297 Living Room Lamps Design Photos And Ideas

Interior view East
When Studio Tack was brought on to revive the 1960s structure, they set out to showcase the history and charm of the property—but to do it through a modern lens. They preserved the eccentricities that make the property so special, but brought it into the modern world with fresh new furnishings, updated materials, and a relaxed, bohemian vibe.
A pink, sculptural staircase appears to float in the middle of the common area, demarcating the boundary between the living and dining areas, and connecting the two levels.
Materials enhance this natural connection, reflecting the silvery hues of the overcast sky of the Pacific Northwest and tying the building to the forest floor.
A minimalist staircase links the living room to the upper level.
What can't be obviously ascertained from this sleek reading chair? How the Northern sunlight warms the concrete slab floor in winter to help maintain a consistent internal temperature, "regularly achieving 25 degrees Celsius without heating in winter," said the architects. "It was important to create a space where the occupants could enjoy the summer warmth, as well as remaining at ease during the cold Ballarat winters."
In the living room, the horizontal lines of the timber beams at the ceiling echo the bespoke cabinetry that surrounds the gas fireplace. The dining room pendant is the Gubi Semi Pendant.
"I prefer to think of it as a lower level because it no longer has the feel of a basement," explains Silver. A large picture window lets in lots of natural light and frames an atrium filled with succulents.
The opening to the dining area has been increased, and the square footage added to the original footprint has allowed for a grand staircase that now connects the lower level.
Silver opened up and vaulted the ceiling, which instantly created a bright and airy, modern interior. He also centered the picture window and added sliding doors that lead out to two separate outside patios.
White shelving blends in seamlessly with the crisp, white walls.
Thanks to the glazed partition, views from the living room continue directly into the kitchen area and bedroom.
The home's original structure can be viewed through the glass panels of the new unit.
The floor in which the living and dining rooms are located on is made of reclaimed wood. The space takes on a midcentury vibe and has been furnished with pieces from Brazilian designers from the 1950s and 60s, such as Jorge Zalszupin and Sergio Rodrigues.
The vaulted ceiling adds an expansive airy feel that the original home lacked. Now, the wall of windows perfectly frames the gorgeous overlook.
This area now makes a beautiful spot to curl up and read a book.
Bice also added a second master suite at the back of the house, which is accessible by a separate stairwell.
The double-height space includes a built-in reading nook, a coffee cubby, a minibar, and cupboards stacked high with board games.
A vintage 1950s credenza discovered in Paris supports three works by Aumas and two Sol LeWitt–inspired cubes used in one of his window displays. The daybed is an eBay purchase reupholstered in fabric from Kvadrat and the dark paint is from Dulux Valentine. Aumas found the photographer’s lamp at a Brussels flea market.
The Dining and Living Room
In the main living area, designer Delta Wright of Curated paired vintage finds with the owners’ existing furniture. The lighting, including the Ukiyo G ceiling light by Manuel Vivian for Axo Light, is from Lumens. Photo by Coral von Zumwalt.
Bornstein’s living room features an intriguing collection of furniture. The sofa is made by Swedish manufacturer Ire. The 1970s wood burner was a secondhand store find, and the wood table, by Bruno Mattson, was found in a bin at a recycling station. He inherited the lounge chair from his parents.
In the living room, guests gather on a matching ebony sofa and daybed from Hudson and a pair of Jorge Zalszupin lounge chairs. An Yves Klein coffee table—filled with the artist’s signature International Klein Blue pigment— provides a vivid burst amid otherwise organic tones. The walnut-and-bronze cabinetry is a custom design.
Old Herman Miller posters hang on a nearby wall. In the living room, a yellow fiberglass stool by Nanna Ditzel sits alongside a French chain-link floor lamp from the 1940s.
This iconic floor lamp from Serge Mouille alongside the Flow S4 Pendant, designed by Nao Tamura, inspired by the reflections of the Venetian cityscape, are both stylish standouts.
In a small seating area at the base of a two-story tower, Oslo chairs and sofas by Anderssen& Voll are paired with Around tables by Thomas Bentzen, all from Muuto. The lamp from Svenskt Tenn was designed by Josef Frank in 1938.
Designed by Frank Lloyd Wright and built in 1955, the Louis Penfield House is a 1,730-square-foot, residence in Lake County, Ohio, that has details like ribbon windows, “goutenjou” coffered ceilings, and a floating wooden staircase inspired by Japanese minimalism.

Photo courtesy of Tobias Laarmann
Photo courtesy of Coral von Zumwalt
#midcenturymodern #Eames #HermanMiller #lounge #chair #livingrooms #U-vola #speakers #EliteAudioSystems #GretchenRice #KevinFarnham
Thanks to the glass perforations connecting the first two levels of the home, the structure no longer suffers from a dark, gloomy interior. The team also incorporated a handmade steel staircase to link the ground floor to the basement.
“With a single contribution of natural light -- the windowed facade facing street -- the apartment is designed to be 'turned' towards this light, with its glass rooms. Elements holding the old garage function were kept as witnesses and graphic structures of the apartment,” says Pelcé.
The concrete ceilings and beams from the original garage were retained.
An overview of the spaces.
City views courtesy of large windows which also provide ample natural light.
The enclosed terrace now has a bar and a den-like area.
This half of the living room opens to the dining room area.
two sofas are placed back
The living space opens to the patio and pool area.
An open plan kitchen, dining and living room features high wood-paneled ceilings and plenty of natural light.
014.CASA PEX
014.CASA PEX
014.CASA PEX
Garden Avenue Renovation - Living Room
Partitioned off from the living room with glass and iron the home office is integrated into the space.
The open layout on the main level includes the living room with a fireplace, the dining room, and the kitchen.
The spacious open living/dining room has an original wood burning fireplace.
The stunning canyon views can be enjoyed from all four levels of the house.
A Honka Fusion log house is split into two separate living units with a shared entrance, Savukvartsi is energy efficient with very small carbon footprint.

The modern living room is one of the busiest spots in the house. It is where family and friends alike gather to share stories, watch movies, read, and unwind. As you'll find in the projects below, there are endless ways to configure a fresh living space with modern options for chairs and sofas, sectionals, end and coffee tables, bookcases, benches, and more. Innovative fireplaces add a touch of warmth.