117 Living Room Shelves Storage Chair Design Photos And Ideas

The living area’s cathedral ceiling extends outwards to become the northern veranda awning, which helps to shade the interior.
The Adrian Pearsall sofa was sourced from The Swanky Abode on 1st Dibs, and the fire tools are also from the Sunshine Shop, a local vintage store.
The entry between the living room and dining room was widened.
The built-in office nook is fashioned from whitened maple.
The living room received a Muuto Connect sofa, which was "notched into" the custom media cabinetry. The existing wood floors were refinished with an ebony satin stain with a charcoal tone.
2020 is canceled due to the Coronavirus—but here’s your opportunity to take advantage of time spent at home.
Two dividing orange bulkheads—which are the box gutters that protrudes through the house—separate the three pavilions. The family congregates in the central pavilion for meals around the dining table, and to relax in the lounge.
The project team excavated a portion of the backyard to create a sunken patio that seamlessly meets the grade of the interior living spaces. The interior flooring is large-scale honed basalt tile (24" x 48" in size), which becomes 24" x 48" flamed basalt tile at the exterior patio.
The built-in sofa anchors the living room and faces the existing fireplace. The Leather Oval Chair with a red steel base sits off to the side, and the coffee table was fashioned by attaching vintage steel legs to another tile sample board.
Plenty of natural light comes in via the rear glass wall.
Generous cut-outs in the support wall connect the main living areas. The Togo couch and chairs are from Ligne Roset, and the sculpture is by Annie Morris.
A home near Rye, England, opens onto a deck through a Sunflex door. The living room features a sofa by Terence Woodgate, 620 chairs by Dieter Rams for Vitsœ, and an Oluce Atollo 239 lamp by Vico Magistretti. The wood-burning fireplace sits along one wall in the room, with a bright orange flue acting as a sculptural focal point.
In the living area and kitchen, materials such as concrete and ceramic tiles were chosen for affordability and durability. The angled skylight above the living room provides a void in the slab that could be utilized for a stair or ladder should a third story need to be added in the future.
The open-plan residential floor has been designed so that it can be easily adapted in the future. The joinery between the bedroom and the living space offers privacy without completely separating the two areas.
Reveals at the ceiling highlight the wooden roof detail in this Taiwan apartment remodel.
Among designer furniture from Antonio Citterio and Arne Norell, built-ins filled with books line the living room of this Los Feliz, Los Angeles, renovation.
On one side of the house, a white central staircase leads to a split-level landing the Robertsons call "the reading room." "We needed a place to hang out and for the kids to read," explains owner Vivi Nguyen-Robertson. Awaiting the birth of the couple's son, she relaxes in a built-in reading nook in the library.
André placed a vintage Hans Wegner chair in the study, next to cabinets and a round rug, both designed by him. The ceiling lamp is from Atelier Oï, and the black vase is from Zwiesel Kristallglas.
A door was replaced with an internal window that sheds light on the stairwell and a cat flap, so that the cats can move between rooms even if the kitchen door is closed.
The unit is 3.5 meters long and 2.4 meters tall, and is a chic focal point in the room.
Using heat-treated pine and bricks, Wood Arkitektur + Design built a casual family retreat on a family compound in Hellerud, a borough of Oslo, Norway. Situated on a natural slope, the house is divided into split levels. The exterior is swathed in heat-treated pine that has aged to a soft gray, alongside charcoal bricks. The rotating, open-faced fireplace here is the Ergofocus model from French company Focus.
Living room to study
The existing living room received modern built-in storage and blue paint that syncs with the addition.
The informal side entrance leads right into the open living space, which hosts a family room, dining room, and kitchen.
The original brick wall is made of a sand-lime mix; in front of it sits a sofa by Robin Day for Habitat. In the study, a Louis De Poortere rug, from a collection inspired by the 1960s, evokes Farnley Hey’s early years. The Yorkstone flooring has been well varnished over time. The seating unit is by Robin Day and the side table is by Oliver Bonas.
The former dining room was converted into a sitting nook just off the living room, which the family now affectionately refers to as the "parlor.
The fixed-gear bicycle hanging above the couch serves as an art piece; Chen no longer rides the bike. Le Corbusier Projecteur 165 pendant lights hang in the corner.
Artwork by Bruno Dunley.
Apartment VLP by Pascali Semerdjian Architects
Australian firm Archiblox designed the world's first carbon-positive prefab with interiors filled with sustainably sourced plywood with formaldehyde- and VOC-free finishes.
