54 Living Room Sectional Storage Coffee Tables Design Photos And Ideas

When OSSO Architecture first began renovating this loft in a Brooklyn paper factory, it hadn’t been touched since the 1980s. Owner Malik Ashiru says the project achieved his goal of “a big, open space where people could come in and not feel cramped.” The formerly constrained spaces in the 1,400-square-foot, two-story apartment have been reconfigured into an open-plan living space with an office on the first floor and a loft guest bedroom above. On the second floor, the primary bedroom and bath open up to a rooftop terrace. Level changes delineate different spaces in the open-plan first floor, which is stylishly furnished with Ashiru’s midcentury furniture and artwork collected from his travels around the world.
Living Room
In this sprawling ranch, every guest will have an individual experience. Each of the three bedrooms have been decorated with period furnishings and have a different theme. For a communal experience, cook together in the modern kitchen with quality appliances.
"The clients really didn't want the TV to be the main feature of the living room, so we designed the piece with sliding panels to give the flexibility to hide the TV and reveal a bookshelf in the closed position," explains Peake.
Custom metal shelves display books. The flooring throughout is white oak, and its color syncs nicely with the tones in the brick—inside and out.
The project team excavated a portion of the backyard to create a sunken patio that seamlessly meets the grade of the interior living spaces. The interior flooring is large-scale honed basalt tile (24" x 48" in size), which becomes 24" x 48" flamed basalt tile at the exterior patio.
The built-in sofa anchors the living room and faces the existing fireplace. The Leather Oval Chair with a red steel base sits off to the side, and the coffee table was fashioned by attaching vintage steel legs to another tile sample board.
Plenty of natural light comes in via the rear glass wall.
A look at one of two bedrooms located in the loft area. Windows frame views of the surrounding landscape and brighten the space with the warmth of natural lighting.
At a 1954 midcentury home in the West hills of Portland, Penny Black Interiors deftly updated the residence with standout cabinetry, carefully-selected tile, and wallpaper galore. The renovation balanced preserving the home's innate character and updating its function for modern life.
Add/Subtract House by Matt Fajkus Architecture | Photo by Charles Davis Smith
In the living room, a large built-in sectional with integrated storage frees up floor space and can accommodate more people than freestanding furniture, which would chop up the interior.
Living room to study
All of the window glass needed to be replaced, but the lancet-style at the top retains the building’s character, while the bottom sill was dropped down several feet. The blue velvet couch is from Maison Corbeil.
A two-sided fireplace cozies up the living room and dining room. The vintage, blue-and-white couch was refurbished by Paul Tetreault & Fils.
The former gallery was enclosed in order to create space for two guest bedrooms and a bathroom upstairs. An elevated walkway stretches over the former nave and leads to a master suite opposite, separated from the other bedrooms for privacy.
The former dining room was converted into a sitting nook just off the living room, which the family now affectionately refers to as the "parlor.
Family room with yellow Wink chair, navy rug and custom sectional.
The lower-level family room has a wet bar, a kitchenette, and doors leading to the backyard.
The TV nook sits just off the living room. Built-in shelving flanks a cozy fireplace.
The light-filled living area includes a Le Corbusier leather chair and a caned lounge chair. A door on the far wall opens up to a balcony space.
Radiant floor heating, a high-efficiency boiler, a heat recovery ventilator, and a convection wood stove work to conserve energy.
An L-shaped couch delineates the TV lounge room.
In the living room, the wood and concrete shell is accented with a steel stair railing and a window wall with a Mondrian pattern in the glazing.
The view from the kitchen.
A large living space combines the best of all elements: exposed truss, steel framed windows, wood accents, simple pendant light,  and mod furnishings.
The main room is conceived as a series of revolving scenes, bracketed by cabinets and a wall of FilzFelt, layered in panels to dampen sound.
Graham Hill, a sustainability advocate whose TED talks have delved into the benefits of living small, put his own lessons into practice at his 350-square-foot apartment, which he shares with his partner and two dogs. Quick transitions, like drawing the FilzFelt curtain, convert the living space into a bedroom.
Walnut storage, both open and closed, frames a black-painted wall with a fireplace at its center. The wall treatment can also hide a future television. "A dark wall is a great way to keep a large screen from feeling like a big black hole on the wall," notes the firm.
Large living spaces embody modern comfort.  A stone clad wood-burning fireplace, lush furnishings in rich colors, soft textiles, and custom built-ins create a retreat worth staying in.
The home has been outfitted with the Crestron Home Automation system throughout.
A Noguchi coffee table in the living lounge.
Living room from loft with the fought over Nirvana sectional by Article.
The living area now feels open and bright and showcases the couple’s appreciation for furniture design and artwork. The family opted for a Camber sectional and rug from Design Within Reach, coffee table from Steven Alan Home, and replica Eames Lounge to outfit the space.
A lounge is furnished with a Mags Soft sofa, an Ella coffee table, and a pair of Ray Lounge Chairs by Foersom Hiort-Lorenzen, all from Hay, and a Wow ottoman and tabletop by Pedrali.
Inside the unit, Robb (Robb Studio) and Bishop (Studio Gild) inherited several attractive features: 14-foot ceilings, exposed concrete, and a fireplace set within the original chimney stack of the building. The primary goals included making the kitchen more prominent within the home— it was moved forward to engage more acutely with the dining and living room spaces—and to properly showcase the client’s art collection (much of which, including an eight-panel painting by Matt Mullican that stretches across nearly an entire wall).Add a caption
The sunny double height living space features custom concrete tiles,  plaster walls with built-in niche storage, and a custom slatted wood door leads to an indoor storage area.
Original tongue-and-groove pine boards, restained a warm chestnut hue, run horizontally to the ceiling. The residents layered gray sheepskin rugs on top of wool berber carpeting, installed by Joseph Velletri’s Sons.
In the living room, a vintage Danish chair faces a sectional upholstered  in Knoll fabric. The Nelson Ball clock is from Vitra and the throw pillows include a Jonathan Adler Seahorse design. Acacia flooring from Reward Hardwood Flooring was used throughout.
-
Santa Monica, California
Dwell Magazine : July / August 2017
Remodeled by resident and interior decorator Jill McCoy and her husband David Hassall with the help of architect Paul Molina, the open-plan living space opens to a small outdoor area. French doors and a wall of windows bring in light. An Eames lounge chair and a Noguchi table add a modern sensibility.
A lesson in efficiency, this flexible, 237-square-foot apartment in Slovakia uses custom-made storage and furniture to its full advantage.In Trnava, Slovakia, a young couple enlist local studio Minimalic to renovate a small space with a budget of €15,000, or about $17,400. 
The emphasis lies on simple, natural materials that are easy to clean: poured concrete floors that are painted white, natural oak veneer wardrobes, cement-bonded particle board, and a Cor-Ten steel entry door and shower.
The house is like an anthology of modern design, spread out across 4,300 square feet. In the formal living room alone, there’s a Japan chair by Finn Juhl, a Hang-It-All rack by Charles and Ray Eames, a Scissor chair by Pierre Jeanneret, a Wiggle stool by Frank Gehry, and an Akari lamp by Isamu Noguchi. George began his collection in the 1990s with a pair of Paul McCobb stools, which sit near the fireplace.
The family room features custom-designed furnishings by the homeowner using exotic wood slabs.

The modern living room is one of the busiest spots in the house. It is where family and friends alike gather to share stories, watch movies, read, and unwind. As you'll find in the projects below, there are endless ways to configure a fresh living space with modern options for chairs and sofas, sectionals, end and coffee tables, bookcases, benches, and more. Innovative fireplaces add a touch of warmth.