231 Living Room End Tables Sectional Design Photos And Ideas

A Pampa rug from Argentina adorns this light-filled living room designed by Cortney Bishop.
Homeowners Ligaya Tichy and Russel Simmons relax with their daughter, Skye, in the family room, which occupies a new glass pavilion. A custom rug by Vaheed Taheri snugly fits into the space, which also features a custom sofa; a Dama side table by R&D Poliform; a Sten Floor Lamp by Norm Architects for Design Within Reach; a Moby coffee table by Angela Adams; and a Group Cocktail chair by Philippe Malouin for SCP from The Future Perfect. The Running Magnet track light is by Flos.
In Austin’s coveted Bouldin Creek neighborhood, Rhode Partners has converted a Mission Revival–style church into four two-story, loft-style homes that enjoy 15-foot ceilings and historic details.
Martin designed the sofa with a local fabrication studio called Helmut.
The wood flooring is the original 1930 slavonia oak, rescued and refinished.
Now, the kitchen takes precedence in the new scheme. The six-meter-long island "has a strong energy," says Martin. "It was inspired by Kubrick's 2001: A Space Odyssey monolith depicted in the first and final scenes. A fallen monolith with centripetal force. The piece helped us to reorganize and restructure the ground floor once we cleared the walls and divisions."
New flooring—oak with a walnut stain—connects the living spaces throughout.
The ceiling height was lowered over the seating area in the living room to create a cozy enclosure there, while double-height windows on the perimeter bring in yet more light.
A look back at the atrium on the left and the foyer on the right—sleek, built-in storage lines the entry on one side, opposite a two-sided fireplace.
The design team added new perimeter window openings to encourage light into the home wherever possible.
The wood-wrapped footbridge on the floor above defines the passage into the living room.
The glazed wall separating the apartment from the street was required, since the code otherwise requires the street front to be occupied by businesses.
The dining room, living room, kitchen, and playroom all flow into one another.
A built-in couch defines the living room and provides plenty of seating for the family.
A palette of wood, stone, and steel extends from the outside in.
Inside the Dowell Residence, a key element of the dwelling is its central atrium—a dramatic space, top-lit by clerestory windows, which doubles as a circulation hub and light well while also forming a focal point over both levels of the building.
Maria Milans del Bosch’s Catskills home is attuned to the changing seasons. Sunlight pours into the double-height living room, where a Stûv fireplace and radiant floors keep the space warm in winter.
Floor-to-ceiling glass runs along the entire front facade, providing expansive views of lush forests and the Mediterranean Sea in the distance. Polished concrete and natural wood dominate the minimalist aesthetic.
A look at one of two bedrooms located in the loft area. Windows frame views of the surrounding landscape and brighten the space with the warmth of natural lighting.
Exposed wooden beams cap the living room, which also features banks of oversized windows that open the space to Griffith Park.
The living room offers a touch of Nordic simplicity with a combined steel TV unit and fireplace from Space Furniture, rattan chair from IKEA, C-shape gunmetal table from Casalife, and art from Cocoon Furnishings.
When the homeowners of this 1960 home in Portland’s Southwest Hills bought the property in 2009, they became the new owners of a lot of white carpeting, tired woodwork, dated wallpaper, and lackluster storage. Over time, they came to wish for a home that better suited their lives, but didn’t want to sacrifice the excellent midcentury bones. A two-pronged renovation became the answer to their problems. For the first phase completed in 2016, Fieldwork Design + Architecture remodeled the main floor. The firm swapped out the white carpeting for warm cork flooring, then strategically inserted variegated cedar planking. Fireplace surrounds received new plaster to bring in a subtle, earthy texture. Sharp black accents, whether via dining chairs or new patio doors, add definition. Fieldwork replaced the trim around the windows with CVG fir and added variegated cedar planking for warmth and texture. For the second phase of the transformation, which wrapped in 2019, Annie Wise of Annie Wise Design stepped in for a gut remodel of the kitchen and master bathroom, with the goal of ensuring any changes remained consistent with what had already been done.
Another view of the living room, which is separated from the home office by a narrow light well and conservatory like space. Trees and other plantings provide a natural division between the two rooms.
Keeping in line with its dramatic facade, the home boasts a crisp, vibrant palette throughout. A moody-red velvet sectional provides ample seating in the main living room, while a shaggy, cream-colored rug adds an additional level of texture.