As an architect who specializes in universal access design and ADA compliance and as a wheelchair user herself, Karen Braitmayer was no stranger to the challenges of accessible design. Although she had been able to take advantage of her 1954 home's single-level, open layout, as her daughter (also a wheelchair user) grew up, the family's accessibility needs also shifted. The main living area includes a more formal sitting area near the entrance, the dining area, Braitmayer’s workspace, and the kitchen—you can see the couple’s daughter working at the island. In the foreground is a pair of midcentury chairs; at left is a Heywood-Wakefield that Braitmayer found at an antiques shop. Seattle-based designer Lucy Johnson completed the interiors. The windows are from Lindal, and the exterior doors are from Marvin.
The focal point of the room is "Thunder Face" by Paul Fuentes, a David Bowie-inspired print that features the model Ronja Okane as a 21st-century superhero. The fabric on the walls, ceiling, and furniture were sourced from Gaston and Daniela.
The mansion has multiple spaces for entertaining, including this light-filled living room with bay windows.
A glimpse of the storage capabilities now provided by the cabinet room. "The loft came with little storage," says Knayzeh. "We needed to have the ability to hide general mess when we have company." Integrated cabinets in the walls of the room now provide a coat closet, document filing, and space for Knayzeh's book collection around the perimeter.
The retro-chic vibe of Copenhagen's Hotel Alexsandra
Cozy textures like rattan and fur give each apartment complex a homely feel.
The light-filled living area includes a Le Corbusier leather chair and a caned lounge chair. A door on the far wall opens up to a balcony space.
Full-height windows provide the living room with lots of natural lighting. A generous fireplace anchors the room.
The floor-to-ceiling windows look out onto the stone terrace and provide a strong connection with the outdoors.
Broden gave the formerly low-ceilinged living room a high pitch and added more windows for light. For the floors, Lena chose salvaged oak hand-laid in a herringbone pattern. The Roar + Rabbit dresser is from West Elm.
The cedar-clad interior provides protection from the sun and orients views towards the ocean.
In the living room, the wood and concrete shell is accented with a steel stair railing and a window wall with a Mondrian pattern in the glazing.
bbb
The view from the kitchen.
A Cosmorelax Essex sofa sits in the living area, along with Maxalto Fulgens armchairs.
Large living spaces embody modern comfort.  A stone clad wood-burning fireplace, lush furnishings in rich colors, soft textiles, and custom built-ins create a retreat worth staying in.
A collaboration between YUN Architecture and interior designer Penelope August, a renovated, 19th-century townhouse with landmark status used to be an egg and poultry distributor. Now virtually unrecognizable, the parlor floor is the home's open-plan living area. A formerly defunct fireplace was reactivated and clad with a custom-made, limestone mantle.
When the husband-and-wife team behind Austin-based Co(X)ist Studio set out to remodel their 1962 ranch-style house, they wanted to update it to suit their modern lifestyles—as well as demonstrate the design sensibilities of their young firm. The original home was dim, compartmentalized, and disconnected from the outdoors. Architects Frank and Megan Lin opened up the floor plan, created an addition, and built an expansive back porch, using several reclaimed materials in the process.
Dawnsknoll optimizes the capture of natural light and cross ventilation, keeping down electrical costs. Interior/exterior courtyards, as well as the master and living room sliders, help circulate breezes. Sustainable heating is also introduced through radiant floor heating and domestic water heating throughout the house.
White resin was used for the flooring in the living room.
The integrity of the house’s midcentury spirit are expressed in its tongue-and-groove construction, clerestory windows, exposed posts and beams, and vaulted ceilings. Concrete block, redwood siding, Douglas fir plywood fit-outs create a warm and textured material contrast.
From the open-plan living and dining area to the adjoining bedroom, the owner can enjoy spectacular views of the sea.
The blue cabinets of the kitchen run through into the living area with a softer natural oak top tying the room together. A modular sofa can be moved in different configurations.
The Living room
Unité d'Habitation in Marseille, France
The in-between spaces between the walls of glass and the wooden shutters become exterior living spaces.
The living spaces on the ground floor now consist of exposed steelwork with polished concrete, timber surfaces, and large Crittall windows.

The modern living room is one of the busiest spots in the house. It is where family and friends alike gather to share stories, watch movies, read, and unwind. As you'll find in the projects below, there are endless ways to configure a fresh living space with modern options for chairs and sofas, sectionals, end and coffee tables, bookcases, benches, and more. Innovative fireplaces add a touch of warmth.