79 Living Room End Tables Table Design Photos And Ideas

Located in Portola Valley, California, this renovation of a William Wurster Ranch house began with a study of the home’s history. Inspired by original photos of the 1950s home, the renovation refreshed its significant architectural past without detracting from its Wurster essence.
A bespoke kitchen counter effortlessly blends into the living room, where a Diciotto x2 chandelier hangs to provide warm, cozy lighting.
The lower level also features has a board-formed concrete fireplace.
When the husband-and-wife team behind Austin-based Co(X)ist Studio set out to remodel their 1962 ranch-style house, they wanted to update it to suit their modern lifestyles—as well as demonstrate the design sensibilities of their young firm. The original home was dim, compartmentalized, and disconnected from the outdoors. Architects Frank and Megan Lin opened up the floor plan, created an addition, and built an expansive back porch, using several reclaimed materials in the process.
The dramatic, double-height great room is defined by its massive walls of glass that look out to the landscape.
The double-height living space is anchored by a wood-burning stove by Lopi in the corner. The large east-facing window on the far wall floods the room with magical morning light. All the windows and doors are by Quantum.
Simple wood and brick contrast the industrial character of the concrete and steel, while also serving as sound dampeners.
The post-and-beam construction is highlighted by the use of white paint against the ceiling's natural wood finish, creating a chic, modern look.
The open-plan living, dining, and kitchen spaces are located on the ground floor.
Overall living area with dual aspects and connections to an interstitial garden court and rear landscaped yard beyond its concrete terrace
Floor-to-ceiling Lift/Slide doors by Weiland and clerestory glazing usher the outdoors in to the open-plan living and dining areas.
The walls are white-painted sheetrock and the floors are lined with local pine.
Black Richlite also wraps around the living area as an interior band above the wooden shelf.
Seen at night, the sumptuous living area features modern furnishings and a long wood-burning fireplace.
Approaching the remodel with a less-is-more philosophy, Downie North did minimal alterations to make the building's existing 6,782-square-feet footprint more efficient and intuitive.
Viridian '
The large pendant lamp was designed by Arik Levy for Vibia, and the TamTam floor lamp was designed by Fabien Dumas for Marset.
Wraparound windows and sliding glass doors lead to the mahogany deck, giving the home a strong sense of indoor/outdoor living.
The bed is attached to the ceiling and hangs on a platform two meters above the floor. Elevating the bed allows the main living areas and storage to be tucked below.
The floor in which the living and dining rooms are located on is made of reclaimed wood. The space takes on a midcentury vibe and has been furnished with pieces from Brazilian designers from the 1950s and 60s, such as Jorge Zalszupin and Sergio Rodrigues.
One of the architects' main focuses during the remodel was opening up the interior space.
The living room is furnished with low-lying timber furniture from studios like Ronan & Erwan Bourollec and Liceu de Artes e Ofícios.
The angular form of the cabins give the interiors an edgy, modern look.
Zeng has beautifully woven modern and classic elements throughout her home's decor. The Sofa Workshop is upholstered with Andrew Martin fabric. The armchair and coffee table are from Made.
In the living and dining area of Jean Risom's Block Island family retreat, mostly vintage Risom furnishings share space with a few new additions, the view facing north is framed by the wall of glass.

Photo by: Floto + Warner
Faulkner employed a strategic use of concrete, steel, wood, and glass to avoid “dating” the property.
The roundness of the house lends itself perfectly to an open, wallless floor plan.
A view from the second floor. Floor-to-ceiling windows keep the interiors bright and airy, while full height curtains provide protection from the heat of the sun.

Photo courtesy of Tobias Laarmann
A large floor-to-ceiling, two-sided brick fireplace dominates the living room and serves as a divider from the open dining area.
Roof overhangs allow light to fall in, but protect interior spaces from unwanted sunlight.  The redwood structure remains exposed on the interior, creating a seamless exterior to interior connection.
The backside of the home's double-sided fireplace.
The dark woodwork added to the appreciation of the home's Hudson River views.
The front great room is intentionally public; the furniture-like wall (inspired by Mies’ Farnsworth house) creates privacy for all other rooms—even with no window coverings. No rooms have interior walls that connect with the outer perimeter of the house, echoing a design element of our 1958 E. Stewart Williams house in Palm Springs, CA.
The stunning canyon views can be enjoyed from all four levels of the house.
The tongue-and-groove ceiling is an authentic midcentury touch, while clerestory windows help keep the living area bright.
Bertram retained Neutra’s open floor plan and minimalist aesthetic—soft white tones contrast with the dark slate geometric flooring.
Inspirational spaces
The Cala and Vieques side tables are also from Kettal.
The home is a series of open and enclosed spaces with ample glazing to provide plenty of natural light.
In the great room, a Splendor sofa bed by Innovation, an Eames Wire Base Elliptical table, and an Eames Wire Base Low table sit atop a Tufenkian rug from Dover Rug & Home near a #11 dining table by Skovby.
A neutral palette for furniture keeps the interior feeling light and sun-drenched.
This box structure creates a second, lower ceiling above the living lounge.
Add credit Isokari comes with an optional sauna building, but if you don’t need a sauna, this structure can be transformed into two bedrooms with toilets. The Isokari ranges from between 818-square-feet to 1,227-square-feet.
Dwell, March 2015; Historic Details and Playful Modernism Meet in this Stunning Barcelona Flat
In this remote holiday rental home in New Zealand, guests can warm themselves by the asymmetrically shaped fireplace while looking out to views of a gorgeous, deserted by.
Built-in storage solutions and floating shelves provide ample storage in the main living space.  Homerwood Hickory flooring and exposed structure reach outwards to the views beyond.

The modern living room is one of the busiest spots in the house. It is where family and friends alike gather to share stories, watch movies, read, and unwind. As you'll find in the projects below, there are endless ways to configure a fresh living space with modern options for chairs and sofas, sectionals, end and coffee tables, bookcases, benches, and more. Innovative fireplaces add a touch of warmth.