110 Living Room End Tables Pendant Lighting Design Photos And Ideas

“With a single contribution of natural light -- the windowed facade facing street -- the apartment is designed to be 'turned' towards this light, with its glass rooms. Elements holding the old garage function were kept as witnesses and graphic structures of the apartment,” says Pelcé.
An overview of the spaces.
The living room takes full advantage of the homes' stunning views.
Furnished by interior designer Jonna Kivilahti, this compact, two-storey detached Honka Fusion home near lake Saimma in Mikkeli, Finland was inspired by the traditional steeped roof cottages of Denmark.
A Bend Sofa by Patricia Urquiola for B&B Italia commands one corner of the second floor; joining it is a Maria Preciosa coffee table by Etel Carmona.
A planter is integrated under the open staircase leading to the upper floor, and a skylight in the roof illuminates the stairwell.
Existing 102-foot-long beams were sanded down to the bare wood and treated with a natural wax finish, exposing detail such as the big hex bolts joining them together.
The wooded enclave of Trousdale Estates is an architecturally significant neighborhood above Sunset Boulevard that Dean Martin, Frank Sinatra, Groucho Marx, and Richard Nixon once called home.
The open layout on the main level includes the living room with a fireplace, the dining room, and the kitchen.
The Blue Dot sofa is from Restoration Hardware.
The front great room is intentionally public; the furniture-like wall (inspired by Mies’ Farnsworth house) creates privacy for all other rooms—even with no window coverings. No rooms have interior walls that connect with the outer perimeter of the house, echoing a design element of our 1958 E. Stewart Williams house in Palm Springs, CA.
The ceilings have been painted white creating a more expansive sense of space.
The tongue-and-groove ceiling is an authentic midcentury touch, while clerestory windows help keep the living area bright.
With original steel-framed windows, beamed ceilings, warm wood-paneled walls, and a gracious floor plan it makes for a wonderful entertaining space.
A large modernist vacation home in Comporta, Portugal.
Fabricwood Xtra Herman Miller
Family Room
Living Room Looking into Entry Way
An inviting lounge area for guests to gather and enjoy.
In the living room, Samuel painted the exposed wood and stonework to unify the space and let the original texture step forward. (The wood had been painted already by previous owners.) A custom ten-foot sofa sits below the window and the green canvas armchairs are from Urban Outfitters.
An Italian architecture studio offers an updated take on the vacation cabin. 
It's an ideal setting for a getaway: rolling hills dotted with villages and castles in Italy's Oltre Po Pavese region. A young Milanese couple wanted a small vacation home on their 3000-square-meter lot there—and 35a Studio delivered, by way of this 120-square-meter cabin decked out in textural concrete and strategically accented with wood.
A neutral palette for furniture keeps the interior feeling light and sun-drenched.
Living Level
This box structure creates a second, lower ceiling above the living lounge.
The clients selected a Coral pendant light by David Trubridge Design for the center of the room. Their souvenir from Norway, a reindeer pelt, is spread out in front of Eames Molded Plywood Lounge Chairs with metal bases from Herman Miller. The wood-burning stove is a Monet from HWAM.
To evoke the structure’s past as a horse stable, and provide options for the use of the space, Schaer and his team employed Sing Core sliding barn doors mounted on Krownlab’s Axel hardware. The sliding track runs the full width of the building, allowing residents to open or conceal a bedroom, kitchenette, and entrance to an adjacent 530 square-foot garage, all depending on how the spaces are being used. The kitchenette, seen left, features a Kraus sink and a chrome Grohe Concetto faucet.
The renovated stable's living room is extra bright thanks to walls painted with Benjamin Moore’s Atrium White and reflective polished concrete floors. The latter conceal a radiant heating system.
#livingroom #interior #modern #architecture #modernarchitecture #minimal #indoor #outdoor #indooroutdoor #SaarinenWombChair #wombchair #Knoll #Eames #Eameschair #chair #RoomandBoard #Wohlert #pendantlights #LouisPoulsen #NewHaven #Connecticut
The interior of the space is filled with natural light thanks to the vaulted ceiling. The owner's work space resides in an upper loft, a volume highlighted by salvaged wood panels.
Dwell, March 2015; Historic Details and Playful Modernism Meet in this Stunning Barcelona Flat
Entering the house.
In the living room, layers of plaster were removed to expose the original brick fireplace surround, and a brick step was added; the black metal gas insert is by Heat & Glo. Tablo Tables from Normann Copenhagen sit on a rug from Safavieh, and the light fixture was designed and fabricated by Nathan Warner of Warbach.
-
Denver, Colorado
Dwell Magazine : September / October 2017
Built-in storage solutions and floating shelves provide ample storage in the main living space.  Homerwood Hickory flooring and exposed structure reach outwards to the views beyond.
A Town and Country Fireplace anchors the living room, providing a warm space to enjoy the views of the outdoors.
The light near the roof deck is by Roll & Hill
Vintage pieces furnish the library, which occupies the ground floor of the modular addition.
Paired with a lime rendered staircase, a gray Moreau sofa by Pinch and vintage yellow side tables offer bright contrast to the living room’s limestone walls and timber frame. The couple laid some 20,000 pieces of reclaimed oak to create the floor’s herringbone pattern.
The double-height great room encompasses much of the completely renewed section in the middle of the home—which includes the living, dining, and kitchen spaces. Since the existing floor slabs had cracks in them, Jay and Melissa floated new concrete floor slabs over the existing. They replicated the original as close as possible, and polished the final result.
Sideboard from One Kings Lane
Built in wood shelving sits below clerestory windows, opposite a large brick fireplace with a sculptural chute.  Expansive windows provide views of the Bay beyond.
Continuous clerestory windows provide views out into the surroundings at all edges. The butterfly roof appears to hover atop the structure.

The modern living room is one of the busiest spots in the house. It is where family and friends alike gather to share stories, watch movies, read, and unwind. As you'll find in the projects below, there are endless ways to configure a fresh living space with modern options for chairs and sofas, sectionals, end and coffee tables, bookcases, benches, and more. Innovative fireplaces add a touch of warmth.

Get a Daily Dose of Design

Sign up for the Dwell Daily Newsletter and never miss our new features, photos, home tours, stories, and more.