195 Living Room End Tables Ceiling Lighting Design Photos And Ideas

An entire wall opens up to the landscape for streamlined indoor/outdoor living.
The main living areas of the 2000-square-foot home flow into one another and take advantage of the sea views. The deep frame around the doors to the pool modulates sunlight and privacy. The couch is from B & B Italia.
La Vinya, PGA Golf Resort | Studio RHE
White walls allow for the natural light to really illuminate the space while soft colors prevent the space from looking one-dimensional.
Radiant floor heating, a high-efficiency boiler, a heat recovery ventilator, and a convection wood stove work to conserve energy.
The furniture, the hand rail, the ladder, the HVAC box, and the sofa/bed combo are made of walnut.
"We needed furniture that could be easily wiped down and rid of sand from the beach and dirt from our hikes; a leather sofa was a must," she says. Jorie added a daybed to the living area as an extra space to sleep, if needed.
Massive glass doors slide open and connect the tasting room to the Napa landscape.
The interior of the tasting room is outfitted with Eero Saarinen-designed chairs, North African rugs, Douglas fir siding, and a terrazzo floor.
A dated property in the mountains of Big Bear, California, is upgraded to highlight its stunning A-frame design.
The open-plan living space provides a front-row seat to the spectacular scenery, which is framed by floor-to-ceiling sliding doors that further integrate the outdoors.
The central fireplace anchors the open-plan living space and serves as a divider between the rooms. Mahogany-framed sliding doors lead out to the deck. The living space features oak floors throughout.
The elegant space is anchored by a brick, wood-burning fireplace.
The floor-to-ceiling windows look out onto the stone terrace and provide a strong connection with the outdoors.
There are four viewing decks to take in the spectacular scenery and sunsets. The extensive glazing forms a seamless integration of indoor-outdoor space.
Retractable walls allow the interior to fluidly merge with its natural surroundings. Per the architects: "While trying to always maintain the relationship between built and wild, the indoors opens completely to allow the breeze and the red sunset light to inundate the space."
“Designed, modeled and fabricated using both digital and manual processes each feeding the other, the intensity of the complex timber roof structure belies its warm domestic scale and character,” Gianni Botsford says.
In the living room, the wood and concrete shell is accented with a steel stair railing and a window wall with a Mondrian pattern in the glazing.
What was once walled off as a enclosed entryway is now open to the living space, creating a grand, welcoming, and light-filled front room.
Dash Marshall introduced new furniture, lighting, floors, and trim, as well as custom-designed millwork installed by Casagrande Woodworks. The living room features a Vico #13K782 (Morandi 3) sofa, armchairs by Cassina, and a Milo Baughman-designed, Thayer Coggin bronze finished steel coffee table.
By the Saey fireplace, a wicker chair from Malawi echoes the lines of Pinch’s Willo table. Matching other pieces to their line “is not an exact science,” Oona says, “just an innate reaction to things we love.”
A continuous deck or veranda, called engawa in Japanese, functions as both a step and seat, to seamlessly connect the house to the garden. Deep eaves, or hisashi, provide cover and reflect light from the interior.
Interior spaces, such as the main living area, deliberately frame exterior views. Per the architects: "Thus, the beautiful oak trees on the opposite side of the creek are still 'belonging' to this house by the use of a technique called shakkei or borrowed scenery—to expand limits visually."
Design firm Dash Marshall worked with Structure NYC to customize a spec apartment on the Brooklyn waterfront for Rachel Klauber-Speiden and Josh Empson. Built-ins, multiuse spaces, and clever design details give the couple the flexibility and personalization they sought.  The closet wallpaper is Nuvole from Cole & Son’s Fornasetti collection.
A look at the light-filled living space.
The floor-to-ceiling windows are made from tempered glass that can withstand temperatures up to 450 degrees. The windows provide stunning views from the Sunset Strip to the ocean.
The open floor-plan is anchored around the original concrete fireplace.
The elegant, modernist-inspired living space boasts vintage Barcelona chairs and a Cassina sectional. The French doors lead out to the courtyard.
The lower level features a bonus family room with a wall of built-in media cabinetry.
An inside peek of the Davis House. As a full-service firm, Risa's practice also handles interior design.
Located in Portola Valley, California, this renovation of a William Wurster Ranch house began with a study of the home’s history. Inspired by original photos of the 1950s home, the renovation refreshed its significant architectural past without detracting from its Wurster essence.
Notice the striking ceiling joists, which are supported by traditional criss-cross braces.
Extensive glazing and a strong wood-burning fireplace define the living room.
The lower level also features has a board-formed concrete fireplace.
The open-plan living room features a wall of glass with sliding doors that lead out to a pool.
Simple wood and brick contrast the industrial character of the concrete and steel, while also serving as sound dampeners.
A lounge area sits at the top of the staircase landing.
The original layout had a tiny living area in the front that wasn’t spacious enough to accommodate entertaining. To create more space, Tang converted the second floor into a larger living room. Here, chairs and sofa from All Modern; drapery and rug from West Elm; fireplace custom-finished in Venetian plaster; light fixture from Lambert et Fils.
The post-and-beam construction of the open-plan living room.
The open-plan great room allows fluidity between functional spaces, while the vaulted wood ceiling contributes to a sense of spaciousness.
Interior looking into back space
The open-plan living, dining, and kitchen spaces are located on the ground floor.
Upstairs Living Area
Living room: with oak herringbone floor, custom made 5 meter long tv-bench made of birch plywood. Treated with natural soap and osmo wax. Dining table also made of same materials with doubled 18 mm plywood glued together and added brass details. By creating an open space plan, the living room looks more spacious with the natural light added. LED lighting on the transition of wall/ceiling and on the tv bench.
A brick fireplace creates a strong centerpiece for the living space, which is bright an airy thanks to ample natural lighting.
A deep bench below the windows extends the length of the space, providing additional seating. In addition to large parties, the living room also plays to host music recitals. Acoustic wood ceiling panels enhance the sound quality and provide visual warmth. Built-in benches and steps allow guests to find a comfortable corner.
A Bensen Endless Sectional covered in Kvadrat Raf Simons fabrics sits in the living room.
Seen at night, the sumptuous living area features modern furnishings and a long wood-burning fireplace.
In this view of the living room, the landscaped courtyard is visible. "External spaces become an extension of living zones, maximizing the usable area of the site and contributing to the sense of generosity of space," the architects explain.
The extensive glass walls are composed of sliding panels in order to create complete indoor/outdoor flow with the courtyards on either side. "The two main courtyards are oriented to maximize morning sunlight into the home and permit cross ventilation," note the architects.
The glass addition wraps a tiled courtyard with a slim lap pool that is bordered on the other side with another landscaped courtyard.
Approaching the remodel with a less-is-more philosophy, Downie North did minimal alterations to make the building's existing 6,782-square-feet footprint more efficient and intuitive.
Corrugated steel ceilings are left exposed—a reminder that this is, after all, a container converted into a home. Spray foam insulation keeps the space from experiencing extreme temperature shifts.
Main living room view.
The materials that have been used for the façade, together with the enfilade of spaces of the new volume, echo the local architecture of the elongated farmhouses in the area.

The modern living room is one of the busiest spots in the house. It is where family and friends alike gather to share stories, watch movies, read, and unwind. As you'll find in the projects below, there are endless ways to configure a fresh living space with modern options for chairs and sofas, sectionals, end and coffee tables, bookcases, benches, and more. Innovative fireplaces add a touch of warmth.