189 Living Room Sofa Bench Design Photos And Ideas

The homeowners are avid readers, and built-in book storage and reading nooks cater to their lifestyle, adding warmth to the interiors.
Living room: with oak herringbone floor, custom made 5 meter long tv-bench made of birch plywood. Treated with natural soap and osmo wax. Dining table also made of same materials with doubled 18 mm plywood glued together and added brass details. By creating an open space plan, the living room looks more spacious with the natural light added. LED lighting on the transition of wall/ceiling and on the tv bench.
Fireplace Detail w/ Custom Hinged Screen
Floors have been covered by a thick coat of white paint.
Traditional Santorini cave houses usually have long, deep floor plans with narrow facades, but with this house, the architects inverted the proportions to created a slender, rectangular plan with a 33-feet long glazed façade that opens the interiors to the pool terrace, sea views.
The program includes an open plan living, dining and kitchen, a bedroom, and two bathrooms.
A lavish, velvet-upholstered red sofa in the living room.
The living room is designed as an elevated U-shaped sitting lounge. This space is surrounded by windows that draw in plenty of natural light.
Between the garden courtyard and sheltered decks that lead out to a pool is an internal living wing. Here, the slope of the timber clad has been carefully placed to provide shelter from the common high winds.
Pegs slot into holes in the white laminate wall to support shelf units.
From the living room wall, a panel folds down to reveal a bookshelf, while also forming a table.
Slim, white, brise soleil-like beams run along the length of the ceiling in the mid-section of the apartment.
In the main living area are built-in platforms with storage spaces and niches that can be filled with padding to create sofas or beds.
The 4,312-square-foot home is spread over multiple levels.
In this view of the living room, the landscaped courtyard is visible. "External spaces become an extension of living zones, maximizing the usable area of the site and contributing to the sense of generosity of space," the architects explain.
The extensive glass walls are composed of sliding panels in order to create complete indoor/outdoor flow with the courtyards on either side. "The two main courtyards are oriented to maximize morning sunlight into the home and permit cross ventilation," note the architects.
The glass addition wraps a tiled courtyard with a slim lap pool that is bordered on the other side with another landscaped courtyard.
Natural light and wood features connect the existing living area to the addition.
The cabinetry in the kitchen flows into the living area. Here, the dining table can be linked and extended to accommodate up to 12 guests.
The garden room has a built-in bench and free-standing fireplace. This area works as overflow for the adjacent kitchen, which allows people to see the cook in action, yet still lounge. The living room is a bit more removed, located just two concrete steps away.
Fireplace
Wein House - Besonías Almeida arquitectos
The living room.
Main living room view.
Potrero Residence Living-Dining-Kitchen
Living Room
The living room features stunning views of the infinity pool and beyond.
Walls of glass create a seamless flow—integrating the home into its surroundings.
Pederson locally sourced the El Dorado tile arranged in a 3D pattern for the fireplace and entrance wall.
Expansive windows have been installed to flood the house with sunlight and capture sweeping views of the park outside.
The main floor has an open living, dining, and kitchen area with unobstructed views since support beams were unnecessary for the domed structure. The floors are concrete with a decorative finish.
The living room was revitalized by Decor Aid with several new furniture additions and refined accents. The balance of the space also had to be perfected with object placement. Each sculptural piece incorporates a different material, adding further layers of visual interest.
Upon entering the house, one immediately sees right through to the rear garden from the main corridor.
The eco-friendly home is equipped with rainwater harvesting, hydronic heating, and a compost and vegetable garden.
Sustainable features include locally and sustainably harvested Victorian hardwood with low VOC finishes and formaldehyde-free plywood.
WARC Studio founder Andrew Wilson came up with a design solution that would open up the interiors to the garden and pool, but still protect the home from the harsh afternoon sun from the west.
Large sliding doors fully enable indoor/outdoor living.
The minimalist material palette is a mix of whitewashed stucco, wood, and concrete.
The floor in which the living and dining rooms are located on is made of reclaimed wood. The space takes on a midcentury vibe and has been furnished with pieces from Brazilian designers from the 1950s and 60s, such as Jorge Zalszupin and Sergio Rodrigues.
A peek at the open-plan living, dining, and kitchen areas.
Here is a glimpse of the mesmerizing views the home frames of the surrounding Bay Area.
 The firm's mandate was to create architecture that worked, yet "disappeared."
"We needed furniture that could be easily wiped down and rid of sand from the beach and dirt from our hikes; a leather sofa was a must," she says. Jorie added a daybed to the living area as an extra space to sleep, if needed.
In the living room, a pair of Frog chairs by Piero Lissoni for Living Divani join custom leather furnishings. The family can finally display all their books and artworks, including the large-scale piece, Topophilia-Imbuing in Monet, 2005, by Keiko Hara.
With plants both inside and out, the house feels immersed in nature.
Much of Zee's furniture is made by herself with Katie Gong including her coffee table, dining table, and large bench. The pendant lamps are by Sam Lee with a Saffron and Poe chair in the corner and Kudd Krig Home tapestry behind. The neon art on the wall is by Meryl Pataky, and the ceramic knots are by MQuan Studio.
Fronting Alamo Square Park, the living room’s pitched ceiling creates an expansive space for socializing and relaxing. The space is accented by a custom sofa and window seat by Franciscan Interiors, rocking chairs from B&B Italia, a Lake low credenza by BDDW. The fireplace-adjacent bench seating is upholstered in William Yeoward Alverdia fabric in Ocean, complementing the teal accents in the adjoining dining room and kitchen.
Zeng has beautifully woven modern and classic elements throughout her home's decor. The Sofa Workshop is upholstered with Andrew Martin fabric. The armchair and coffee table are from Made.
20050712_overway 037
The addition now forms a comfortable and fully functional new social heart for the home.
The strategy was to arrange the spaces in and around three sculptural masonry walls, creating nooks and reveals within the open plan of the addition. With spaces that could offer a place to sit and engage with family, or to withdraw and read a book by the garden window.
Full-height glazing wraps around the living spaces, which overlook the expansive Wyoming landscape.

The modern living room is one of the busiest spots in the house. It is where family and friends alike gather to share stories, watch movies, read, and unwind. As you'll find in the projects below, there are endless ways to configure a fresh living space with modern options for chairs and sofas, sectionals, end and coffee tables, bookcases, benches, and more. Innovative fireplaces add a touch of warmth.