285 Living Room Lamps Floor Lighting Design Photos And Ideas

Rug designer Nani Marquina and photographer Albert Font created their home in a peaceful corner of the Spanish island of Ibiza. In their living room is a pair of kilim-covered chairs by Philippe Xerri, a chest of drawers by Piet Hein Eek, and a handmade Tunisian rug that provides bursts of color amidst the overall color scheme of white, ecru, and cream.
A view down from the loft into the expansive space. Rafters and joists frame the pitched roof, while built-in cabinetry runs down both sides of the open living and dining room.
An ingenious small-space solution turns a wall into a sitting area.
A central feature of the space are the stacked stone walls, which line all three sides of the room and feature original inscriptions from local workers.
On the opposite side of the entry hall is the living room. A double fronted log burner sits within the stone chimney at the center of the space.
The star of the home is a two-story garden room. A wall of floor-to-ceiling windows ushers sunlight into the voluminous space, from which several other living areas branch off.
In lieu of a casserole, we propose gifting these colorful toys, soothing balms, and adorable accessories to your family, friends, and acquaintances who are totally ready to rock parenthood—but could maybe use a little help.
All of the home's signature windows and doors are still intact, as is the rich original Birch paneling and post-and-beam construction. An atypical VCT tile lines the interior flooring.
Soaring ceilings continue into the airy upper-floor living room, complete with large, north-facing windows and an anchoring exposed brick fireplace.
Steps away from the formal dining area is a light-filled two-story living room, which looks up to an open family room on the second level.
Anchored with an ash accent wall with a built-in daybed, the midcentury-inspired living room features a Living Divani modular sofa and Tech Lighting pendant lamps. On the left is the custom double-sided bookshelf covered with acid-etched glass that divides the living space from the bedroom hall.
Floor-to-ceiling glass in the living room makes it feel as though the room merges with the natural setting.
Midcentury completists score the ultimate catch: a 1959 post-and-beam fixer-upper in which to showcase their sprawling collection.
The open-plan dining and living areas, awash in natural light.
Once barrels were manufactured here for a London brewery. Now a bright, modern home exists, transformed by Chris Dyson Architects. The basement was expanded, and the mezzanine floor removed to create a triple-height living space. A living wall designed by Scotscape in the dining area, roof terrace, and outdoor shower connect tenants to the outdoors.
The home is filled with magnificent features—such as 10-foot-wide motorized windows that frame breathtaking views in three directions.
The vertical fins allow light and air to pass into the pavilion, while providing some protection from the elements.
Burrow offers affordable sofas that don't sacrifice on quality. Many of their designs are fashioned from genuine leather.
A collection of artful furnishings rounds out the scheme in Loft Ninho. The cool gray Saccaro sofa and rug by Domdaqui Tapetes balance out the wood tones, while a spectrum of green accents, starting with the mint trim, bring welcome pops of contrast.
Originally built in 1949 by Richard Neutra, Alexander Ban, and Josef Van Der Kar, the Millard Kaufman Residence is located in the Hollywood Hills of Los Angeles, California.
Edgeland House, built on a cliff-top lot in Austin by architect Thomas Bercy for lawyer and writer Chris Brown, is topped by a living roof that helps it blend into the landscape. The concrete, steel, and glass house is divided into two distinct public and private halves.
In the sitting area next to the bedroom wing, the exterior panels take the form of interior bookshelves. Framed with glass above, below, and between, the shelves allow nature to peek through.
The couple purchased the living room’s H.W. Klein chairs with the house. Another existing piece was the mezzanine’s daybed, designed by Peter Hvidt and Orlando Mølgaard Nielsen. An original floating staircase leads to the mezzanine and then up to the second floor. The open, straight-forward spaces speak to one of Christian’s guiding principles: “Simplicity is the key,” he says.
Floor lamps by Philippe Starck for Flos.
The living area—or “dance floor,” as the Womersley family called it—has an expansive feel, thanks to high ceilings and full-length windows.
Oiled oak was used for the cladding of the walls, ceiling, floor, and built-in furniture. The gabled windows and expansive glazing allow natural light to flood throughout.
