155 Living Room Shelves Coffee Tables Design Photos And Ideas

A spatial interplay of private and public rooms across the plan from the main bathroom through the pavilion to the landscaped setting beyond
Traditional Santorini cave houses usually have long, deep floor plans with narrow facades, but with this house, the architects inverted the proportions to created a slender, rectangular plan with a 33-feet long glazed façade that opens the interiors to the pool terrace, sea views.
Wilson transformed the interior of this 1974 airstream so it could be used for a variety of purposes, such as a dressing room for Iggy Pop and Beck during the Project Pabst Music Festival in Portland, Oregon.
Unité d'Habitation in Marseille, France
Exposed beams and shoji screens, which conceal the dining area, add to the home's charming character.
"The triangular highlight frames views of the old Edwardian pressed metal roof and chimneys," the architects say of the triangular window to the left. "Like a traveler reflecting upon their hometown from abroad, we look back at the original part of the house, see its foibles and imperfections, and love it all the more for these eccentricities."
The entertainment box includes built-in shelving and a television mount.
Feng Shui principles have informed the placement of the mirrored surfaces. In the living room, the mirrored panel has been placed so that the tenant can't see himself in the mirror when sitting on the sofa.
The living area has been carved out from the space between the yellow kitchen box and the wood-paneled entertainment box.
In this view of the living room, the landscaped courtyard is visible. "External spaces become an extension of living zones, maximizing the usable area of the site and contributing to the sense of generosity of space," the architects explain.
An off-center skylight brings natural light into the living room, where the existing fireplace (inset) was refinished in metallic paint. A fiberglass Koishi pouf by Naoto Fukasawa for Linea sits by an Eames sofa. The painting is by Vanessa Prager.
The living room boasts original wood paneled ceiling and walls, and beautiful built-in bookshelves.
The living room takes full advantage of the homes' stunning views.
The upper level is home to the dining room, living room, and kitchen.
Interior view West
In the living area, six large windows on the west-facing wall look out toward the streets of SoHo.
Traditional features like the high ceilings, decorative moldings, and parquet flooring take on a softer, modern look when juxtaposed against a contemporary selection of furniture.
Materials enhance this natural connection, reflecting the silvery hues of the overcast sky of the Pacific Northwest and tying the building to the forest floor.
The repurposed divider slides into place and helps trap heat generated from the wood-burning fireplace.
The timber doors of a former garage have been repurposed into a room partition that separates the main living area from the rest of the ground floor.
A peek at the open-plan living, dining, and kitchen areas.
The team also worked with Nouel to incorporate the expressive maximalism that the couple naturally gravitate toward.
The redesign of the staircase is a contemporary touch which could have just as easily existed in the home's original state. The wood slat screen blends with the wooden staircase and the wood ceiling opening the space and making it feel bigger—a huge improvement over the sheetrock wall that had been previously there.
Light timber floors, white-painted MDF shelving and cabinets, as well as black metal accents, give the home a clean and contemporary appearance.
Bice also added a second master suite at the back of the house, which is accessible by a separate stairwell.
"We needed furniture that could be easily wiped down and rid of sand from the beach and dirt from our hikes; a leather sofa was a must," she says. Jorie added a daybed to the living area as an extra space to sleep, if needed.
Saunders custom-designed the bookshelf in the living lounge, which have shelves that get shorter as they rises up the wall to match the windows.
In lieu of a checkerboard effect, Kovel kept his carpet squares all vibrantly verdant. With the bamboo cabinets and countertops the whole space has a pastoral feel. “I wanted it to be like the Bradys’ backyard,” he says.
In the living room, the team raised the firebox, cladded the hearth in a tactile plaster finish, and installed a floating limestone bench that wraps the column. On the left (unseen) is integrated firewood storage, and a cozy reading nook sits on the right. "The bench was designed to be used as a social space/lounge, and is well-used," says Coffey. The wood beams and red brick were scraped and stripped many times to remove the silver paint and reclaim a natural state.
Eric Schneider and Michael Chen take in the space-efficient renovation.
Colorful teal and green cushions decorate the built-in wood furniture. Simple open shelves extend along the living space, providing additional storage.
The Dining and Living Room
Sea breezes keep The Little Black Shack cool in summer, while a hand-built sandstone fireplace warms the property in winter.
With a wall mount kit and select blocks, the pieces can be attached to the wall.
A pair of Molded Plywood lounge chairs by Charles and Ray Eames for Herman Miller sit opposite a BoConcept coffee table and a sofa of Paul’s design. For his father’s book collection, Paul created a library around the double-height staircase.
The roundness of the house lends itself perfectly to an open, wallless floor plan.
A view from the second floor. Floor-to-ceiling windows keep the interiors bright and airy, while full height curtains provide protection from the heat of the sun.
The modules’ steel beams are painted Folkstone 6005 by Sherwin-Williams, while the walls are Decorator’s White by Benjamin Moore. Vitsœ shelving by Dieter Rams holds books and curios.
Designers Sara and Rich Combs of The Joshua Tree House brought The Assembly to life with a soothing neutral color scheme and quirky vintage furnishings and decor.
An unlikely modernist home in Columbus, Indiana.
Typical of bungalows, the entrance leads straight into the living room.
The entire parlor floor now serves as an open-plan kitchen, dining, and living area.
Now virtually unrecognizable, the parlor floor is the home's open-plan living area. A formerly defunct fireplace was reactivated and clad with a custom-made, limestone mantle.
Natural ledgestone surrounds the fireplace in the living space
The home is an experiment in livable and attractive 3D printed architecture.
The home is airy and bright—enveloped in natural lighting thanks to large expanses of glass and clerestory windows.
The spacious living room opens to the dining area which sits off the kitchen.
This half of the living room opens to the dining room area.
The living room faces the rugged coastal.
Studio Batiik director Rebecca Benichou, explained that she was inspired by Moroccan style “even though no one noticed”.
The living space opens to the patio and pool area.
An open plan kitchen, dining and living room features high wood-paneled ceilings and plenty of natural light.

The modern living room is one of the busiest spots in the house. It is where family and friends alike gather to share stories, watch movies, read, and unwind. As you'll find in the projects below, there are endless ways to configure a fresh living space with modern options for chairs and sofas, sectionals, end and coffee tables, bookcases, benches, and more. Innovative fireplaces add a touch of warmth.