204 Living Room Lamps Coffee Tables Design Photos And Ideas

Jaipur Zinfandel carpet.
Buble Blob sofa, Duke coffee table, and black leather Pelle Plus chair by Arketipo.
The living room encompasses white oakwood floors.
Large expanses of glazing visually connect the living room with the garden.
The roofs of both wings converge at the garden to create a continuous porch around the house.
In contrast to the bright interior colors that originally dressed the home in the 1950s, the Bergren Residence now has a more restrained and subdued appearance that highlights the material palette.
Sottsass designed much of the inside furniture, including the vintage Hawaiian Koa lounge chairs and Hyatt side tables.
Handcrafted décor, folk pattern textiles, and contemporary furniture combine with warm wooded floors to create a beautiful, serene, and down-to-earth retreat.
The post-and-beam construction is highlighted by the use of white paint against the ceiling's natural wood finish, creating a chic, modern look.
The open-plan living room features expanses of glass, integrating the lush surroundings into the bright and airy space.
In the main living areas, the concrete slab floor was scored and given a coat of white resin.
Canny 'The New' Formal Living Room
Unité d'Habitation in Marseille, France
The primary living space is located at the corner of the condo offering views to downtown.
The upper level is home to the dining room, living room, and kitchen.
When Studio Tack was brought on to revive the 1960s structure, they set out to showcase the history and charm of the property—but to do it through a modern lens. They preserved the eccentricities that make the property so special, but brought it into the modern world with fresh new furnishings, updated materials, and a relaxed, bohemian vibe.
Materials enhance this natural connection, reflecting the silvery hues of the overcast sky of the Pacific Northwest and tying the building to the forest floor.
A minimalist staircase links the living room to the upper level.
What can't be obviously ascertained from this sleek reading chair? How the Northern sunlight warms the concrete slab floor in winter to help maintain a consistent internal temperature, "regularly achieving 25 degrees Celsius without heating in winter," said the architects. "It was important to create a space where the occupants could enjoy the summer warmth, as well as remaining at ease during the cold Ballarat winters."
In the living room, the horizontal lines of the timber beams at the ceiling echo the bespoke cabinetry that surrounds the gas fireplace. The dining room pendant is the Gubi Semi Pendant.
"I prefer to think of it as a lower level because it no longer has the feel of a basement," explains Silver. A large picture window lets in lots of natural light and frames an atrium filled with succulents.
The opening to the dining area has been increased, and the square footage added to the original footprint has allowed for a grand staircase that now connects the lower level.
Silver opened up and vaulted the ceiling, which instantly created a bright and airy, modern interior. He also centered the picture window and added sliding doors that lead out to two separate outside patios.
The open plan was designed for family gatherings and easy entertaining.
The floor in which the living and dining rooms are located on is made of reclaimed wood. The space takes on a midcentury vibe and has been furnished with pieces from Brazilian designers from the 1950s and 60s, such as Jorge Zalszupin and Sergio Rodrigues.
The vaulted ceiling adds an expansive airy feel that the original home lacked. Now, the wall of windows perfectly frames the gorgeous overlook.
The double-height space includes a built-in reading nook, a coffee cubby, a minibar, and cupboards stacked high with board games.
The Dining and Living Room
In the main living area, designer Delta Wright of Curated paired vintage finds with the owners’ existing furniture. The lighting, including the Ukiyo G ceiling light by Manuel Vivian for Axo Light, is from Lumens. Photo by Coral von Zumwalt.
Bornstein’s living room features an intriguing collection of furniture. The sofa is made by Swedish manufacturer Ire. The 1970s wood burner was a secondhand store find, and the wood table, by Bruno Mattson, was found in a bin at a recycling station. He inherited the lounge chair from his parents.
Old Herman Miller posters hang on a nearby wall. In the living room, a yellow fiberglass stool by Nanna Ditzel sits alongside a French chain-link floor lamp from the 1940s.
This iconic floor lamp from Serge Mouille alongside the Flow S4 Pendant, designed by Nao Tamura, inspired by the reflections of the Venetian cityscape, are both stylish standouts.
In a small seating area at the base of a two-story tower, Oslo chairs and sofas by Anderssen& Voll are paired with Around tables by Thomas Bentzen, all from Muuto. The lamp from Svenskt Tenn was designed by Josef Frank in 1938.
Designed by Frank Lloyd Wright and built in 1955, the Louis Penfield House is a 1,730-square-foot, residence in Lake County, Ohio, that has details like ribbon windows, “goutenjou” coffered ceilings, and a floating wooden staircase inspired by Japanese minimalism.
Photo courtesy of Coral von Zumwalt
#midcenturymodern #Eames #HermanMiller #lounge #chair #livingrooms #U-vola #speakers #EliteAudioSystems #GretchenRice #KevinFarnham
An overview of the spaces.
City views courtesy of large windows which also provide ample natural light.
This half of the living room opens to the dining room area.
The living space opens to the patio and pool area.
An open plan kitchen, dining and living room features high wood-paneled ceilings and plenty of natural light.
014.CASA PEX
Partitioned off from the living room with glass and iron the home office is integrated into the space.
The open layout on the main level includes the living room with a fireplace, the dining room, and the kitchen.
The stunning canyon views can be enjoyed from all four levels of the house.
A Honka Fusion log house is split into two separate living units with a shared entrance, Savukvartsi is energy efficient with very small carbon footprint.
Media Room
Architect Albert Lanier transformed Kay Sekimachi and Bob Stockdale's Berkeley Victorian into a bright, open-plan residence that holds a treasure trove of work done by the couple and their friends. A small bedroom is tucked in the back of the upstairs aerie.
Living room with furnishings by Article & custom wagon wheel table by Ovuud
Rooms don't come with televisions to encourage guests to disconnect (but don't worry—there's Wi-Fi). Pool Suites come with a private plunge pool.
Lodging at the hostel includes 12 suites that are outfitted with 65 custom-built beds tucked into handcrafted bunks complete with privacy curtains, a lamp, and plug. A communal "Romper Room" includes eight single beds tucked into handcrafted bunks, a California king-sized bed, sofas, three full bathrooms, and 1,000 square feet of space for those "rock star nights."
"There is a moment when the sun enters through the bathroom skylight when you can feel the stillness and calm settle over you," says Studio PCH founder and principal Severine Tatangelo. "That’s the sensibility we aimed to capture in the rooms, patios, and gardens that really makes Nobu Ryokan a retreat destination."

The modern living room is one of the busiest spots in the house. It is where family and friends alike gather to share stories, watch movies, read, and unwind. As you'll find in the projects below, there are endless ways to configure a fresh living space with modern options for chairs and sofas, sectionals, end and coffee tables, bookcases, benches, and more. Innovative fireplaces add a touch of warmth.