98 Living Room Lamps Table Design Photos And Ideas

The chair and the fireplace in the living area are vintage, and the dresser is from Target.
After: The industrial accents were kept at the ceiling in a nod to its past. The city required interior insulation to fulfill code, which meant McCuen was unable to expose the more rough, industrial texture on the walls.
Built-in seating maximizes space in the living room, and old pin-up calendars that were found on site have been framed as decor.
In the living area and kitchen, materials such as concrete and ceramic tiles were chosen for affordability and durability. The angled skylight above the living room provides a void in the slab that could be utilized for a stair or ladder should a third story need to be added in the future.
The open-plan residential floor has been designed so that it can be easily adapted in the future. The joinery between the bedroom and the living space offers privacy without completely separating the two areas.
The impressive living room has polished concrete floors which are contrasted with a white ash plywood ceiling.
A hanging fireplace from Fireorb anchors the living area, where Book Totem and Peace Sign, both by Karen, are on display. A Graffiti pendant by Hubbardton Forge hangs over a custom table by Jed Dawson.
Living space
The space after renovations, with cantilevering cabinetry along the perimeter to preserve and protect Hall's original radiant heating vents in the windowsills—an example of his innovative solutions for meeting the space's functional needs.
Few changes were made to the living room space, which is warmed by natural light that pours in from clerestory windows along the rafters.
The open-plan dining and living areas, awash in natural light.
A mezzanine loft level provides extra floor space without increasing the home's footprint. Built-in bookshelves double as a guardrail for the lofted work space, accessed by a built-in ladder.
Originally built in 1949 by Richard Neutra, Alexander Ban, and Josef Van Der Kar, the Millard Kaufman Residence is located in the Hollywood Hills of Los Angeles, California.
The open floor plan, which blends dining and living spaces, is ideal for family or friendly gatherings. The 20-foot ceilings give the home a loft-like feel.
The entirety of the Parker Palm Springs—including its retro lobby—was conceived by none other than legendary designer Jonathan Adler himself.
Pictured is the largest of the units, the "not-so-tiny home." Its two bedrooms anchor each end of the home, offering privacy. The homes feature 9-foot ceilings, and this unit can accommodate a king-sized bed.
Living, dining, and kitchen spaces flow into one another in the soaring great room. Here, the Sacramento firm placed new, polished concrete slabs over the original ones to alleviate unsightly cracks.
Berk melds inky tones with organic elements for a modern yet warm aesthetic.
A variety of carefully placed windows fill the living/dining/kitchen unit with light while maintaining a sense of privacy.
The home's asymmetrical gabled roof defines the ceiling heights of the interior spaces.
Finding a wheelchair accessible home in New York City can be a challenge, but after a diving accident left David Carmel paralyzed from the waist down, Carmel knew he was looking for a home that was "accessible but not institutional." Working with Della Valle Bernheimer, they made an apartment that is both beautiful and accessible, with a lightweight sliding wall that closes off the bedroom from the living area.
Alchemy Builders installed the roof and windows using traditional materials and building methods.
Warm wood finishes up the snug factor.
The energy-efficient Dickerman Residence by Richard Pedranti Architect boasts warm wood ceilings, midcentury-inspired furnishings, and a stately stone fireplace.
cozy by the fire
A Zuo Tanner floor lamp in matte black over a Verona Home Promesa Danish wood accent table melds the dining space with the living area.
The corner living/dining room offers both north and east exposures with Central Park and city views.
The To Be One and Lean On Me floor lamps in the lounge area are by OKHA.
The light-filled lobby, located in the basement, is at once industrial and warm.
Rows of globe lights featured throughout the rooms cast light in all directions—including up at the ceiling.
The design consists of pieces with a masculine edge in neutral tones, with focused pops of color inspired by views out the windows of nearby buildings.
Ranging in scale from 300–600 square feet, the living spaces provide all the necessities of a contemporary urban dwelling.
The home has the feel of a time capsule.
Located in Portola Valley, California, this renovation of a William Wurster Ranch house began with a study of the home’s history. Inspired by original photos of the 1950s home, the renovation refreshed its significant architectural past without detracting from its Wurster essence.
When the husband-and-wife team behind Austin-based Co(X)ist Studio set out to remodel their 1962 ranch-style house, they wanted to update it to suit their modern lifestyles—as well as demonstrate the design sensibilities of their young firm. The original home was dim, compartmentalized, and disconnected from the outdoors. Architects Frank and Megan Lin opened up the floor plan, created an addition, and built an expansive back porch, using several reclaimed materials in the process.
Luceplan Counterbalance floor lamp and Ditre Italia sofa.
White resin was used for the flooring in the living room.
The roofs of both wings converge at the garden to create a continuous porch around the house.
Large windows surround the home to frame spectacular views of the outdoors and also bathe the interiors with natural light.
The post-and-beam construction is highlighted by the use of white paint against the ceiling's natural wood finish, creating a chic, modern look.
The minimalist interiors feature a mainly monochromatic palette with white walls and black surfaces, including the granite island top and window trim. Small pops of color help break up the color scheme.
Unité d'Habitation in Marseille, France
The floor in which the living and dining rooms are located on is made of reclaimed wood. The space takes on a midcentury vibe and has been furnished with pieces from Brazilian designers from the 1950s and 60s, such as Jorge Zalszupin and Sergio Rodrigues.
The Dining and Living Room

Photo courtesy of Tobias Laarmann
Photo courtesy of Coral von Zumwalt

The modern living room is one of the busiest spots in the house. It is where family and friends alike gather to share stories, watch movies, read, and unwind. As you'll find in the projects below, there are endless ways to configure a fresh living space with modern options for chairs and sofas, sectionals, end and coffee tables, bookcases, benches, and more. Innovative fireplaces add a touch of warmth.