25 Living Room Sectional Storage End Tables Design Photos And Ideas

A look at one of two bedrooms located in the loft area. Windows frame views of the surrounding landscape and brighten the space with the warmth of natural lighting.
Add/Subtract House by Matt Fajkus Architecture | Photo by Charles Davis Smith
A two-sided fireplace cozies up the living room and dining room. The vintage, blue-and-white couch was refurbished by Paul Tetreault & Fils.
The former dining room was converted into a sitting nook just off the living room, which the family now affectionately refers to as the "parlor.
Even the living area opens to the outdoors.
The original fireplace was cleaned up and repaired. "Also, the room previously had just a small passageway to the kitchen and no real place to put a television. We’re not big TV watchers, so we wanted to keep the mantle TV-free, so that it was not a focal point of the room," says Valencia. "We opened up the passage to the kitchen to give the home a modern layout and added a built-in TV/media cabinet (on the left wall)."
White paint considerably brightens up the space, and now the living room overlooks the pool.
At one end of the tiny home is the living area, with seating on casters for mobility and a lofted bed. Storage has sliding doors for access and covers the wheel well; the leaves of the cabinet can also be flipped horizontally to create a table. The lofted bed can be lowered with the push of a button, and a coffee table doubles as a step stool.
The light-filled living area includes a Le Corbusier leather chair and a caned lounge chair. A door on the far wall opens up to a balcony space.
Radiant floor heating, a high-efficiency boiler, a heat recovery ventilator, and a convection wood stove work to conserve energy.
The row of storage continues into the living area. The sofa and ceramic coffee table are both from French designer Christophe Delcourt. The gray wall lamp is from Le Corbusier and the paper lantern is by Isamu Noguchi.
In the living room, the wood and concrete shell is accented with a steel stair railing and a window wall with a Mondrian pattern in the glazing.
The view from the kitchen.
Large living spaces embody modern comfort.  A stone clad wood-burning fireplace, lush furnishings in rich colors, soft textiles, and custom built-ins create a retreat worth staying in.
Living room from loft with the fought over Nirvana sectional by Article.
A lounge is furnished with a Mags Soft sofa, an Ella coffee table, and a pair of Ray Lounge Chairs by Foersom Hiort-Lorenzen, all from Hay, and a Wow ottoman and tabletop by Pedrali.
Inside the unit, Robb (Robb Studio) and Bishop (Studio Gild) inherited several attractive features: 14-foot ceilings, exposed concrete, and a fireplace set within the original chimney stack of the building. The primary goals included making the kitchen more prominent within the home— it was moved forward to engage more acutely with the dining and living room spaces—and to properly showcase the client’s art collection (much of which, including an eight-panel painting by Matt Mullican that stretches across nearly an entire wall).Add a caption
All furnishings were purchased on a budget. The rug and Friheten sleeper sectional in the living room, the Luftig oven hood, Norrsjön sink, Sektion cabinetry, and countertop in the kitchen, and the small dining counter with Glenn bar stools were all sourced from IKEA.
The original home occupies a prominent hilltop overlooking Silicon Valley and faces into the pristine rolling hills of a nature preserve at the end of the house receiving the new addition. Taking cues from dominant natural elements of the surrounding densely wooded hillside – boulders, bark, and leaves – SaA created a two-story addition with the visual weight needed to anchor the long axis of the extended original house. Against this, the architects balanced steel-framed stair treads and awnings that cantilever from minimal structural supports as if leaves from a slender branch.
Original tongue-and-groove pine boards, restained a warm chestnut hue, run horizontally to the ceiling. The residents layered gray sheepskin rugs on top of wool berber carpeting, installed by Joseph Velletri’s Sons.
A lesson in efficiency, this flexible, 237-square-foot apartment in Slovakia uses custom-made storage and furniture to its full advantage.In Trnava, Slovakia, a young couple enlist local studio Minimalic to renovate a small space with a budget of €15,000, or about $17,400. 
The emphasis lies on simple, natural materials that are easy to clean: poured concrete floors that are painted white, natural oak veneer wardrobes, cement-bonded particle board, and a Cor-Ten steel entry door and shower.
The house is like an anthology of modern design, spread out across 4,300 square feet. In the formal living room alone, there’s a Japan chair by Finn Juhl, a Hang-It-All rack by Charles and Ray Eames, a Scissor chair by Pierre Jeanneret, a Wiggle stool by Frank Gehry, and an Akari lamp by Isamu Noguchi. George began his collection in the 1990s with a pair of Paul McCobb stools, which sit near the fireplace.
The family room features custom-designed furnishings by the homeowner using exotic wood slabs.

The modern living room is one of the busiest spots in the house. It is where family and friends alike gather to share stories, watch movies, read, and unwind. As you'll find in the projects below, there are endless ways to configure a fresh living space with modern options for chairs and sofas, sectionals, end and coffee tables, bookcases, benches, and more. Innovative fireplaces add a touch of warmth.