160 Living Room Sofa Bookcase Design Photos And Ideas

Leaving behind the Lounge, one re-enters the Living lined with white walls. Beyond the Black Wall is the Dining.
Steel “waterfall” style shaped staircase, visually unattached, allows unobstructed view of the entire living space.
Sliding glass doors integrate internal and exterior spaces, allowing a full use of the terrain.
Living Room Area Interior Design,  Loving the Velvet couch
Fireplace Detail w/ Custom Hinged Screen
The only feature that remains of the original home is the end gable wall. For the renovation, the stone on this wall has been left exposed. This feature, along with the wood-burning stove at the chimney area, are now the focal points of the living space.
High ceilings and a full-length brick fireplace are complemented by extensive glazing.
View of the living area
Double height living area opens onto the home's interconnecting courtyard and floods the living space with natural light.
The living spaces on the ground floor now consist of exposed steelwork with polished concrete, timber surfaces, and large Crittall windows.
Natural light and wood features connect the existing living area to the addition.
An off-center skylight brings natural light into the living room, where the existing fireplace (inset) was refinished in metallic paint. A fiberglass Koishi pouf by Naoto Fukasawa for Linea sits by an Eames sofa. The painting is by Vanessa Prager.
Expansive windows have been installed to flood the house with sunlight and capture sweeping views of the park outside.
With fresh white walls, larch parquet flooring, and a sleek black fireplace, the apartment now radiates an open, airy environment. A beautiful pink staircase appears to float in the middle of the common area, demarcating the boundary between the living and dining spaces.
The materials that have been used for the façade, together with the enfilade of spaces of the new volume, echo the local architecture of the elongated farmhouses in the area.
The shallow plan helps with cross ventilation, while a deep overhang to the north provides shade for the living areas in the summer.
Formal Living Room
The sofa had to be large and deep enough that the couple and their dog could lay back, watch TV and enjoy the space. So, we had a sectional custom made and upholstered in a heavy duty Kravet fabric.
Glazing on both sides gives the television room an airy, pavilion-like feel.
A minimalist staircase links the living room to the upper level.
A highly efficient ductless mini-split system provides heating and cooling.
An original brick wall with an arch opening frames views of The Press Room, a cozy lounge lined with paneled walls painted a deep cranberry hue to match the Press Room bar front.
A peek at the open-plan living, dining, and kitchen areas.
The team also worked with Nouel to incorporate the expressive maximalism that the couple naturally gravitate toward.
Deep overhangs keep the harsh sun at bay.
Inside the studio, sliding fir screens hide storage, utilities, and a bathroom. The ceiling and wall panels are plywood, the floor is radiant heated concrete. An Eames lounge chair from Herman Miller mingles with an IKEA sofa.
Colourful furnishings animate the space. Thonet armchair, Jardan Nook lounge and Hay side tables provide a comfortable, deliberately low key setting.
In the living room, a pair of Frog chairs by Piero Lissoni for Living Divani join custom leather furnishings. The family can finally display all their books and artworks, including the large-scale piece, Topophilia-Imbuing in Monet, 2005, by Keiko Hara.
Colorful teal and green cushions decorate the built-in wood furniture. Simple open shelves extend along the living space, providing additional storage.
The Dining and Living Room
Miller House Sunken Living Room
Bornstein’s living room features an intriguing collection of furniture. The sofa is made by Swedish manufacturer Ire. The 1970s wood burner was a secondhand store find, and the wood table, by Bruno Mattson, was found in a bin at a recycling station. He inherited the lounge chair from his parents.
A pair of Molded Plywood lounge chairs by Charles and Ray Eames for Herman Miller sit opposite a BoConcept coffee table and a sofa of Paul’s design. For his father’s book collection, Paul created a library around the double-height staircase.
The living spaces of house, built in 1972 or 1973, were originally divided into three—a kitchen, living and dining area, and an atrium (previous owners had covered the atrium with a roof). "The new owners wanted the interior space to flow as one, so we removed the glass doors and solid walls separating the enclosed atrium from the kitchen and living room," principal John Klopf says. "Some structural posts needed to remain to hold up the roof, but overall the space was opened up almost completely. The floor was leveled, and the plan freed up." The rainbow print is a 1960s Herman Miller trade poster, and the Vitamin Water print by a New York artist. A Sapien book tower from Design Within Reach sits next to the TV. The sofa is IKEA.
Architect Tamira Sawatzky used Ikea components—one-inch Lagan butcher block countertops and inexpensive Ekby Lerberg brackets—when designing the bookshelves along the living room wall in the home/studio he designed for himself and his wife in Toronto.
With its walls of windows, stone fireplace, and wood floors, this living area was kept much as Emery designed it.
The living room faces the rugged coastal.
Lake Creek Residence | Olson Kundig
Lake Creek Residence | Olson Kundig
Original details including mahogany and redwood walls.
Reclaimed Walnut and View to Stairway Skylight
The homeowner grew up in Chicago's Hyde Park neighborhood in a home built in the 1920s with plaster walls. "I wanted to capture something closer to that than the decorative plasters," she says. "More than nostalgia, this custom plaster is more similar, more appropriate for a building from that era."
Natural light pours through the copious windows, filling the living areas with a sense of buoyancy, and allowing an unobstructed view of the vista beyond.
In the living room, ethereal white curtains soften the severity of the concrete walls.
The new penthouses underneath the garden feature teak wood — which match the natural aspects upstairs. The furniture was purchased by the homeowner.
Behind the wooden bookshelf in the living lounge, is a hidden staircase that leads up to the workspace.
This box structure creates a second, lower ceiling above the living lounge.
Living room with the fireplace

The modern living room is one of the busiest spots in the house. It is where family and friends alike gather to share stories, watch movies, read, and unwind. As you'll find in the projects below, there are endless ways to configure a fresh living space with modern options for chairs and sofas, sectionals, end and coffee tables, bookcases, benches, and more. Innovative fireplaces add a touch of warmth.