89 Living Room Shelves Storage Coffee Tables Design Photos And Ideas

The living area’s cathedral ceiling extends outwards to become the northern veranda awning, which helps to shade the interior.
Fitted with a new black-framed window unit, the new, light-filled living room features a sofa and coffee table from Beitili.
The Adrian Pearsall sofa was sourced from The Swanky Abode on 1st Dibs, and the fire tools are also from the Sunshine Shop, a local vintage store.
The entry between the living room and dining room was widened.
The living room received a Muuto Connect sofa, which was "notched into" the custom media cabinetry. The existing wood floors were refinished with an ebony satin stain with a charcoal tone.
2020 is canceled due to the Coronavirus—but here’s your opportunity to take advantage of time spent at home.
Custom metal shelves display books. The flooring throughout is white oak, and its color syncs nicely with the tones in the brick—inside and out.
Two dividing orange bulkheads—which are the box gutters that protrudes through the house—separate the three pavilions. The family congregates in the central pavilion for meals around the dining table, and to relax in the lounge.
The project team excavated a portion of the backyard to create a sunken patio that seamlessly meets the grade of the interior living spaces. The interior flooring is large-scale honed basalt tile (24" x 48" in size), which becomes 24" x 48" flamed basalt tile at the exterior patio.
The built-in sofa anchors the living room and faces the existing fireplace. The Leather Oval Chair with a red steel base sits off to the side, and the coffee table was fashioned by attaching vintage steel legs to another tile sample board.
Plenty of natural light comes in via the rear glass wall.
A timber staircase accesses the loft-like office and is wider at the bottom, where it doubles as shelving.
A home near Rye, England, opens onto a deck through a Sunflex door. The living room features a sofa by Terence Woodgate, 620 chairs by Dieter Rams for Vitsœ, and an Oluce Atollo 239 lamp by Vico Magistretti. The wood-burning fireplace sits along one wall in the room, with a bright orange flue acting as a sculptural focal point.
The interiors are compact and feature abundant, built-in storage. This room faces out onto the spa that anchors the swimming pool on the north side of the home.
On one side of the house, a white central staircase leads to a split-level landing the Robertsons call "the reading room." "We needed a place to hang out and for the kids to read," explains owner Vivi Nguyen-Robertson. Awaiting the birth of the couple's son, she relaxes in a built-in reading nook in the library.
The revamped loft has a Sunflower clock by Irving Harper for George Nelson Associates atop bookshelves built by John. A Finn Juhl side table appears here and in the living room.
Different shades of brown can bring a calm, earthy feel to living rooms and studies.
Living room to study
Living Area
Living Area
The former dining room was converted into a sitting nook just off the living room, which the family now affectionately refers to as the "parlor.
The fixed-gear bicycle hanging above the couch serves as an art piece; Chen no longer rides the bike. Le Corbusier Projecteur 165 pendant lights hang in the corner.
A clear delineation lies between the oak-clad box that houses the entry, kitchen, and bathroom on the right, and the white-walled living room and bedroom.
Apartment VLP by Pascali Semerdjian Architects
As an architect who specializes in universal access design and ADA compliance and as a wheelchair user herself, Karen Braitmayer was no stranger to the challenges of accessible design. Although she had been able to take advantage of her 1954 home's single-level, open layout, as her daughter (also a wheelchair user) grew up, the family's accessibility needs also shifted. The main living area includes a more formal sitting area near the entrance, the dining area, Braitmayer’s workspace, and the kitchen—you can see the couple’s daughter working at the island. In the foreground is a pair of midcentury chairs; at left is a Heywood-Wakefield that Braitmayer found at an antiques shop. Seattle-based designer Lucy Johnson completed the interiors. The windows are from Lindal, and the exterior doors are from Marvin.
A view of the large, open-plan living space.
The TV nook sits just off the living room. Built-in shelving flanks a cozy fireplace.
