125 Living Room Ottomans Floor Lighting Design Photos And Ideas

The open-plan living space is anchored by a black brick fireplace with a sleek modern profile. Muddox makes the commercial wire-cut thin bricks in ebony with liquid black added to the mortar mix. The Studio Floor Lamp is from Schoolhouse.
The reverse floor plan and extensive glazing provide natural light where it is needed most.
Alpine Noir by Casework
An entire wall opens up to the landscape for streamlined indoor/outdoor living.
La Vinya, PGA Golf Resort | Studio RHE
Stonco wall-mounted lights and WAC lighting add an industrial touch to the bright and airy living room. The floor lamp is by Ligne Roset.
In the living area of actor Vincent Kartheiser’s Hollywood cabin, redesigned by Funn Roberts to maximize every last inch of space, an Eames lounge chair and ottoman mix with a couch and coffee table by Cisco Home from HD Buttercup. The table in the main room is from West Elm.
The living spaces of house, built in 1972 or 1973, were originally divided into three—a kitchen, living and dining area, and an atrium (previous owners had covered the atrium with a roof). "The new owners wanted the interior space to flow as one, so we removed the glass doors and solid walls separating the enclosed atrium from the kitchen and living room," principal John Klopf says. "Some structural posts needed to remain to hold up the roof, but overall the space was opened up almost completely. The floor was leveled, and the plan freed up." The rainbow print is a 1960s Herman Miller trade poster, and the Vitamin Water print by a New York artist. A Sapien book tower from Design Within Reach sits next to the TV. The sofa is IKEA.
More Japanese minka than Sears Roebuck, this kit home in the Bay Area—complete with a meditation room—provided the right bones for a renovation.
The guest quarters include a spacious living area that opens up to a private deck with a glimpse of a plunge-sized swimming pool and spa.
The open loft space above is filled with simple furnishings, colorful artwork, and rich textiles.
The open-concept living space is filled with natural light.
Formerly the site of a French polishing company in the 20th century, this building in Clerkenwell, London, was converted by Chris Dyson Architects in 2015 into a residence with an expanded basement and triple-height living space that allows a dramatic feature staircase to take center stage.
On the lower level is the living lounge where Falck can relax and look out at nature through a massive window that is spread across the two floors.
The light-filled living room, with its view of the Manhattan Bridge, gets extra wattage from an Anglepoise Giant lamp. A pair  of Talma armchairs by Moroso face  a walnut coffee table designed  by Dash Marshall and constructed  by Harlem Built. The daybed  was also fabricated by Harlem Built, from a drawing by Rachel.
This bright suite features a furnished balcony.
Subtle lighting gives the living room a cozy glow at night.
The wooden beams on the ceiling have been left exposed to add warmth and color to the otherwise simple white color scheme.
The wood-paneled ceiling is surrounded by walls of glass. The decorative window screens are actually water-cut aluminum copies of the original plastic ones.
Laurier Blanc acrylic glass Hekla Side Table & Stool, embedded with burnt wood truck, with accents of resin, compliments the Taylor Forest club chair, beneath the Amir Zaki waterfall photograph.
The lower level features a bonus family room with a wall of built-in media cabinetry.
The two bedroom suites resemble a modern take on a classic mountain cabin. Large windows and a private balcony allow guests to soak in the views while sinking in their private suite surrounded by artisan decor.
Elements of the American West blend with natural materials and rich textures to create a warm, welcoming retreat that celebrates great design.
Competition: Modern Farmhouse
In contrast to the bright interior colors that originally dressed the home in the 1950s, the Bergren Residence now has a more restrained and subdued appearance that highlights the material palette.
The building was constructed with energy-, water-, and resource-efficient materials, as well as with materials and systems that reduced indoor air pollution.
A non-load bearing window wall—a characteristic feature of Usonian houses—dominates the living room.
The vaulted tongue-and-groove ceiling and brick fireplace have both been painted white, a choice that further brightens the open-plan living space.
Expansive walls of glass bring a strong sense of the outdoors in.
“We designed a column-free interior space for the entire upper floor, indoor and outdoors, to connect the spaces. This structural approach, which includes outdoor space in the span of a roof system, is unusual. The seven sliding glazed panels at the rear and corner of the house allow it to open up onto large exterior spaces,” says McLeod.
Artwork by local artists can be found throughout the communal spaces and individual rooms.
Living Room Area Interior Design,  Loving the Velvet couch
A Bensen chair and shelves, along with a Diurne carpet from Salari, sit in the den.
A lavish, velvet-upholstered red sofa in the living room.
Over the last decade, architect Francine Monaco and her husband, David Bauer, have filled their bungalow on Long Island with rare furniture, art, and antiques. In the living room, midcentury Danish chairs join a camel saddle covered with an alpaca hide, used as an ottoman. Francine had round “lily pads” cut from gingham-patterned carpeting.
The living room is anchored by a wood-burning stove. The sofas in this room are by Ligne Roset.
Unité d'Habitation in Marseille, France
The new addition had to flow seamlessly into the more traditional spaces of the home.
Viridian '
SysHaus completed their first project—a 2,217-square-foot, single-story home in  São Paulo—in collaboration with local architecture studio Arthur Casas Design, who was responsible for the furniture selection, utility systems, finishes, and interior accessories.
The houses are equipped with rainwater capture and reuse mechanisms, and photovoltaic panels for solar energy.
Double height living space opens to the North. The use of reclaimed bricks adds textural diversity.
The living room takes full advantage of the homes' stunning views.
The upper level is home to the dining room, living room, and kitchen.
By redesigning the entire layout, Hope was able to create a more open concept, featuring a bright and airy atmosphere.
The kitchen and living area are connected to a small sun-drenched balcony.
"We are able to...take full advantage of the northern orientation, introducing passive solar design techniques, which allows the design to maximize its thermal efficiency," says MODO founder Michael Ong.
White shelving blends in seamlessly with the crisp, white walls.
Here is a peek at the living room looking toward the entry.
The vaulted ceiling adds an expansive airy feel that the original home lacked. Now, the wall of windows perfectly frames the gorgeous overlook.
A vintage Womb Chair was reupholstered with a nubby custom fabric from Cowtan & Tout. The floor lamp is from Atelier de Troupe, and the rug is a vintage Moroccan flatweave.
In the living area, Mori pendants by Rich Brilliant Willing hang above an Erased Heritage rug by Jan Kath.

Photo courtesy of Tobias Laarmann
#livingrooms #trapeze #Turkishrug #Eames #lounge #chair #roomandboard  #light #Victorian #SanFrancisco
#midcenturymodern #Eames #HermanMiller #lounge #chair #livingrooms #U-vola #speakers #EliteAudioSystems #GretchenRice #KevinFarnham

The modern living room is one of the busiest spots in the house. It is where family and friends alike gather to share stories, watch movies, read, and unwind. As you'll find in the projects below, there are endless ways to configure a fresh living space with modern options for chairs and sofas, sectionals, end and coffee tables, bookcases, benches, and more. Innovative fireplaces add a touch of warmth.