138 Living Room End Tables Lamps Design Photos And Ideas

The living room flows into the kitchen.
Located in Portola Valley, California, this renovation of a William Wurster Ranch house began with a study of the home’s history. Inspired by original photos of the 1950s home, the renovation refreshed its significant architectural past without detracting from its Wurster essence.
Large living spaces embody modern comfort.  A stone clad wood-burning fireplace, lush furnishings in rich colors, soft textiles, and custom built-ins create a retreat worth staying in.
The two bedroom suites resemble a modern take on a classic mountain cabin. Large windows and a private balcony allow guests to soak in the views while sinking in their private suite surrounded by artisan decor.
Notice the striking ceiling joists, which are supported by traditional criss-cross braces.
When the husband-and-wife team behind Austin-based Co(X)ist Studio set out to remodel their 1962 ranch-style house, they wanted to update it to suit their modern lifestyles—as well as demonstrate the design sensibilities of their young firm. The original home was dim, compartmentalized, and disconnected from the outdoors. Architects Frank and Megan Lin opened up the floor plan, created an addition, and built an expansive back porch, using several reclaimed materials in the process.
Jaipur Zinfandel carpet.
Buble Blob sofa, Duke coffee table, and black leather Pelle Plus chair by Arketipo.
The home's living room, adjacent to the three-story "void", enjoys plentiful natural light. A Beaubien Wall Double Shade Light by Lambert & Fils, and Arancini Floor Lamp by
Sottsass designed much of the inside furniture, including the vintage Hawaiian Koa lounge chairs and Hyatt side tables.
Handcrafted décor, folk pattern textiles, and contemporary furniture combine with warm wooded floors to create a beautiful, serene, and down-to-earth retreat.
The post-and-beam construction is highlighted by the use of white paint against the ceiling's natural wood finish, creating a chic, modern look.
The open-plan living room features expanses of glass, integrating the lush surroundings into the bright and airy space.
In the main living areas, the concrete slab floor was scored and given a coat of white resin.
Fritz Hansen armchair; Ox table lamp; auxiliar tables by Meritxell Ribé -The Room Studio.
Eden Locke in Edinburgh, Scotland
The upper level is home to the dining room, living room, and kitchen.
Materials enhance this natural connection, reflecting the silvery hues of the overcast sky of the Pacific Northwest and tying the building to the forest floor.
"I prefer to think of it as a lower level because it no longer has the feel of a basement," explains Silver. A large picture window lets in lots of natural light and frames an atrium filled with succulents.
The opening to the dining area has been increased, and the square footage added to the original footprint has allowed for a grand staircase that now connects the lower level.
Silver opened up and vaulted the ceiling, which instantly created a bright and airy, modern interior. He also centered the picture window and added sliding doors that lead out to two separate outside patios.
The open plan was designed for family gatherings and easy entertaining.
The floor in which the living and dining rooms are located on is made of reclaimed wood. The space takes on a midcentury vibe and has been furnished with pieces from Brazilian designers from the 1950s and 60s, such as Jorge Zalszupin and Sergio Rodrigues.
The vaulted ceiling adds an expansive airy feel that the original home lacked. Now, the wall of windows perfectly frames the gorgeous overlook.
This area now makes a beautiful spot to curl up and read a book.
The double-height space includes a built-in reading nook, a coffee cubby, a minibar, and cupboards stacked high with board games.
In the living room, guests gather on a matching ebony sofa and daybed from Hudson and a pair of Jorge Zalszupin lounge chairs. An Yves Klein coffee table—filled with the artist’s signature International Klein Blue pigment— provides a vivid burst amid otherwise organic tones. The walnut-and-bronze cabinetry is a custom design.
Designed by Frank Lloyd Wright and built in 1955, the Louis Penfield House is a 1,730-square-foot, residence in Lake County, Ohio, that has details like ribbon windows, “goutenjou” coffered ceilings, and a floating wooden staircase inspired by Japanese minimalism.

Photo courtesy of Tobias Laarmann
#midcenturymodern #Eames #HermanMiller #lounge #chair #livingrooms #U-vola #speakers #EliteAudioSystems #GretchenRice #KevinFarnham
Thanks to the glass perforations connecting the first two levels of the home, the structure no longer suffers from a dark, gloomy interior. The team also incorporated a handmade steel staircase to link the ground floor to the basement.
“With a single contribution of natural light -- the windowed facade facing street -- the apartment is designed to be 'turned' towards this light, with its glass rooms. Elements holding the old garage function were kept as witnesses and graphic structures of the apartment,” says Pelcé.
An overview of the spaces.
City views courtesy of large windows which also provide ample natural light.
The enclosed terrace now has a bar and a den-like area.
This half of the living room opens to the dining room area.
Partitioned off from the living room with glass and iron the home office is integrated into the space.
The open layout on the main level includes the living room with a fireplace, the dining room, and the kitchen.
The stunning canyon views can be enjoyed from all four levels of the house.
Media Room
Midcentury furniture, and thoughtful accents make this holiday rental a truly delightful way to enjoy Norway's Vestfold County.
Living room with furnishings by Article & custom wagon wheel table by Ovuud
Lodging at the hostel includes 12 suites that are outfitted with 65 custom-built beds tucked into handcrafted bunks complete with privacy curtains, a lamp, and plug. A communal "Romper Room" includes eight single beds tucked into handcrafted bunks, a California king-sized bed, sofas, three full bathrooms, and 1,000 square feet of space for those "rock star nights."
The lobby, anchored by a pair of green velvet sofas and a fireplace, combines a lounge area and general store with beverages and snacks; games to play by the pool, in the room, or on the road; and a curated selection of retail goods.
This shows how the basic platform of the DELAKTIG can be elevated into a couch and side chair with accent lighting, thanks to its add-on components.
The light-filled living room, with a London stocks brick wall, vintage mid century furnishings and modern Scandi decorative touches.
In the living room, Samuel painted the exposed wood and stonework to unify the space and let the original texture step forward. (The wood had been painted already by previous owners.) A custom ten-foot sofa sits below the window and the green canvas armchairs are from Urban Outfitters.
The home is a series of open and enclosed spaces with ample glazing to provide plenty of natural light.
An alternate view of the living space and wood-paneled fireplace.
A neutral palette for furniture keeps the interior feeling light and sun-drenched.
The kids' room is outfitted with a cheerful orange Case Study daybed from Modernica and a selection of vintage maps and artwork.

The modern living room is one of the busiest spots in the house. It is where family and friends alike gather to share stories, watch movies, read, and unwind. As you'll find in the projects below, there are endless ways to configure a fresh living space with modern options for chairs and sofas, sectionals, end and coffee tables, bookcases, benches, and more. Innovative fireplaces add a touch of warmth.