The former dining room was converted into a sitting nook just off the living room, which the family now affectionately refers to as the "parlor.
The living area features vaulted ceilings and a lofted second floor.
The entirety of the Parker Palm Springs—including its retro lobby—was conceived by none other than legendary designer Jonathan Adler himself.
The wood paneling continues all throughout the home, creating a stylish, uniformed aesthetic. The living area contains a plush couch, as well as built-in closet space and shelving. The small bedroom is located toward the back, featuring a nicely sized window that opens up to a smaller deck. The bathroom is also sited in the back.
Despite its small size, the houseboat's well-established layout makes efficient use of every square inch inside. With rustic wood-paneling, the home also has plenty of built-in shelving.
The den.
A dramatic mirror-paneled fireplace adds depth, and a wall of windows floods the space with sunlight.
Natural materials blend with contemporary furnishings in this unique, open living space.
The "library under the stars" features thousands of old books plucked from antique shops.
What had been Lukens’ bedroom now functions as a sitting room.
The renovation referenced original drawings and historic photographs, and was sensitive to the home's original design. The living room once featured built-in cabinets and a sofa, similar to the current configuration.
Soriano experimented with different building materials such as steel, glass, plywood, and cork.
The living room in the cabin melds contemporary furnishings with rustic elements like the Capital Lighting 4912BI-000 Pearson chandeliers.
Agora Fukuoka Hilltop Hotel & Spa in Fukuoka, Japan
Kyomachiya Hotel Shiki Juraku in Kyoto, Japan
The living room fully opens and extends to the terrace, allowing for indoor/outdoor living.
Pictured is the largest of the units, the "not-so-tiny home." Its two bedrooms anchor each end of the home, offering privacy. The homes feature 9-foot ceilings, and this unit can accommodate a king-sized bed.
The brick used in construction of the social structure were taken from a deconstructed factory once belonging to the homeowners.
The interior of the social side of the home was made to feel like a communal pavilion, with all of the activities grouped in one fluid space and clerestory windows invoking an open-air aspect.
The main level living space of Industrial Farmhouse by Christopher Simmond Architect Inc. is a transparent social hub for viewing the rural landscape. The house is situated to optimize views, as well as protect occupants from the blazing summer sun and stiff winter winds.
Inside, oak flooring and paneling reflect the colors of the natural surroundings. Large glass sliding doors bring the outdoors into the living room.
The outdoor wood-burning fireplace is placed inside the board-formed concrete wall. The floors are locally quarried Stanstead granite.
Architect Barbara Hill sits on a Casalino chair from Design Within Reach in the living room; on the wall is Quivers, a sculpture by her daughter, Claire Cusak. Collaborator George Sacaris made the stump table.
A variety of carefully placed windows fill the living/dining/kitchen unit with light while maintaining a sense of privacy.
The home's asymmetrical gabled roof defines the ceiling heights of the interior spaces.
The expansive wall of glass is broken by the wood-burning brick fireplace.
The home's post-and-beam construction leads the eye straight from the central atrium to the backyard on the opposite side.
The curve of the Mesh Mould wall creates a snug nook for the living room.
The formal living room is bright, airy, and flooded with natural light that streams through a trio of full-height French doors. The doors open the room to a trellis-shaded brick terrace. The space is anchored by a grand fireplace and flanked by a formal dining room and a media lounge.
A Juliette balcony with double French doors allows the ocean breezes to fill this stylish retreat, which has high, vaulted ceilings.
Finding a wheelchair accessible home in New York City can be a challenge, but after a diving accident left David Carmel paralyzed from the waist down, Carmel knew he was looking for a home that was "accessible but not institutional." Working with Della Valle Bernheimer, they made an apartment that is both beautiful and accessible, with a lightweight sliding wall that closes off the bedroom from the living area.
The home's indoor/outdoor connection is strong.

The modern living room is one of the busiest spots in the house. It is where family and friends alike gather to share stories, watch movies, read, and unwind. As you'll find in the projects below, there are endless ways to configure a fresh living space with modern options for chairs and sofas, sectionals, end and coffee tables, bookcases, benches, and more. Innovative fireplaces add a touch of warmth.