176 Living Room End Tables Shelves Design Photos And Ideas

The rumpus room on the lowest level opens out to the pool deck and features a Boyd floor lamp from Australian brand Jardan, and a Nebula Nine sofa by Diesel Creative Team for Moroso.
The sitting room is an updated homage to the past that references the home’s history while keeping a distinctly contemporary vibe. "However, she did want to make one room that felt old," explains Yun.
A collaboration between YUN Architecture and interior designer Penelope August, a renovated, 19th-century townhouse with landmark status used to be an egg and poultry distributor. Now virtually unrecognizable, the parlor floor is the home's open-plan living area. A formerly defunct fireplace was reactivated and clad with a custom-made, limestone mantle.
“The main living spaces, flowing from the central courtyard, fold down with the stepped concrete floor,” says Fox. “Plywood joinery and an off-form concrete ceiling anchor and harmonize.”
"I try to make use of storage as much as possible to keep my home clutter-free," Keri says. "Clutter tends to make us feel stressed—our cortisol levels go up and our heart rate increases—whether we realize it or not." She uses the built-ins along the living and dining spaces of her home, and creates "designated areas" for things like exercise equipment. A West Elm sectional is accompanied by side tables and a chair from Blu Dot.
Alex painted the wall behind the mahogany built-in unit the color Messenger Bag by Sherwin Williams, a green that echoes the foliage outside. The concrete side tables are from the Kreten Series by Souda.
Black leather West Elm sofas anchor the room atop a gridded Annie Selke rug.
"I always knew there had to be a sight line from the living room to the kitchen, all the way to the back of the house," says Alex. "That really opened up everything [like], ‘Oh, yeah, this is the way it's supposed to be.’"
A large OSB structure with skylights, a bathroom, an enclosed baby’s room, and a master sleeping alcove dominates Ryan and Showalter’s Brooklyn loft.
The home’s interior is a fusion of glass and reclaimed redwood, the latter sourced from a nearby decommissioned airplane hangar.
Chen designed circular copper bases for the Bluestone to create a coffee table with gravitas. The light is the Artemide Aggregato ceiling light with a counterweight.
Floating wood shelves accent the fireplace wall and link to the nearby kitchen.
Removing the partition wall makes it so the entire living space benefits from the natural light that comes through the floor-to-ceiling glass in the living room, increasing the sense of indoor-outdoor flow throughout. A sofa from Article is joined by art from Lynne Millar for Juniper Print Shop and a vintage credenza.
“The clients’ main priorities in their lives consisted of: their kids, their friends, their food,” says the firm. “We knew we had to knock down the wall that separated the kitchen from the living room to create one big, open space - this immediately created ease of flow.”
The home was gutted in the remodel, and the living spaces were oriented to take better advantage of the existing window plan.
The glazed wall separating the apartment from the street was required, since the code otherwise requires the street front to be occupied by businesses.
The architects opened up the flat ceiling in the living room and inserted a multipurpose dormer. Ann Sacks tile now surrounds the fireplace.
The entry between the living room and dining room was widened.
A coat of Dunn Edwards "Frosting Cream" brightens up the surroundings significantly.
Rossi kept important features of the old home throughout, such as the built-ins, fireplace, and original floors.
The living room received a Muuto Connect sofa, which was "notched into" the custom media cabinetry. The existing wood floors were refinished with an ebony satin stain with a charcoal tone.
2020 is canceled due to the Coronavirus—but here’s your opportunity to take advantage of time spent at home.
David Liddicoat and Sophie Goldhill, the couple behind architecture practice Liddicoat & Goldhill, built their four-story, asymmetrical home topped with a steeply slanted roof on a narrow, irregularly shaped site within London's Victoria Park neighbourhood. It flaunts ample glazing and a mix of textures like exposed brickwork, stainless steel, and Rhodesian mahogany.
Maria Milans del Bosch’s Catskills home is attuned to the changing seasons. Sunlight pours into the double-height living room, where a Stûv fireplace and radiant floors keep the space warm in winter.
Generous cut-outs in the support wall connect the main living areas. The Togo couch and chairs are from Ligne Roset, and the sculpture is by Annie Morris.