The lower level features an additional living room with a cozy inlaid stone fireplace and a view of the pool.
A glimpse of the storage capabilities now provided by the cabinet room. "The loft came with little storage," says Knayzeh. "We needed to have the ability to hide general mess when we have company." Integrated cabinets in the walls of the room now provide a coat closet, document filing, and space for Knayzeh's book collection around the perimeter.
The retro-chic vibe of Copenhagen's Hotel Alexsandra
Cozy textures like rattan and fur give each apartment complex a homely feel.
The light-filled living area includes a Le Corbusier leather chair and a caned lounge chair. A door on the far wall opens up to a balcony space.
Full-height windows provide the living room with lots of natural lighting. A generous fireplace anchors the room.
The floor-to-ceiling windows look out onto the stone terrace and provide a strong connection with the outdoors.
The interior stonework echoes the exterior, so that it feels as though the structure has been carved from the hillside.
The cedar-clad interior provides protection from the sun and orients views towards the ocean.
In the living room, the wood and concrete shell is accented with a steel stair railing and a window wall with a Mondrian pattern in the glazing.
The view from the kitchen.
Graham Hill, a sustainability advocate whose TED talks have delved into the benefits of living small, put his own lessons into practice at his 350-square-foot apartment, which he shares with his partner and two dogs. Quick transitions, like drawing the FilzFelt curtain, convert the living space into a bedroom.
Walnut storage, both open and closed, frames a black-painted wall with a fireplace at its center. The wall treatment can also hide a future television. "A dark wall is a great way to keep a large screen from feeling like a big black hole on the wall," notes the firm.
A Cosmorelax Essex sofa sits in the living area, along with Maxalto Fulgens armchairs.
Large living spaces embody modern comfort.  A stone clad wood-burning fireplace, lush furnishings in rich colors, soft textiles, and custom built-ins create a retreat worth staying in.
A collaboration between YUN Architecture and interior designer Penelope August, a renovated, 19th-century townhouse with landmark status used to be an egg and poultry distributor. Now virtually unrecognizable, the parlor floor is the home's open-plan living area. A formerly defunct fireplace was reactivated and clad with a custom-made, limestone mantle.
When the husband-and-wife team behind Austin-based Co(X)ist Studio set out to remodel their 1962 ranch-style house, they wanted to update it to suit their modern lifestyles—as well as demonstrate the design sensibilities of their young firm. The original home was dim, compartmentalized, and disconnected from the outdoors. Architects Frank and Megan Lin opened up the floor plan, created an addition, and built an expansive back porch, using several reclaimed materials in the process.
Dawnsknoll optimizes the capture of natural light and cross ventilation, keeping down electrical costs. Interior/exterior courtyards, as well as the master and living room sliders, help circulate breezes. Sustainable heating is also introduced through radiant floor heating and domestic water heating throughout the house.
The dining table is the Bonaldo Tracks table, while the dining bench is from IKEA. The window seat provides additional seating.
From the open-plan living and dining area to the adjoining bedroom, the owner can enjoy spectacular views of the sea.
Wilson transformed the interior of this 1974 airstream so it could be used for a variety of purposes, such as a dressing room for Iggy Pop and Beck during the Project Pabst Music Festival in Portland, Oregon.
Unité d'Habitation in Marseille, France
The living room boasts original wood paneled ceiling and walls, and beautiful built-in bookshelves.
The upper level is home to the dining room, living room, and kitchen.
Eric Schneider and Michael Chen take in the space-efficient renovation.
The Dining and Living Room
The home is airy and bright—enveloped in natural lighting thanks to large expanses of glass and clerestory windows.

The modern living room is one of the busiest spots in the house. It is where family and friends alike gather to share stories, watch movies, read, and unwind. As you'll find in the projects below, there are endless ways to configure a fresh living space with modern options for chairs and sofas, sectionals, end and coffee tables, bookcases, benches, and more. Innovative fireplaces add a touch of warmth.