange.
Living room from front door framing the landscape.
A smart speaker gives you comprehensive control over your home automation devices.
A light gray sofa sits in the living lounge.
Large wood-framed windows with multi-plane glass help bring more light into the interiors.
Leaving behind the Lounge, one re-enters the Living lined with white walls. Beyond the Black Wall is the Dining.
The homeowners are avid readers, and built-in book storage and reading nooks cater to their lifestyle, adding warmth to the interiors.
Living room: with oak herringbone floor, custom made 5 meter long tv-bench made of birch plywood. Treated with natural soap and osmo wax. Dining table also made of same materials with doubled 18 mm plywood glued together and added brass details. By creating an open space plan, the living room looks more spacious with the natural light added. LED lighting on the transition of wall/ceiling and on the tv bench.
The living space in the open-plan kitchen/dining/living spaces flows out onto the south-facing terrace. The soft gray color scheme works with Cornwall's cool light and large skies.
Exposed beams and shoji screens, which conceal the dining area, add to the home's charming character.
A wall of windows showcases the home's spectacular views of California's South Bay.
Floor-to-ceiling glass was custom-produced by Fleetwood to allow for various vistas throughout the home—capturing the hills, wildlife, and valley views.
SysHaus completed their first project—a 2,217-square-foot, single-story home in  São Paulo—in collaboration with local architecture studio Arthur Casas Design, who was responsible for the furniture selection, utility systems, finishes, and interior accessories.
Double height living space opens to the North. The use of reclaimed bricks adds textural diversity.
The primary living space is located at the corner of the condo offering views to downtown.
Sideboard by Sebastian Cox for The New Craftsmen.
The cabinetry in the kitchen flows into the living area. Here, the dining table can be linked and extended to accommodate up to 12 guests.
After: living area
main living room space with custom curtain wall
Golden light floods through the Clerestory windows in the living area, accenting the wooden coffee table from Restoration Hardware and the weathered antique bench the couple scored from Robins Egg Bleu in Winthrop, WA.
The shallow plan helps with cross ventilation, while a deep overhang to the north provides shade for the living areas in the summer.
In the wide hallway between the kitchen and additional bedrooms is an entertainment and leisure space.
Here is a peek at the living room looking toward the entry.
Reclaimed Douglas fir lines the 11-foot-tall ceilings, while stone-tiled floors with built-in radiant heating are located underfoot.

The modern living room is one of the busiest spots in the house. It is where family and friends alike gather to share stories, watch movies, read, and unwind. As you'll find in the projects below, there are endless ways to configure a fresh living space with modern options for chairs and sofas, sectionals, end and coffee tables, bookcases, benches, and more. Innovative fireplaces add a touch of warmth.