A home near Rye, England, opens onto a deck through a Sunflex door. The living room features a sofa by Terence Woodgate, 620 chairs by Dieter Rams for Vitsœ, and an Oluce Atollo 239 lamp by Vico Magistretti. The wood-burning fireplace sits along one wall in the room, with a bright orange flue acting as a sculptural focal point.
A view down from the loft into the expansive space. Rafters and joists frame the pitched roof, while built-in cabinetry runs down both sides of the open living and dining room.
An ingenious small-space solution turns a wall into a sitting area.
Boiserie panels made of zebrawood create a cozy nook in the main living area and also form a picture rail to display the client’s art collection.
Custom-built from the ground up, a 360-square-foot tiny house on wheels is an affordable, off-grid paradise for a family of three in Hawaii.
Measuring 1,116 square feet, the residence is flooded with natural light. The original stone wall becomes an alluring focal point upon entry, complemented by the home's light hardwoods.
A look at the spacious family room, which features additional built-ins, wooden beams and paneling, as well as clerestory windows that invite long rays of natural light into the space.
The firm raised the height and increased the width of the new opening between the kitchen and dining room.
Add/Subtract House by Matt Fajkus Architecture | Photo by Charles Davis Smith
Among designer furniture from Antonio Citterio and Arne Norell, built-ins filled with books line the living room of this Los Feliz, Los Angeles, renovation.
The living room is the meeting point between old and new, marked by the ornate Victorian detail at the threshold.
The revamped loft has a Sunflower clock by Irving Harper for George Nelson Associates atop bookshelves built by John. A Finn Juhl side table appears here and in the living room.
The family room across from the open bedroom features a Nelson Bubble Globe pendant, IKEA Alseda floor stools, and an heirloom tapestry wall hanging.
Strategically placed windows allow ample natural light to illuminate the single-story interior.
The 1894 Queen Anne Victorian features an open floor plan that juxtaposes classic original features with cool modern elements—many of which are customized for the home.
The informal side entrance leads right into the open living space, which hosts a family room, dining room, and kitchen.
A cozy, library-like reading area lies just off the dining area. The wood-burning fireplace has a gas starter.
In the study, an Anglepoise lamp complements the custom drapes by Moon Fabrics.
The original brick wall is made of a sand-lime mix; in front of it sits a sofa by Robin Day for Habitat. In the study, a Louis De Poortere rug, from a collection inspired by the 1960s, evokes Farnley Hey’s early years. The Yorkstone flooring has been well varnished over time. The seating unit is by Robin Day and the side table is by Oliver Bonas.
The open floor plan, which blends dining and living spaces, is ideal for family or friendly gatherings. The 20-foot ceilings give the home a loft-like feel.
The former dining room was converted into a sitting nook just off the living room, which the family now affectionately refers to as the "parlor.
The den.
One of the sitting areas in the lobby immersed in plants and natural light.
The fixed-gear bicycle hanging above the couch serves as an art piece; Chen no longer rides the bike. Le Corbusier Projecteur 165 pendant lights hang in the corner.
The bold form of the roofline and the geometric windows were balanced with a streamlined approach to the interior, which is composed of light-washed oak floors and white-painted boards at the ceiling.
Primary colors and straight lines fuse together in this bold apartment. A Cosmorelax Essex sofa sits in the living area, along with Maxalto Fulgens armchairs.
The living room is chic and polished, but still exudes a masculine vibe.
Artwork by Bruno Dunley.
Pascali Semerdjian designed the sofa and bookcase, while Sergio Rodrigues designed the armchairs.
Apartment VLP by Pascali Semerdjian Architects
Finding a wheelchair accessible home in New York City can be a challenge, but after a diving accident left David Carmel paralyzed from the waist down, Carmel knew he was looking for a home that was "accessible but not institutional." Working with Della Valle Bernheimer, they made an apartment that is both beautiful and accessible, with a lightweight sliding wall that closes off the bedroom from the living area.

The modern living room is one of the busiest spots in the house. It is where family and friends alike gather to share stories, watch movies, read, and unwind. As you'll find in the projects below, there are endless ways to configure a fresh living space with modern options for chairs and sofas, sectionals, end and coffee tables, bookcases, benches, and more. Innovative fireplaces add a touch of warmth.