The living room includes a Flexform couch and coffee table, along with Guscio chairs. A credenza and mirror from BBDW are one of the main focal points, while the homeowner added small accents from her many travels.
The corner living room overlooks northwestern views of the Transamerica Pyramid, Alcatraz, and Angel Island. The furnishings are by Minotti, including the Seymour seating system, Leslie armchairs, and the Davis ottoman.
Thirteen windows in the apartment help maximize the fantastic views. The seating—including a sectional from West Elm and daybed from BoConcept—is now complemented by a fireplace specified by the firm.
Built in 1955, the Koerner House was designed by renowned architect E. Stewart Williams, whose distinct midcentury modern style significantly shaped the Coachella Valley’s architectural landscape. Interiors feature Williams’ iconic architectural details, including natural teak wood paneling; built-in cabinetry, credenzas, and vanities; wood ceilings; slump stone walls and fireplace; clerestory windows; board-and-batten redwood siding; and original fixtures. The kitchen has been updated and renovated with modern appliances and stone countertops, but retains its original cabinetry.
Custom-made by JHID in collaboration with The Works Construction and Trio Upholstery, the wraparound sofa features emerald-green, cotton velvet upholstery by Maharam. The wall sconce is by Allied Maker, and the ceiling mount lighting is by Illuminate Vintage.
Architectural elements like coffered ceilings and columns were added to the dining room to give the space the charm and character that is usually associated with older homes.
The living room boasts a bright blue epoxy “rug” and tables fashioned from logs.
Add/Subtract House by Matt Fajkus Architecture | Photo by Charles Davis Smith
Add/Subtract House by Matt Fajkus Architecture | Photo by Charles Davis Smith
The Bisha Suite living room features a curved, velvet couch.
 High on the east bank of New York's Hudson River, a special midcentury home receives a stunning renovation inspired by the strength of its initial design.
A subtly curved staircase leads from the neutral-hued living room to the kitchen.
The home's airy living room features floor-to-ceiling windows and sliding glass doors, which open onto the water-wrapped outdoor area.
The sunken living room is filled with light and leafy greenery.
The sectional is from Dellarobbia, and the leather chair is the Toro Lounge Chair from Blu Dot. Annie Wise sourced the rugs and accent pillows.
The 1894 Queen Anne Victorian features an open floor plan that juxtaposes classic original features with cool modern elements—many of which are customized for the home.
A two-sided fireplace cozies up the living room and dining room. The vintage, blue-and-white couch was refurbished by Paul Tetreault & Fils.
A collection of artful furnishings rounds out the scheme in Loft Ninho. The cool gray Saccaro sofa and rug by Domdaqui Tapetes balance out the wood tones, while a spectrum of green accents, starting with the mint trim, bring welcome pops of contrast.
Inside, the 4,043-square-foot property features reclaimed wood floors and beamed ceilings.
Blue, yellow, and pink accents enliven the living area, where guests relax on the *Gus Modern sectional sofa.
The former dining room was converted into a sitting nook just off the living room, which the family now affectionately refers to as the "parlor.
A concrete block wall extends beyond the floor-to-ceiling glazing, creating a strong connection to the outdoors.
Even the living area opens to the outdoors.
The original fireplace was cleaned up and repaired. "Also, the room previously had just a small passageway to the kitchen and no real place to put a television. We’re not big TV watchers, so we wanted to keep the mantle TV-free, so that it was not a focal point of the room," says Valencia. "We opened up the passage to the kitchen to give the home a modern layout and added a built-in TV/media cabinet (on the left wall)."
White paint considerably brightens up the space, and now the living room overlooks the pool.
The living area features a classic, black-and-white palette, including Ziggy Nesting Tables from Guest House.
Guests will also be treated to an acoustic concert in Napoleon III’s luxurious chambers before tucking into bed.
Living, dining, and kitchen spaces flow into one another in the soaring great room. Here, the Sacramento firm placed new, polished concrete slabs over the original ones to alleviate unsightly cracks.

The modern living room is one of the busiest spots in the house. It is where family and friends alike gather to share stories, watch movies, read, and unwind. As you'll find in the projects below, there are endless ways to configure a fresh living space with modern options for chairs and sofas, sectionals, end and coffee tables, bookcases, benches, and more. Innovative fireplaces add a touch of warmth.