97 Living Room End Tables Bench Design Photos And Ideas

An abundance of glazing pours light into the house. Hardwood floors are used throughout the home.
The functional wall in the kitchen ends in a seating niche.
Stools made of fallen ash wood show the path of the emerald ash borers that claimed the trees.
The furniture, the hand rail, the ladder, the HVAC box, and the sofa/bed combo are made of walnut.
"We needed furniture that could be easily wiped down and rid of sand from the beach and dirt from our hikes; a leather sofa was a must," she says. Jorie added a daybed to the living area as an extra space to sleep, if needed.
The showstopper in the family room is the fireplace feature wall, which now boasts a Fireclay Tile surround and a custom terrazzo bench designed by Farnham.
According to Samuel, “The family room was stripped down to its barest form in order to take it back to its midcentury roots, while simultaneously propelling it forward to the current century.” The Rivera Sofa, from the Southern California-based Croft House, was chosen for its good looks from front and back, while the coffee table is Samuel's own design, fabricated by 4th Period Woodshop.
Moore and Goldsmith's priorities for the living room were to play music and listen to records. The piano and AllModern's Brixton sideboard, which holds the vinyl, serves their purposes well.
The elegant space is anchored by a brick, wood-burning fireplace.
The brown leather couch is low enough to allow lots of light to filter into the room, but it also has a masculine edge and modern, clean lines.
Most of the furnishings are from from Globe West.
By the Saey fireplace, a wicker chair from Malawi echoes the lines of Pinch’s Willo table. Matching other pieces to their line “is not an exact science,” Oona says, “just an innate reaction to things we love.”
The view from the kitchen.
The leather sofas in the living area are designed by Brazilian designer Jose Rodrigues.
The floor-to-ceiling windows and sliders create seamless indoor/outdoor connection.
Located in Portola Valley, California, this renovation of a William Wurster Ranch house began with a study of the home’s history. Inspired by original photos of the 1950s home, the renovation refreshed its significant architectural past without detracting from its Wurster essence.
The rolling, meadow site provides the house with a variety of different perspectives.
Glass sliding doors by Bayerwald Fenster Hausturen offer a portal to the outdoors.
A small loft space sits above the living room and overlooks views of the forest and sea.
When the husband-and-wife team behind Austin-based Co(X)ist Studio set out to remodel their 1962 ranch-style house, they wanted to update it to suit their modern lifestyles—as well as demonstrate the design sensibilities of their young firm. The original home was dim, compartmentalized, and disconnected from the outdoors. Architects Frank and Megan Lin opened up the floor plan, created an addition, and built an expansive back porch, using several reclaimed materials in the process.
The owners of this 2,800-square-foot, remodeled ranch house in Del Mar wanted to incorporate the house’s original ranch vibes as well as Scandinavian elements.
A hanging fireplace in Madrona brings warmth while staying compact.
The open-plan living room features a wall of glass with sliding doors that lead out to a pool.
The living room opens to a spacious outdoor deck.
Living Room reading corner
The apartment has been carefully configured to take full advantage of the 180-degree views of the city skyline.
A lounge area sits at the top of the staircase landing.
The fresh, white interiors help the home feel more spacious and offset the exposed wood beams.
From the open-plan living and dining area to the adjoining bedroom, the owner can enjoy spectacular views of the sea.
Interior looking into back space
Living room: with oak herringbone floor, custom made 5 meter long tv-bench made of birch plywood. Treated with natural soap and osmo wax. Dining table also made of same materials with doubled 18 mm plywood glued together and added brass details. By creating an open space plan, the living room looks more spacious with the natural light added. LED lighting on the transition of wall/ceiling and on the tv bench.
Between the garden courtyard and sheltered decks that lead out to a pool is an internal living wing. Here, the slope of the timber clad has been carefully placed to provide shelter from the common high winds.
This reading nook offers a calm environment to rest and relax.
The gray-blue siding continues from the exterior to the interior to reinforce the seamless indoor-outdoor experience. The Callen chair and ottoman are from Room and Board.
In this view of the living room, the landscaped courtyard is visible. "External spaces become an extension of living zones, maximizing the usable area of the site and contributing to the sense of generosity of space," the architects explain.
The extensive glass walls are composed of sliding panels in order to create complete indoor/outdoor flow with the courtyards on either side. "The two main courtyards are oriented to maximize morning sunlight into the home and permit cross ventilation," note the architects.
The glass addition wraps a tiled courtyard with a slim lap pool that is bordered on the other side with another landscaped courtyard.
Living Room
Main living room view.
The main floor has an open living, dining, and kitchen area with unobstructed views since support beams were unnecessary for the domed structure. The floors are concrete with a decorative finish.
The interior boasts an industrial aesthetic achieved by the exposed brick wall, concrete surfaces, and copper finishes.
The floor in which the living and dining rooms are located on is made of reclaimed wood. The space takes on a midcentury vibe and has been furnished with pieces from Brazilian designers from the 1950s and 60s, such as Jorge Zalszupin and Sergio Rodrigues.
 The firm's mandate was to create architecture that worked, yet "disappeared."
With plants both inside and out, the house feels immersed in nature.
Much of Zee's furniture is made by herself with Katie Gong including her coffee table, dining table, and large bench. The pendant lamps are by Sam Lee with a Saffron and Poe chair in the corner and Kudd Krig Home tapestry behind. The neon art on the wall is by Meryl Pataky, and the ceramic knots are by MQuan Studio.
Zeng has beautifully woven modern and classic elements throughout her home's decor. The Sofa Workshop is upholstered with Andrew Martin fabric. The armchair and coffee table are from Made.
In the living room, guests gather on a matching ebony sofa and daybed from Hudson and a pair of Jorge Zalszupin lounge chairs. An Yves Klein coffee table—filled with the artist’s signature International Klein Blue pigment— provides a vivid burst amid otherwise organic tones. The walnut-and-bronze cabinetry is a custom design.
Designed by Frank Lloyd Wright and built in 1955, the Louis Penfield House is a 1,730-square-foot, residence in Lake County, Ohio, that has details like ribbon windows, “goutenjou” coffered ceilings, and a floating wooden staircase inspired by Japanese minimalism.
A large floor-to-ceiling, two-sided brick fireplace dominates the living room and serves as a divider from the open dining area.
A daybed is set along the southern wall, next to two translucent, battened screens, that when opened, present beautiful views of the Brisbane river.
The stair is partially suspended from the ceiling above, allowing the living space to maintain its usable space and height.
Daylight filters in not only through ceiling-to-floor glass in this mid-century modern gem, but also through this significant light well at Casa Perfect.

The modern living room is one of the busiest spots in the house. It is where family and friends alike gather to share stories, watch movies, read, and unwind. As you'll find in the projects below, there are endless ways to configure a fresh living space with modern options for chairs and sofas, sectionals, end and coffee tables, bookcases, benches, and more. Innovative fireplaces add a touch of warmth.